Kartoffelsuppe med pastinak, bacon og timian – nem og lækker

  • Kartoffelsuppe med pastinak og bacon - nem og lækker

Suppe er den skønneste servering, især når det er efterår og vinter og kroppen trænger til at blive varmet godt igennem. Intet stikker en skålfuld varm suppe propfyldt med gode vitaminer.

Det er faktisk mega nemt at lave suppe og du kan bruge lige de grøntsager du har på lager eller de grøntsager, det lige er sæson for netop nu. Hvad med en gulerodssuppe, blomkålssuppe, porresuppe, tomatsuppechampignonsuppe?

Du kan også prøve en lækker kødfyldt suppe, f.eks. en oksekødsssuppe med hakket oksekød eller en kyllinge-karry-suppe måske? Der findes så mange lækre suppe-varianter, og kun din fantasi sætter grænser.

Få det fulde overblik over alle suppe-opskrifterne på bloggen lige herartoffelsuppe med pastinak, bacon og timian - nem og lækkerBrug hvad du har på lager – langt det meste vil kunne bruges. Lad grøntsagerne simre møre i bouillon og blend suppen til sidst. Legér med fløde. Servér gerne med bacondrys på toppen. Voila 🙂artoffelsuppe med pastinak, bacon og timian - nem og lækkerMåske du tænker: “Jamen kan hun da blive ved med at finde på flere suppevarianter?”

Ork ja – det kan jeg og i dag skal du høre om en helt ny variant: en kartoffelsuppe med pastinak. En ægte vintersuppe, fyldt med smag og kraft. En totalt lækkerbisken, især med et godt drys bacontern på toppen. Uhm 🙂

Suppen bliver god, hvis du koger den på et stykke godt kød, men du kan også bare bruge almindeligt bouillon, og få en ganske fin suppe alligevel.

I mit køkken har vi desværre alt for sjældent tid til at koge suppe på egen fond, men det er dog alligevel sket nogle gange, f.eks. da vi lavede denne lækre hønsekødssuppe. Hjemmekogt suppefond er nu altså svær at stikke. Kartoffelsuppe med pastinak, bacon og timian - nem og lækkerTil dagens suppe er der brugt pastinak og kartoffel, men du kan sagtens erstatte kartoffel eller pastinak med andre grøntsager, f.eks. porrer, gulerødder, blomkål, broccoli? Pastinak-varianten bliver særligt god, cremet og velsmagende, men en ren kartoffelsuppe er nu altså også et hit. Pastinak er blød og mild i smagen og rodfrugten går rigtigt godt i spænd med kartofler.

Brug dagens suppeopskrift som en suppe-grundopskrift du kan sætte dit helt eget præg på. Kartoffelsuppe med pastinak, bacon og timian - nem og lækker Du får opskriften på den lækre kartoffel-pastinak-suppe lige her:

Kartoffelsuppe med pastinak og bacon - nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kartoffelsuppe med pastinak og bacon - nem og lækker
Forfatter:
: Billigt hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 25 gram smør
  • 10 skrællede kartofler i tern
  • 5 skrællede pastinakker i tern
  • 4 bouillonterninger
  • 2 store løg i tern
  • 1 spsk tørret timian (ell. 1 spsk frisk)
  • 2 liter kogende vand
  • 2½ dl. fløde, gerne kaffefløde
  • 300 gram bacon i tern (det skruper jo til ingenting! 😉
  • Salt/peber
Sådan gør du:
  1. Svits løg, kartofler og pastikker i smørret.
  2. Tilsæt bouillonterningerne og rør godt (lad bare bouillonerne opløse i smørret)
  3. Svits løg, pastinakker og kartofler til løgene er blevet klare.
  4. Tilsæt salt/peber og timian (frisk eller tørret)
  5. Tilsæt kogende vand og lad suppen koge under låg i 15-20 minutter.
  6. Blend suppen og tilsæt fløde.
  7. Smag til med ekstra salt/peber
  8. Svits bacon og drys bacontern på toppen, når suppen skal serveres.

Kartoffelsuppe med pastinak, bacon og timian - nem og lækkerDet er mega nemt at lave suppe og denne variant er klaret på et kvartér. Portionen bliver stor og den rækker til to dage – det er virkelig et hit i min familie. Vi elsker, når der er nem mad på dag 2.

Ønsker du en mere fuldfed version, kan piskefløde bruges i stedet for kaffefløde. Ønsker du til gengæld en mere light-version, så kan fløden også helt udelades, men indrømmet: mellem os sagt, så er fløden altså lige prikken over i’et – altså lige næst efter bacon selvfølgelig. Var der ikke noget med at bacon er det 6. krydderi? Det tror jeg på 😉Kartoffelsuppe med pastinak og bacon - nem og lækkerDet hårde job, ved denne suppe, er at få skrællet kartoflerne. Når det først er klaret, så laver suppen næsten sig selv. Det er svært at lave suppen uden en blender, en stavblender er helt perfekt at bruge her. Protip: Lad stavblenderen køre i bunden af gryden, og ikke i toppen. Så undgår du at få suppe i loftet 😉

Her ser du den nemme suppeopskrift i billeder fra start til slut:

En-to-vupti, er der en suppe-servering klar til dig og din frysende, sultne familie.Kartoffelsuppe med pastinak, bacon og timian - nem og lækkerSuppen vil være et scoop er jeg sikker på, men hvis du vil lytte til godt råd, så lav rigeligt bacon. Selvom du steger en masse bacon, vil der ikke være nok. I min familie må bacon-skålen på ration med max. antal teskeer pr. mand. Måske I også er nødt til at sætte bacon-begrænsninger på hjemme hos jer? 🙂

God fornøjelse med suppen – jeg håber den vil smage jer 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar