Æblecrumble. Uhm her får du opskriften på en dejlig smuldre æblekage med havregryn og brun farin. “Kan hende dér Gitte da blive ved med at finde på flere æblecrumbler?”
Ork ja, kilden er uudtømmelig, så længe æblerne bliver ved med at rasle gavmildt ned i hænderne til mig fra æbletræerne. 🙂
Vi er taget i sommerhus og inden vi kørte hjemmefra nåede jeg lige et hurtigt raid i haven.
14 æbler blev samlet op, for selvom de er raslet ned på græsset, fejler de jo ofte intet.
Ok lidt stødmærker, men de kan jo nemt bare skæres af. Lidt skurv er der også på vores æbler, men pyt, de mærker kan jo også bare skæres af. Er skrællen på dine æbler fin, behøver du slet ikke skrælle.
Æblekager er oplagte “stop spild-af-mad” kager. Ærgerligt hvis nedfaldsæblerne går til spilde.
Har du pærer eller blommetræer, kan disse frugter jo også sagtens bruges til en crumble kage. Dine rabarber sagtens også, også selvom stænglerne er blevet store og kraftige.
I denne crumble har jeg brugt gode krydderier som kardemomme og kanel og med knas fra havregryn og mandler. Uhm – sikke en skøn kombination.
Min datter er med i sommerhuset denne weekend og havde plaget sig til en crumble. “Åh mor, kan vi ikke lave én æblekage med havregryn og mandler?”
“Jo, det kan vi da min ven!” En datter kan virkelig sno sin mor om sin lillefinger, også når det kommer til kage. 😉
Jeg havde lyst til en krydret crumble, så crumblen blev lavet med brun farin, kardemomme og kanel. Uhm – en lækkerbisken!
“Mor, det er den mest perfekte æblecrumble!” sagde Amanda og vi var enige i resten af familien.
En kage der samlede familien. En sød sommerhusnabo kom forbi til en portion og vi havde en hyggelig stund på terrassen.
Vindene var milde og vi kunne spise den lækre kage i det fri, efter en lang gåtur på stranden.
Skøn sensommer – skøn sommerhuslørdag hvor hele flokken var samlet. I love it <3
Opskriften på den lækre æblecrumble får du lige her.
En crumble er den nemmeste kage i verden, så spring du bare på 🙂
Æblecrumble med brun farin & kanel – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 14 æbler færre/flere kan bruges
- 150 blødt smør
- 100 gram brun farin
- 100 gram rørsukker eller alm. sukker. Kan erstattes med mere brun farin
- 150 gram hvedemel
- 1 spsk kanel
- 1 spsk kardemomme
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 gram havregryn
- 2-3 spsk sirup
- 2 håndfulde mandler
Sådan gør du
- Vask og skræl æblerne, hvis der er stødmærker eller skurv på. Hvis ikke, kan du sagtens lade skrællen blive på
- Skær æblerne i små tern og fordel dem i et ildfast fad. Mit fad målte nok ca. 25-40 cm.
- Bland smør med farin, sukker, havregryn, mel og krydderier. Smuldr dejen sammen med fingrene og tilsæt sirup.
- Fordel smuldredejen på toppen af æblefadet.
- Hak mandlerne groft og drys dem på toppen.
- Bag æblecrumblen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft. Crumblen er færdig, når den er sprød på toppen og æblerne i bunden er gennembagte.
- Servér crumblen lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum
Noter
En god smuldre æblekage med brun farin, kanel og havregryn – varm æblekage god som dessert
Uhm – det var altså en rigtig lækker crumble og den er lynhurtig at lave.
Æblecrumble er perfekt hvis du får kaffegæster og gerne vil lave kage til mange hurtigt. Ingredienserne er også enkle og du har dem næsten med garanti i dit køkken.
Dagens kage er derfor også en kage du hurtigt kan rykke på “spontant”, hvis lækkersulten pludselig rammer.
Måske du også, som jeg, falder over nedfaldsfrugt eller opdager runkne æbler i din frugtskål. Fremstillingsprocessen er nem, kig selv med her.
Sådan laver du æblecrumble med brun farin, kanel og havregryn. Se billederne her:
Æblecrumble er en rigtig sensommer-dessert og heldigvis har vi fornøjelse af æblerne langt hen i efteråret.
I dag spiste vi både creme fraiche og flødeskum til crumblen, der var frit valg. Vaniljeis vil også være lækkert at servere til.
Uhm – det var altså en skøn kage at spise lige der på terrassen, med udsigt til alt det grønne. 🙂
Æblecrumble er perfekt at spise både som kage og som dessert. Den er oplagt at servere for middagsgæster.
Du kan nemlig fint forberede crumblen i god tid og så sætte den i ovnen imens I spiser hovedretten.
Opbevar crumblen på køl, til den skal I ovnen. Bare sørg for at æblerne er godt dækkede af crumbledejen, så de ikke bliver brune.
Måske crumblen også kan udnytte en restvarme fra ovnen? Perfekt dessertkage. Rigtig god fornøjelse med æblecrumblen. Håber den vil smage dig.
Hvis du ikke er vild med krydderierne, så udelad dem blot. Tro mig, kanel og kardemomme smager skønt i æblekager.
Hvis du ikke har et æbletræ i haven, så kan æbler heldigvis købes billigt hele året. som sagt kan anden frugt også sagtens bruges.
Håber du har mange lækre æblecrumbler i vente?
Her har vi først lige skudt æblekagesæsonen i gang.
Vi er SÅ klar til næste æblekage allerede og ja selvom der er 1000 æblekager på bloggen, har vi slet ikke fået nok i endnu.
Få inspiration til flere lækre opskrifter med æbler ved at klikke her
Få flere opskrifter på æblecrumble kager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Kan æblecrumbel fryses