Æblekage med kanel og havregryn – nem og lækker

  • Nem og lækker æblekage med kanel og havregryn

Nem og lækker æblekage med kanel og havregrynHalløj en lækker æblekage der blev serveret i sommerhuset i dag! Weekendens æblehøst havde vi nemlig snuppet med og i søndagens regn og rusk blev der tryllet en lækker æblekage med kanel.

Åh manner, hvor giver det bare den lifligste duft sådan en kanelkage og det var næsten det halve at gå og snuse forventningsfuldt til den. Det var så skønt og hyggeligt derude i sommerhuset, imens kagen bagte. Brændeovnen buldrede imens regnen slog mod ruden. Det allerbedste sted – det sommerhus!

Der er æbleoverflod i haverne lige nu og for filan hvor får jeg bagt mange æblekager. Vi har nok ikke godt af at spise SÅ mange kager, men jeg arbejder jo ihærdigt på at få brugt alle de lækre frugter æbletræerne gavmildt kaster af til sig. What else to do?? 🙂Nem og lækker æblekage med kanel og havregrynDer kan selvfølgelig laves andet af æblerne. Har du også et æblebjerg i haven, så kan du finde inspiration her:

Hvad med æblemarmelade med vanilje, æblesmør, æblemarmelade med krydderier , æblecrumble, æblekage med marcipan.

Æbler, æbler, æbler – du finder 1000 opskrifter på æblekage på bloggen og i dag får du endnu en. 🙂

En nem og lækker æblekage med kanel og havregryn. Der er meget kanel i kagen, for det elsker jeg nemlig. Æbler og kanel er bare….voila!

Havregrynene er for at give kagen mere bid, og det lykkedes bare så fint. Der er også kun 50 gram smør i kagen, så skal vi ikke bare sige, at den også er bare lidt sundere? 😉

Kagen kan røres sammen på et kvartér og er derfor nem at servere for uventede gæster, eller hvis du pludselig får en uventet lækkersult. Det kan jo ske 😉Nem og lækker æblekage med kanel og havregrynJeg iler med at bringe dig opskriften – hvis du er en af dem der følger bloggen på Facebook, så ved jeg jo du sidder og venter 🙂

Æblekage med kanel og havregryn - nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nem og lækker æblekage med kanel og havregryn
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 gram smeltet smør
  • 150 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk kanel
  • 2 dl havregryn
  • 1,25 dl mælk
  • 4-5 æbler
  • Drys: Rørsukker
  • Tilbehør: Flødeskum eller creme fraiche.
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker. Brug gerne elpisker eller håndpiskeris
  2. Smelt smørret i mikrobølgeovnen og rør det i.
  3. Bland hvedemelet med bagepulver og kanel og rør det i skiftesvis med mælken.
  4. Tilsæt havregryn
  5. Smør en tærteform med smør og hæld dejen heri.
  6. Skræl æblerne - hvis der er skurv og stødpletter på, ellers behøver du ikke skrælle dem.
  7. Skær æblerne i både og stik dem godt ned i dejen.
  8. Drys rørsukker på tærten
  9. Bag æbletærten ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft.
  10. Tærten er færdig, når den er sprød og gylden.

Du kan fint udelade havregryn, hvis du synes, reducér så blot mælkemængden til 0,75 dl. Jeg er vild med havregryn i, og du skulle næsten prøve. Havregryn giver både sprødhed og fiberkant. Uhm.  Nem og lækker æblekage med kanel og havregrynServér gerne en god klat creme fraiche eller flødeskum til æblekagen. Begge dele smager SÅ lækkert til æblekage.

Er det ikke æblesæson når du kigger denne opskrift, så kan tærten fint laves med anden frugt også. Hvis du bruger pærer, så erstat gerne kanel med 1 tsk stødt ingefær. Hvis du bruger blommer, nektarin, jordbær eller andre bær, så erstat gerne kanel med en ekstra tsk. vaniljesukker

En rigtig god basis-frugttærtedej tænker jeg dette kan være?

Æblekagen er rigtig nem at lave – billederne her viser hvordan. Jeg rørte bare dejen med sommerhusets piskeris. Super nemt.

En lækker, sprød og lun æblekage er klar til servering, Så fin den er, hurtig og nem at lave også. Vi manglede kun lige en god klat creme fraiche til, måske rørt op med en antydning vanilje?

Åh jeg ELSKER æblekager og kan aldrig få nok! Jeg tænker du måske har det lidt på samme måde? 🙂
Nem og lækker æblekage med kanel og havregrynKagen kan fint serveres på ethvert kagebord, men den vil også gøre sig godt som dessertkage efter en god middag. Hvis du skal trylle kagen endnu lækrere, så prøv at fordele små marcipantern i dejen. Marcipan i æblekager er bare det bedste! 🙂

Voila – som lovet – søndagsæblekagen klar til servering til dig
🙂Nem og lækker æblekage med kanel og havregryn

En skøn weekend gik igen imens vi blinkede med øjnene. Lørdagen blev tilbragt i Ebeltoft, hvor vi fejrede min storesøsters 50-års fødselsdag. En rigtig skøn dag. Hvis du følger med på Facebook eller Instagram, kan du se lidt billeder fra dagen.

Søndagen blev tilbragt i sommerhuset – selvom vejret var ringe. Udsigten over havet er klart bedst, når himlen er blå og solen skinner skyfrit,  men der er nu altså også noget hyggeligt over regn- og ruskvejr i et sommerhus.

2016-09-25-16-02-18

Arkivfoto fra en sommerdag i sommerhuset

Foreløbigt er jeg endnu ikke blevet træt af efteråret, men bare vent til november, så bliver jeg med garanti slået ud af mørket. Pyt – det gider jeg ikke spekulere på nu. Jeg rider stadigvæk lidt med på sensommer-bølgen og nyder det bare. 🙂

Vi kom ikke tørskoede på stranden i dag, men pyt med det. Til gengæld fik vi virkelig slappet af og læst gode krimier. Vi fik tændt op i sommerhusets nye brændeovn – og hvor jeg da bare STORELSKER den <3

Håber også du har haft en rigtig god weekend?

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Lene Jensen 10. oktober 2016 af 22:43- Svar

    Hvor meget mælk skal der i kagen?

    V.h. Lene

    • Gitte Hansen 11. oktober 2016 af 17:08- Svar

      Hej Lene
      Der skal 1,25 dl. mælk i 🙂
      God fornøjelse med bageriet
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar