Æggekage med rødløg, peberfrugt, bacon og ost

Æggekage med rødløg, peberfrugt, bacon og ost

*Delvist sponsoreret indlæg*Æggekage med rødløg, peberfrugt, bacon og ostÆggekage er en ægte hverdagsvindermenu.

Retten er nem og hurtig at lave og nem at købe ind til. Serveret med godt brød til, er det en ret der fint kan mætte familien som hovedret, eller serveret som frokostret.

Når jeg laver æggekage, benytter jeg det gerne som anledning til at få tømt køleskabet for grønt og evt. pålægsrester/ bacon, osteskorper o.a. En perfekt stop-spild-af-mad-servering. Der kan stoppes alt i en omelet – næsten da 🙂

Jeg har fået en gigantisk-kæmpepande tilsendt i vareprøve fra Scanpan. Den er 36 cm i diameter, og så stor behøver din stegepande  jo slet ikke være, men kig da alligevel forbi Scanpan og se om du kan gøre en god handel en dag. Der er ofte gode tilbud på siden. Du ved, at jeg ikke bare strøer om mig med plusord i flæng – men Scanpan-pander er altså god kvalitet.

Kæmpepanden er genial til stegte pastaretter, f.eks. familiens hofret: orange pasta, når der skal steges dobbelt portion frikadeller eller steges råstegte kartofler.  En kæmpepande er fin, når en alm. pande ikke er stor nok. Æggekage med rødløg, peberfrugt, bacon og ostDagens æggekage kom også på kæmpepanden og derfor var der plads til både grøntsager og 12 æg. Reducér gerne i æg-mængden, hvis din pande er knap så stor og I er knap så mange omkring middagsbordet.

Brug gerne hvad du lige har på lager til æggekagen. Jeg brugte rødløg og peberfrugt, men du kan sagtens bruge andet grønt. Jeg er vild med ostetern i æggekager, men det punkt kan du jo bare springe over, hvis du ikke er ostefan.

Du får opskriften på æggekagen lige her:

Æggekage med rødløg, peberfrugt, bacon og ost

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 4-6 pers.

Æggekage med rødløg, peberfrugt, bacon og ost
Det skal du bruge:
  • 12 æg
  • 4 dl mælk
  • 4 tsk Maizena-mel
  • Salt/peber
  • 2 rødløg i skiver
  • 1 peberfrugt i skiver
  • Champignon (friske eller fra glas)
  • Evt. cocktailpølser ell. pølser skåret i skiver
  • 1 pk bacon i skiver, gerne 2 - jo mere jo bedre
  • Evt. Ost i tern - jeg vil tro, jeg brugte 150 gram. Osten kan udelades
  • Evt. purløg
  • Tilbehør: sennep, karryketchup og lækkert rugbrød
Sådan gør du:
  1. Rør Maizena ud i lidt af mælken
  2. Pisk æg og mælk og rør maizenablandingen i.
  3. Tilsæt rigeligt salt og peber.
  4. Svits bacon og læg det på fedtsugende papir
  5. Svits champignon i fedtstoffet, til væden er opsuget.
  6. Skær rødløg og peberfrugt i skiver og tilsæt. Svits med evt. sammen med pølseskiver/cocktailpølser..
  7. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne og sænk temperaturen til svag varme.
  8. Drys med osteternene, så de fordeler sig godt i æggekagen.
  9. Lad æggekagen stå og samle sig ved svag farme. Du kan også bage æggekagen færdig i ovnen - hvis ellers ikke din pande er for stor 😉
  10. Æggekagen er færdig, når æggemassen er stivnet. Pas på med ikke at blive for utålmodig og skrue for højt op for temperaturen, æggekagen branker nemt under bunden.
  11. Pynt med bacon og et drys purløg
  12. Serveres straks med en god klat sennep til. Karryketchup smager også godt til æggekage..

Æggekage med rødløg, peberfrugt, bacon og ostJeg har skrevet jo mere bacon, jo bedre. Jeg bor i en ægte bacon-familie, hvor baconskiverne skal og må rationeres. Der optælles altid fra start og fordeles pr. mand. Stegte vi 10 pakker, skulle vi nok stadigvæk tælle og rationere. 😉

Vi elsker æggekage alle mand og det er ikke lyv, når jeg siger, at den kan laves på en halv time alt incl.. Det er en perfekt hverdagsret og vælter du træt og energiforladt ind af døren, er æggekage altså et rigtigt godt “fastfood-alternativ”.

Vælg gerne nogle ingredienser der passer til din familie – her er de store unger med årene blevet vilde med al slags grønt og især rødløg og peberfrugt er et hit – dog ikke den bitre, grønne – som af en eller anden grund altid følger med i pakkerne. Hvorfor mon? For at få dem solgt?

NÅ men jeg har brugt den gule peberfrugt i denne æggekage og smagen er mild og rund. En æggekage kræver meget krydderi og det er svært at smage til, på forhånd. Tilsæt derfor rigeligt krydderi og skal der ekstra til, må dine middagsgæster selv supplere ved middagsbordet.

Har du tid, energi og overskud, så ville det da være luksus at spise hjemmebagt rugbrød til æggekagen, men bagerens bedste softkerne-brød kan nu altså også anbefales.

En grov sennep – og lækkert brød til. Uhm! Så minder æggekagen jo næsten om den man får serveret på Hvidsten Kro ? Der er dog ikke skyggen af grønt i denne og der får man røget spæk serveret på toppen, men derfor er den nu formidabel alligevel. Læs om vores besøg på Hvidsten Kro her.

P.S.: Du kan stege lækre æggekager på panden, men det kan faktisk gøres næsten endnu nemmere i ovn. Kig med på disse opskrifter på ovnbagte æggekager. SÅ nemt.

Så er æggekage-serveringen er klar til dig. Måske det skal være aftenserveringen hjemme hos dig i morgen? Æggekage med rødløg, peberfrugt, bacon og ostVelbekomme dig – og skriv gerne en kommentar herunder. Hvad plejer du mon at putte i din æggekage??

Mange hilsner

Gitte-nysgerrig 🙂

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *