Boller og brød med tipo 00 mel. Uhm her får du opskriften på lækre foccacia sandwich brød bagt med Tipo 00 mel eller Manitoba mel.
Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød

Det er sommer, det er sol og det er ferie! Pulsen er lav, glæden er stor og frihedsfølelsen er uovervindelig og ubeskrivelig dejlig!

Ferien er startet på allerbedste vis, med hyggesysler i haven, on-off-feriepakning og med en udendørskoncert med Sting i Skovdalen i Aalborg.

Hvilken vidunderlig koncert og sikke smukke rammer!Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brødHelt fantastisk at skyde en sommerferie i gang på denne måde. Man bliver glad i krop og sjæl af god musik under åben himmel. Det kan anbefales.

Megamange stjerner fra mig og til hele Sting-flokken! En mindeværdig aften.Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød

Og hvorfor nu al den snak om Sting og udendørskoncerter?

Jo det er da fordi du skal høre om de sandwiches vi spiste i det grønne før koncerten.

Vi var afsted med et par gode venner og jeg havde pakket madkurven med sandwich boostet med det gode Tipo 00 mel, med ekstra protein og ekstra god bageevne.

Store bløde kæmpe sandwich, som vi spiste med hønsesalat og rødløg og salami og peberfrugt.

Fantastisk før-koncert, eller skovturs-servering. Bare lige et tip til dig fra mig 🙂Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød

Bollerne er bagt med Manitobamel og tilsat lidt grahamsmel også.

Hvad er Tipo 00 og Manitobamel?

Man kan bruge både Manitoba og Tipo 00 mel til bollerne. Dette mel indeholder ekstra protein / højt gluten indhold, så det har ekstra god bageevne. Brødet og bollerne du bager med dette mel hæver helt vildt.

Prøv det. Melposen kan f.eks. se sådan ud og melet kan købes i de fleste butikker, også discount. Det forhandles i flere mærker, så posen behøver ikke se præcis sådan ud.

Jeg brugte melet til at bage lækre foccacia sandwich boller – perfekte til madpakker i det grønne.

Der blev også et franskbrød ud af dejen. Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød

Her kommer opskriften:

Boller og brød med tipo 00 mel – få en god nem opskrift her

Lækre sandwich - foccaciaboller med Tipo 00 eller Manitoba mel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 17 minutter
Samlet tid: 2 timer 17 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 12 boller
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 tsk sukker
  • tsk salt
  • 1 kg Tipo 00 mel el. Manitoba mel kan erstattes med alm. hvedemel
  • 300 gram hvedemel ca. (kan erstattes med ekstra Manitoba mel / Tipo 00 mel
  • 300 gram grahamsmel kan erstattes med anden grovere meltype ell. havregryn

Foccacia boller pensling og drys:

  • olie
  • groft salt
  • tørret oregano

Franskbrød pensling og drys:

  • mælk
  • sesamfrø

Sådan gør du

  • Lun vandet og opløs gæren heri. Tilsæt sukker.
  • Tilsæt Manitoba/Tipo 00 mel, salt og grahamsmel og hvedemelet lidt efter lidt.Brug gerne køkkenmaskine eller elpisker med dejkroge. Tilsæt kun lige hvedemel nok til dejen slipper skål og fingre
    Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød
  • Lad dejen hæve 45-60 minutter et lunt sted, gerne i solen eller i ovnen v. 30 grader.
    Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød
  • Form 12 boller og tryk dem flade. Bollerne vil hæve til dobbeltstørrelse, så de skal ikke være for store. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
    Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød
  • Tryk huller i bollerne med fingrene og dryp med olie og drys med groft salt og tørret oregano
    Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød
  • Dæk bollerne med et viskestykke og lad dem hæve et lunt sted 46-60 minutter evt i ovnen v. 30 grader
    Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød
  • Jeg lavede et franskbrød af resten af dejen i en rugbrødsbageform). Pensl brødet med mælk og drys med sesam og lad også det hæve samme tid som bollerne
    Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød
  • Bag bollerne ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) og franskbrødet ca. den dobbelte tid.
    Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød
  • Bollerne er færdige når de er sprøde og gyldne på toppen og lyder hule, når du banker dem under bunden. Det samme gælder franskbrødet.
    Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød

Noter

Både boller og franskbrød er fryseegnet
Manitobamel og Tipo 00 mel kan erstattes med almindeligt hvedemel
Foccacia bollerne kan bages som helt foccaciabrød i bradepande. Bagetiden vil skulle forlænges lidt. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækkert franskbrød og foccacia boller med tipo 00 hvedemel – kan også bages som foccacia brød i bradepande

Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød

Jep der skal to lidt lange hæveperioder til, når du bager dette brød. Hemmeligheden bag godt og luftigt brød er nemlig …..god tid og godt mel.

Hvis foccaciabollerne skal blive rigtigt lækre, er hævningen på 2 gange 45-60 minutter altså vigtig. Bollerne bliver så lette og luftige.

Jeg fandt en solskinsstribe på mit køkkenbord, og er du vimmer som dejen hurtigt hævede op!Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød

Er du heldig at finde et særligt lunt sted i dit køkken, kan det godt være at du kan skære et kvarter af hævetiden. Du kan også hæve dejen i ovnen v. 30 grader.

Dejen skal bare hæve til dobbeltstørrelse. Det ser ca. sådan ud.

Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød

Sikke en lækker dej at arbejde med. Fin konsistens og nem at forme.

Sørg endelig for ikke at tilsætte mere mel end højst nødvendigt. Jo mere mel, jo hårdere boller. Tipo 00 mel er altså bare godt mel at bage med. Prøv også denne opskrift på Manitoba brød og boller her.

Sådan laver du boller og brød med Tipo 00 eller Manitoba mel – se billederne her:

Der blev 12 fine store foccacia boller af denne portion og et fint stort franskbrød, vi har stornydt her i ferien.Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød

Perfekt med nybagt brød til hjemmeboende teenagere! På forunderlig vis er de altid sultne i den alder. 🙂
Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød

Lad foccaciabollerne afkøle lidt, tildækket under et klæde så de ikke tørrer ud imens. Efter afkøling er de klar til sandwich smøring.Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød

Vores foccacia sandwich favorit her i huset er hønsesalat med rødløg og salat.

Hønsesalaten kan man jo sagtens lave selv, hvis man orker. Vi købte os dog til hønsesalaten denne gang, det er jo ferie. 😉Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brødFoccacia bollerne blev også smurt med salami og peberfrugt. De smagte også rigtigt godt, så den kombi kan også anbefales.
Boller med tipo 00 mel - lækre sandwich brød

Vi havde tæppe med, og madkurven bestod også af hvidvin, jordbær og nektarinkage til dessert.

Godt vi nåede at få spist næsten op, for alt i rygsækken blev konfiskeret ved indgangen. Øv kagen måtte ofres og drikkevarerne også. Nå men pyt. Godt vi nåede at få spist sandwicherne.
2015-06-30 21.06.21

Åh suk, Skovdalen i Aalborg er et virkeligt stemningsfuldt sted at være til koncert.

Da mørket faldt på stod vi alle der i skjul bag træerne. I læ og med hujende stemmer og vuggende hofter, nogle gange melodisk bare drømmende. Det var storslået!

Tag endelig og benyt dig af chancen, hvis du har mulighed for at komme til en udendørs sommerkoncert i år.

Sting og hans gode musikere spillede alle de gode numre “Roxanne”, “Message in a bottle” “Every breath you take”, “Fields of Gold”, “Fragile”, “Englishman in New York”.

De var der allesammen og jeg kunne synge med på dem alle! Fantastisk! Jeg er jo nærmest vokset op med Sting og begyndte for alvor at lytte til ham i slutning af 80érne, netop da jeg boede i Aalborg.

For mig var der meget nostalgi forbundet med koncerten. Jeg mindedes jo samtidig den glade studentertid i Aalborg.

Til koncerten vinkede vi til en kær veninde i flokken vi ikke havde set i 100 år. Åh suk, Louise, så længe det er siden. Et helt liv jo!

En god og romantisk krølle på historien er også, at min mand og jeg faktisk mødte hinanden til en udendørskoncert i Aalborg i 1991. Aalborg Open Air. Tænk hvis jeg ikke havde mødt ham lige der på pladsen…

Dejligt at kunne tage min mand i hånden og sende ham et smil. 25 år med ham…….og Sting! 🙂2015-06-30 19.20.14

Vi pakker på livet løs og i morgen tager vi afsted på ferie til Norge.

Vejrudsigten ser ikke for god ud. Dagsregn hele næste uge. Vi prøver at være tapre og det er er jo et luksusproblem i virkeligheden, men alligevel. Jeg er da slemt ked af at efterlade sommeren herhjemme!

Jeg lover at blogge fra Norge. Har du lyst til at følge familien i tykt og tyndt deroppe, så kig gerne forbi bloggen. Jeg er sikker på at der vil blive budt på både dåsemad og Freiachokolade! 🙂

P.S.: Hvis du er indbrudstyv og læser med her, så vil jeg bare lige fortælle dig, at vores kattepassere er flyttet ind i huset imens vi er væk. Bare lige nu hvis du skulle få gode ideer. Vi har ingen designermøbler og vores TV er outdated – men jeg er glad for at der alligevel er nogen til at holde øje.

God sommer til dig – må du få den allerbedste ferie! <3