Småkager med nougat, marcipan og chokolade.

I dag får du opskriften på lækre småkager, du kan lave med resten af konfekten fra jul. Måske du også har en rest kransekage til overs fra nytår?

Disse cookies kan du putte alle mulige forskellige slags godter i. Det er nemlig så super smart. Småkager med nougat, marcipan & chokoladeJeg laver tit småkagerne i januar, når julemånedens konfekt er blevet for trist. Det er nemlig bare super smart, at du kan bruge alle de lækkerier du lige har på lager.

Du kan også bruge opskriften som grundopskrift til andre typer småkager og f.eks. tilsætte mandler/nødder, lakrids, tranebær? Du bestemmer 🙂Småkager med nougat, marcipan & chokoladeJeg har også prøvet kagerne med rester af fine store marcipan-juletræer, min søde datter lavede i julen.

Underligt nok blev de ikke spist alle, selvom de var overdådigt lækre, proppet med nougat og betrukket med et knækkende tykt lag chokolade.Småkager med nougat, marcipan & chokolade

Sådan ser de ud, min datters lækre marcipanjuletræer. Uhm de var så lækre, men vi fik dem ikke spist alle.

En plan opstod hurtigt. De lækre juletræer kunne vel konverteres til helt nye lækre småkager?

Nougat, chokolade og marcipan er så lækre ingredienser, at de vel kun vil kunne trylle småkager endnu lækrere? Småkager med nougat, marcipan & chokoladeDet krævede ikke lang betænkningstid. Snart var hakkekniven igang.Hvis du også har konfektrester på lager, er det helt perfekt.

Hvis ikke kan du sagtens bage disse cookies ved at bruge friske ingredienser; marcipan, nougat, mandler, chokolade eller andet juleknas?  De er også lækre med nødder af alle slags.

Bag gerne cookies’ene på alle andre tider af året også. Fyldet kan varieres i det uendelige.

Jeg brugte ca. 200 gram blandede konfektrester, men mængden kommer sig ikke så nøje. Du kan tilsætte mere/mindre. Småkager med nougat, marcipan & chokolade

Her kommer den nemme opskrift på:

Småkager med nougat, marcipan & chokolade – opskriften på nemme, lækre cookies med konfektrester

Småkager med nougat, marcipan & chokolade
Småkager med konfektrester af marcipan, chokolade og nougat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: konfekt, småkager
Portioner: 30 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 gram mel
  • 1 tsk. natron
  • 3 spsk sirup
  • 200 gram konfekt, chokolade,marcipan, nougat, kransekage du kan bruge rester/et mix eller f.eks. chokolade alene. Du kan bruge mere/mindre fyld

Sådan gør du

  • Hak smørret i tern. Tilsæt sukker og vaniljesukker og rør godt. Brug gerne din røremaskine
  • Tilsæt æg og sirup og rør godt.
  • Bland natron med mel og rør det i dejen.
    Småkager med nougat, marcipan & chokolade
  • Hak chokolade/nougat/konfektrester groft og rør det i dejen.
    Småkager med nougat, marcipan & chokolade
  • Sæt små dejklatter på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to teskeer og lav god afstand. Mine blev lidt store. 😉
    Småkager med nougat, marcipan & chokolade
  • Bag cookies'ene 8-10 minutter v. 175 grader varmluft. Bagetiden afhænger af hvor store du laver dine cookies. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde
    Småkager med nougat, marcipan & chokolade
  • Kagerne bliver lidt bløde midten. Hvis du ønsker helt sprøde kager, så bag v. 10-12 minutter - hold godt øje med dine kager
    Småkager med nougat, marcipan & chokolade
  • Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse. Er dine kager fortsat bløde efter afkøling, så kan du bage dem nogle minutter i ovnen igen
    Småkager med nougat, marcipan & chokolade

Noter

Du kan bruge al slags chokolade/ nougat/ konfekt / marcipan til disse kager
Du kan bruge opskriften som grundopskrift og f.eks. tilsætte lakrids, Daim, tranebær, nødder?
Kagerne kan holde sig i kagedåse 1-2 uger. Er kagerne blevet for bløde, så kan du bage dem nogle minutter i ovnen igen 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Småkager med nougat, marcipan & chokolade

Sprøde cookies med nougat, marcipan og chokolade – en smart måde at få brugt rester på

Her ser du en rest fyldte chokolader, jeg også prøvede at putte i .Småkager med nougat, marcipan & chokolade

Sikke en forvandling. Det blev bare nogle lækre kager. Så dejligt når intet går til spilde.Småkager med nougat, marcipan & chokolade

Mine småkager blev bløde i midten, helt som gode chewy cookies. Hvis du gerne vil have kager, der er helt sprøde, så bager du dem bare nogle minutter ekstra.

Hvis dine kager ikke bliver helt sprøde efter afkøling, så kan du også sagtens putte dem i ovnen nogle minutter igen.Småkager med nougat, marcipan & chokolade

Orv manner hvor blev det nogle lækre småkager! Der kom nyt liv i julekonfekten!

At det så ovenikøbet er mega-god-samvittigheds-cookies, fordi man får brugt rester helt i stop-madspild-ånd, gør jo bare sagen endnu bedre?

Ideerne pibler. Prøv at tjekke dine skuffer og skabe og se om du også har julerester der skal bruges? Hvad med lidt dadler og figner måske? Hvad med lidt brændte mandler?

Du kan sagtens bage småkagerne med andet fyld også, f.eks. tranebær, Marsbar, hasselnødder, mandler, skumfiduser, peanuts?

Det er ultranemme småkager, som du også sagtens kan lokke dine børn til at lave.

Tænk hvis de kunne lave deres helt egen cookie-favorit? Kagerne vil f.eks. også smage skønt med Daim eller M&M’s.

Måske I skal bruge dagen på at bage en lille stabel cookies? Rigtig god fornøjelse med dine kager.