Nutella cookies. Uhm i dag får du opskriften på lækre småkager med Nutella. Så nemme og så gode.
Det var sen aften. En teenagedatter var gået sløj omkuld på sofaen med gigantisk chokoladecraving.
Teenagesønnen, er kronisk lækkersulten. Min mand elsker chokolade og jeg er en mor, der er let at lokke!
Både til at bage og til at smage! 🙂
Der var ikke langt fra tanke til handling. Teenagedatterens veninde sender et foto af en Nutellacookie.
Datteren imponeres og bliver svært inspireret. “Mor, der er kun 3 ingredienser i de her cookies og der er Nutella i.
NUTELLA! CHOKOLADE!” Råbene gjaldede højt fra sofaen!
Ok så. 3 ingredienser. Det krævede ikke lang betænkningstid! Mor og datter gik i køkkenet sammen. På 10 minutter var kagerne klar, alt inklusive.
Opskrift på de lækre 5 minutters Nutellacookies, får du her:
Nutella cookies – få opskriften på nemme småkager her. Klar på 5 minutter
Ingredienser
- 1 kop Nutella eller billigere nøddecreme. Ca. 2½ dl
- 1 kop mel ca. 2 ½ dl
- 1 æg
- ¼ tsk bagepulver kan udelades
- 2 spsk havregryn kan udelades
- evt. grofthakkede nødder/mandler
Sådan gør du
- Rør Nutella med æg og mel, iblandet bagepulver (kan udelades)
- Dette må da vist være en korteste opskrift og fremgangsmåde her på bloggen! Korteste anvisning til dato! 🙂
- Tilsæt evt. havregryn, men det kan udelades.
- Form små cookies med to teskeer og sæt dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Kagerne bages 6 minutter ved 175 grader varmluft.
- Kagerne er færdige, når de er sprøde
Noter
Nemme småkager med Nutella – lynhurtige at lave og med få ingredienser:
Altså på en eller anden måde kan vi ikke lade være med lige selv at justere og tilføje lidt til opskrifter her i huset.
Vi synes, både datteren og jeg, at bagepulver måtte mangle i den cookieopskrift.
Vi synes også at dejen føltes lidt tynd, derfor tilsatte vi 2 spsk. havregryn. Havregryn suger væske og giver samtidigt fibre og sprødhed i cookies, så vi tænkte: Ja havregryn måtte til!
Du kan dog sagtens lave disse Nutella cookies med de 3 ingredienser alene.
Faktisk tror jeg vi skulle have udeladt bagepulver. Kagerne hævede op, og blev bløde i midten, i stedet for at blive flade og sprøde. De smagte dog fantastisk, og en bageplade med 20 kager forsvandt på under en time her i huset.
Kagerne blev godkendt bagepulver eller ej 😉Vi havde en bøtte nøddecreme stående i skabet, indkøbt i Norge i sommerferien.
Norge er et vildt dyrt land, men af en eller anden grund kan man købe et stort glas chokoladepålæg a la Nutella for 10 kr. (så det gjorde vi da! 😉
Brug også gerne en ligende nøddecreme Nutella-efterligning eller den ægte vare, du bestemmer.Form små cookies med to teskeer og sæt dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Uhm! Lækre Nutellakager klar på ingen tid.
Jamen sådan et fad kager forsvinder jo som dug for solen.
Anbefalingen er hermed givet videre til dig.
nutellacookies – har fintunet lidt 🙂
2 1/2 spiseske nutella ca 2 1/2 dl
2 1/2 dl hvedemel
1 dl havregryn
2 æg
2 store! tsk smør (smeltes)
2 store! teske brun farin
1 tsk cacao
1 tsk vaniliesukker
1/4 tsk salt
1/2 tsk bagepulver
evt hakkede mandler/nødder
rør alt sammen
7min 180 grader varmluft
mvh Gert fra Als
Hej. Jeg prøvede opskriften, der var dejlig nem, men vi synes ikke, at de smager af så meget. Det kunne man måske ændre på med nogle hakkede nødder, vaniljesukker, lidt salt ell. andet? De forblev bløde, selv om jeg ikke puttede bagepulver i, måske skal man lade dem bage længere..?
Hvor længe ville du tro de kan holde ?
Hej Gitte
Er disse blevet en klassikker? Jeg har fået et (fire) glas norsk nugatti og sjoklad, som ikke kun skal spises med ske, så jeg kikker på gode kage opskrifter.
Hej Gitte
Hvor meget havregryn vil du putte i hvis der er 1 1/2 dl. Mel og nutella
Hej Gitte 🙂
Haha ja det må man nemlig, jeg knuste mariekiksne ja 🙂
Jeg tror jeg vil prøve med havregrøn næste gang, i hvert fald tak for denne lette opskrift!
Jeg kunne ikke lade vær, så jeg prøvede at bage dem med mariekiks, da jeg ikke havde havregrøn – og det smagte faktisk rigtig godt!
Hej
De lyder og ser utrolig lækre ud.. Men hvor meget svarer en kop ca til i gram/dl