Nakkefilet på grill. Uhm i dag får du opskriften på en lækker grillet nakkesteg. Jeg elsker mit grillspyd og min nye grill! Åh altså man kan bare trylle de lækreste stege og tilbehør på et grill rotisserie.
Vi købte en gasgrill i sommerferien og det har vi ikke fortrudt et sekund.
Nu får vi grillet meget mere, både til hverdag og i weekender, efter vi har fået gasgrill. Nu prøver vi også lidt mere udfordrende retter, med succes.
Vi drister os ud i lidt større projekter, end vi ville have gjort med en almindelig grill.
En gasgrill er jo lynhurtigt klar og det passer rigtigt godt til min – og min families – rastløse utålmodige grillnatur. 🙂I weekenden grillede vi den lækreste grillede nakkefilet. Godt krydret med paprika, salt, peber og olie og serveret med grillkartofler i stegefadet nedenunder stegen.
Det blev den lækreste grillede nakkesteg og kartoflerne. Wow! Sprødstegte og smagfulde.
Genialt at lade dem grill med under stegen, men ja sundhedsværdien skal vi nok ikke snakke om.
Kartoflerne blev jo stegt i stegefedtet fra nakkestegen – måske det er derfor de blev så sprøde? Godt smagte de <3Stegen blev super mør, lækker og smagfuld. Tilberedningstiden var lidt lang, for stegen skulle grille rimeligt længe. Start bare i god tid.
Dagens grillede nakkefilet fik næsten 2½ time, men det lønner sig og er bestemt anstrengelserne værd. Tjek lige et lækkert stykke kød her. Forestil dig et HELT mørt stykke kød, med en lækker smagfuld sprød grillet overflade. Uhm <3
Jeg brugte som sagt gasgrill, men du kan sagtens bruge en kulgrill også. Stegen kan også tilberedes i ovnen.
Jeg grillede ved 200 grader indirekte varme til kødet havde en kernetemperatur på 73-75 grader.
Har du ikke et rotisseri (et motordrevet grillspyd der kan dreje rundt), kan du sagtens bruge en almindelig grill-stegeholder. Du kan også bare lægge nakkestegen direkte på grillristen.
Jeg bringer dig straks opskriften og vil ønske dig den allerstørste grillfornøjelse.
Nakkefilet på grill rotisserie – få opskriften på grillet nakkesteg her
Ingredienser
- 1 nakkefilet på ca. 2 kg á ca. 2 kg
- Pensling og krydderi: Olie salt, hvidløgspeber og paprika
Kartoffelfad:
- 2 kg kartofler
- 3-4 spsk olie raps- eller solsikkeolie
- groft salt
- Tilbehør: hvid dressing: creme fraiche rørt op med hvidløgspeber og salt
Marinade:
- 4-5 spsk olie raps- eller solsikkeolie
- 1 spsk paprika eller barbecuekrydderi
- salt/peber
Sådan gør du
- Klargør kartoflerne og halvér dem. Vend dem i olie og læg dem i en aluminiumsbakke eller et rustfrit stålfad. Hæld 2-3 dl. vand ved.
- Tænd grillen og lad den varme op 5 minutter
- Pensl nakkefiletten med lidt olie og drys med krydderier
- Sæt nakkefiletten på det lange grillspyd. Nakkestegen kan også bare lægges på grillristen og vendes nogle gange
- Sæt grillspyddet på plads og skub kartoffelfaden indunder. Jo større fad jo bedre, for jo mindre fylder kartoflerne i højden. Hæld 2-3 dl. vand ved.
- Lad stegen grille i 2½ time eller til en kernetemperatur på 80 grader (brug stegetermometer)
- Undervejs skal der efterfyldes med vand ved kartoflerne 3-4 gange. Nøjes med lidt vand af gangen, for kartoflerne skal jo være stegte og ikke kogte. Rod lidt rundt i kartoflerne, når du alligevel hælder vand ved.
- Lad gerne stegen trække 10 minutter før servering. Du kan med fordel slukke grillen 10 minutter før og lade stegen hvile ved eftervarmen. Lad bare kartoflerne stå på grillen imens.
- Servér den lækre steg med grillkartoflerne og en hvid dressing til. Jeg lavede også en smuk tomatsalat til, det kunne du jo også gøre.
Noter
Nakkestegen kan laves i ovnen også, gå efter samme kernetemperatur
Bare tilbered den sammen med / ovenpå kartoflerneNakkestegen kan også bare lægges på grillristen og vendes nogle gange
Servér en creme fraiche dressing til. Få en god opskrift herNakkesteg på grill – en sprød og lækker marineret og krydret grillet steg
Jeg kan love dig for, at anstrengelserne belønner sig, med denne ret.
Kødet blev super mørt og fik en lækker grillet overflade. Kartoflerne blev helt sprøde, og fik en god barbecue stegt smag.
Øvelse gør mester. Når du lige har prøvet at bruge dit grillspyd et par gange, skal du nok få “taget” på det.
Sådan laver du nakkefilet på grill rotisserie – se billederne her:
Her kan du se processen i billeder fra start til slut:
Jeg brugte med vilje ikke vildt meget olie, da jeg skulle pensle stegen, for en nakkesteg er jo rigeligt fed i sig selv.
Jeg brugte kun lige sådan en mængde, at krydderierne kunne hænge ved.
Du kan “høre” på grillen når der trænger til at blive hældt lidt vand ved kartoflerne. Så sprutter og “larmer” de. Det er fedtet fra stegen.
Det er en hel genial måde at få “opsamlet” stegefedtet på, og så undgår du også den farlige fedtbrand. Den lyder slem synes jeg 😉
Altså prøv lige at se en fornem grillet steg! Jeg er da vildt stolt og kan jo slet ikke få armene ned. 3 gang vi griller og endnu en succesoplevelse.
1. gang var lækker spydstegt grillkylling og
2. gang den lækreste grillede flæskesteg
En succes hver gang vi har grillet med rotisseriet – selvom der må tålmodighed til.Start dine store grillprojekter i god tid – det kan vi vist koge mine gode grillråd ned til 😉
Altså se lige en lækker steg hva?! Kan du stikke den? 🙂
Der var en stor nakkefilet, så der var mad nok til 2 dage. Stegen smagte skønt med de olieristede kartofler og tomatsalat til
Jeg ELSKER når der er mad nok til 2 dage og derfor laver vi også tit nakkefilet om søndagen.
Langsommelig søndagsmad og herligt, når der er mad nok til om mandagen også.
Skal du kun bruge en lille steg, så prøv nakkesteg i airfryer.
Familien udbrød flere gange: “Ej hvor er de altså LÆKRE de her kartofler! (underforstået – hvad HAR du dog gjort ved dem?).
Sprødstegte grillede kartofler grillet sammen med stegen. Det var altså bare super smart
Jeg blev enig med mig selv om at det kaloriemæssigt ikke var en bombe alligevel, for vi droppede jo saucen.
Vi brugte cheasy fraiche til den hvide creme fraiche dressing, så der var plads til lidt ekstra kalorier tænkte jeg?
Se lige nogle lækre kartofler, hva?
Mør, lækker, velsmagende steg med lækker tomatsalat, grillkartofler og creme fraiche dressing til.
“Mor, hvor mange stykker kød på man tage??” Det må da vist siges at være den bedste anbefaling.
En ny familiefavorit så vist dagens lys. 🙂
og se lige en flot salat, vi spiste til. En dejlig tomatsalat med mozzarella og rødløg. Opskriften kan du se her:
Dagens grillopskrift hermed serveret fra mig til dig. Snart er det weekend og grilltid igen?
Få flere opskrifter på grillmad ved at klikke her
Hej Gitte, hvor længe steger du kartoflerne, de skal jo ikke have 2 timer som stegen?
God weekend hilsen Birthe
Hej jeg er på den,jeg skulle bruge noget,,,,Lea og perrins worcestershire,puha ,,jeg kan ikke finde det på dansk hvor meget jeg skal bruge til min nakkefile jeg bruger din opskrift på gasgril vil gerne have kryderri på. Hilsen Torben og godt nytår
Hvilken temp holder du i grillen – og går ud fra du griller med indirekte varme?
Altså, igen et indlæg uden Kalle 😀
Jeg håber, jeg bliver forkælet med et rotisserie til min snarlige fødselsdag, for dine indlæg giver da godt nok lyst til at grille.