Kage med æbler og kanel. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig dejlig bradepandekage med æbler.
Så er der afskedskollegakage! Så er der afskedskollegakage igen!
Jeg skifter job 1.10.13 og har mange søde kolleger at sige farvel til. Så mange, at jeg bager afskedskager af flere omgange.
Til det ene møde, til det andet møde, til kontorfolkene, til alle medarbejdere, til fælles farvelkaffe med en anden kollega, der stopper på samme tid som jeg,
Hvor er det hyggeligt! Kage bløder stemninger op. Jeg siger allerbedst farvel med….kage!Jeg siger farvel til skønne kolleger, og jeg vil savne hver eneste én.
Nye dejlige kolleger venter, og jeg glæder mig meget (selvom jeg også er en lille bitte smule ved at dø af skræk, men så er alt vist som det skal være ;-).
Til første afskedskagerunde bagte jeg disse bananmuffins, som var et vældigt hit.
Nu er det imellemtiden blevet æblesæson.
Afskedskollegakagens runde 2 var en æblekage med MASSER af æbler, marcipan, kanel og mandelflager.
Havens æbletræer BUGNER! Der er til MANGE æblekager – heldigvis! 🙂Æblekagen er nem, og bliver stor nok til en stor bradepande, eller to mindre.
Der er kage nok til mange slikmunde, til kollegerne, til klassenstime, et fødselsdagskagebord?
Til opskriften kan du få brugt næsten 1 kilo æbler, af overflodet fra haven, eller mere til.
Kagen er rigtig nem at lave og du får opskriften lige her:
Kage med æbler & kanel i bradepande – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 250 gram sukker
- 200 smør smeltet
- 500 gram mel
- 4 æg
- 2 dl. mælk/tykmælk andet surmælksprodukt kan bruges
- 3 tsk. vaniljesukker
- 3 tsk. bagepulver
- 3 tsk. kanel
- 1-1½ kg æbler - kan erstattes med anden frugt er skrællen fin, behøver du ikke skrælle æblerne
- 100 gram marcipan kan udelades
- 2 spsk. kanel
- Perlesukker
- Mandelflager eller grofthakkede mandler kan udelades
Sådan gør du
- Rør smør og sukker godt. Rør æggene i et af gangen.
- Bland de tørre ingredienser og vend dem i dejen skiftesvis med mælken/tykmælken. Rør godt.
- Dejen kan fint røres bare med dejspatel eller piskeris
- Smør ovnens store bradepande og fordel dejen heri. Du kan også bruge 2 mindre bradepander
- Jeg skar marcipanen ud i små skiver og delte dem i to og stoppede en lille skive ned imellem to æblebåde.
- Stop æblebådene godt ned i dejen
- Drys til sidst med perlesukker, kanel og mandelflager.
- Bag kagerne nederst i ovnen i ca. 35 minutter ved 175 grader varmluft, måske lidt længere tid, hvis du bager en stor bradepande.
- Kagen er færdig når den er sprød, gylden og gennembagt
- Servér flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til
Noter
Kagen er fryseegnet
Kagen kan bages som muffins i stedet
Kombinationen af æble og kanel i kage er bare skøn! Marcipan tryller kagen ekstra lækker
Dejen er rigtig nem at lave og den kan fint røres bare med en dejspatel eller et piskeris.Du kan bruge ovnens store bradepande til kagen, men du kan også bruge 2 mindre bradepander.Jeg nøjedes med at skylle æblerne.
Der sidder meget god smag i skrællen og farven er så smuk. Er skrællen fin på dine æbler, så lad den gerne sidde på.
Her ser du et close-up foto, hvor du kan se marcipanskiver stukket ned.
Måske foretrækker du at skære marcipanen i tern og blande det i dejen i stedet for?
Kreativiteten har frit slag. Marcipan kan også sagtens udelades.Det er lækkert at drysse perlesukker på toppen af kager. Bare lige et tip til dig. Så er der sprød og velduftende æblekage med kanel klar til de lækkersultne munde.
Kagen smager skønt med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche til. Et hit på et kagebord og som dessertkage også.
Du kan sagtens erstatte æbler med anden frugt/andre bær.
Kagen vil også være rigtig fin med pærer, blommer eller rabarber? Måske du skal undlade kanel så og erstatte med vaniljeis.
Uhm en lækker kage! Den må du prøve. Bag den til din familie eller dine skønne kolleger måske? 🙂
Få flere lækre opskrifter på skønne æblekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Kan den fryses? og hvis, hvornår i processen?
Hilsen Susanne
Du har ikke skrevet hvilken temperatur den skal bages ved 🙂
Uhmmm, det lyder dejligt – den må jeg prøve! Skal der slet ikke bagepulver i??