Æblekage med marcipan og mandelflager: Afskedskollegakage

DSC_8433

Så er der afskedskollegakage! Så er der afskedskollegakage igen! 🙂

Jeg skifter job 1.10 og har mange søde kolleger at sige farvel til. Så mange, at jeg bager afskedskager af flere omgange. Til det ene møde, til det andet møde, til kontorfolkene, til alle medarbejdere, til fælles farvelkaffe med en anden kollega, der  stopper på samme tid som jeg, Hvor er det hyggeligt! Kage bløder stemninger op. Jeg siger allerbedst farvel med….kage! 😉

Jeg siger farvel til skønne kolleger, og jeg vil savne hver eneste én. Nye dejlige kolleger venter, og jeg glæder mig meget (selvom jeg også er en lille bitte smule ved at dø af skræk, men så er alt vist som det skal være ;-).

Til første afskedskagerunde bagte jeg disse bananmuffins, som var et vældigt hit.

Nu er det imellemtiden blevet æblesæson, så afskedskollegakagens runde 2 var en æblekage med MASSER af æbler, marcipan, kanel og mandelflager. Havens æbletræer BUGNER! Der er til MANGE æblekager! 🙂
DSC_8401
DSC_8419

Æblekagen er nem, og bliver stor nok til en stor bradepande, eller to mindre. Der er kage nok til mange slikmunde, til kollegerne, til klassenstime, et fødselsdagskagebord? Til opskriften kan du få brugt næsten 1 kilo æbler, af overflodet fra haven, eller mere til. Brug bare alle de æbler du kan stoppe i (se nedenfor hvordan).

Opskrift på æblekage med marcipan, kanel og mandelflager:

250 gram sukker

200 smeltet smør

500 gram mel

4 æg

2 dl. mælk/tykmælk

3 tsk. vanillesukker

3 tsk. bagepulver

3 tsk. kanel

Fyld: 

1-1½ kilo æbler

100 gram marcipan

2 spsk. kanel

Perlesukker

Mandelflager. DSC_8420

Sådan gør du:

Rør smør og sukker godt. Rør æggene i et af gangen.
DSC_8406

 Bland de tørre ingredienser og vend dem i dejen skiftesvis med mælken/tykmælken. Rør godt.

Ja som du ser, gad jeg ikke starte min køkkenmaskine. Det er som om jeg ikke rigtigt gider den for tiden? Jeg synes det er langt nemmere at røre dej i hånden, men ja håber jeg får den store (dyre) maskine igang igen på et tidspunkt? DSC_8407Smør en stor bradepande eller to små og fordel dejen heri.
DSC_8410 Jeg skar marcipanen ud i små skiver og delte dem i to og stoppede en lille skive ned imellem to æblebåde. DSC_8411 Jeg nøjedes med at skylle æblerne. Der sidder meget god smag i skrællen og farven var så smuk, så selvfølgelig skulle skrællen da med.DSC_8414 Her ser du et close-up foto, hvor du kan se marcipanskiver stukket ned. Måske foretrækker du at skære marcipanen i tern og blande det i dejen i stedet for? Kreativiteten har frit slag. 😉DSC_8415 Når der ikke kan stoppes flere æbler ned i kagen, drysser du med perlesukker, kanel og mandelflager. DSC_8417 DSC_8418DSC_8421Bag kagerne nederst i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 175 grader varmluft, måske lidt længere tid, hvis du bager en stor bradepande. Læg 5 minutter oveni, hvis du sætter kagen i en hold ovn.
DSC_8431Servér gerne kagen med en klat creme fraiche til.

Er det pærer du har i haven, kan du sagtens bruge dem i kagen istedet for eller måske blommer?

Uhm det bliver en lækker kage!

Så er der afskedskollegakage runde 2 🙂

DSC_8435

Mere inspiration

6 Kommentarer

 1. susanne pedersen 17. marts 2016 af 18:41- Svar

  Kan den fryses? og hvis, hvornår i processen?
  Hilsen Susanne

  • Gitte Hansen 17. marts 2016 af 20:36- Svar

   Hej Susanne

   Jeg ville fryse den med mandelflager und alles. Lunes i ovn efter optøning. Rigtig god fornøjelse med kagen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Lene 8. oktober 2013 af 17:06- Svar

  Du har ikke skrevet hvilken temperatur den skal bages ved 🙂

  • Gitte Hansen 8. oktober 2013 af 19:03- Svar

   Hovsa, ja det er da smuttet. Tak for hjælpen. Det er SÅ godt med vågne læsere. Jeg har rettet opskriften til. Jeg mener det var 175 grader varmluft i 30 minutter, men, som altid når man bager, så hold ekstra øje de sidste 5-10 minutter 🙂
   Rigtig god fornøjelse med kagen
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Marianne 22. september 2013 af 14:37- Svar

  Uhmmm, det lyder dejligt – den må jeg prøve! Skal der slet ikke bagepulver i??

  • Gitte Hansen 22. september 2013 af 15:49- Svar

   Hej Marianne
   Hvor er det godt med vågne læsere! Havde ellers læst korrektur flere gange men bagepulveret var smuttet! Jo der skal da bagepulver i. 3 tsk. Jeg har skyndt mig at rette opskriften til. Uha håber ikke alt for mange har nået at lave mislykkede æblekager p.g.a. min smutter.
   Tak for hjælpen og rigtig god fornøjelse med æblekagen. Der bliver virkelig lækker. 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar