Avocado med laks og lynhurtig pastasalat med marinade, squash og tomater.

Squash og tomater i olie/dijonmarinade

Endnu en lang arbejdsdag med sent fri. Sent fri på den gode måde, med spændende arbejdsopgaver og interessante samtaler med gode kolleger og søde studerende. Men sent fri i forhold til mine køkkenambitioner.

Ofte er mine køkkenambitioner altid store, selv på sene lange arbejdsdage. ALT for store.

Jeg drømmer om at lave spændende lækre retter, bage spændende brød til, men når man kommer hjem klokken 18.30 efter først at have handlet, ja så må man bekende, at de store kulinariske oplevelser bliver det ikke til.

Eller.

Nogen gange kan man godt være så heldig, at der kan trylles fantastisk smukt mad ud af det blå på næsten ingen tid. Smuk, sundt, farverigt mad der stimulerer alle sanser.

Jeg købte en lakseside, der skulle have 20 minutter i ovenen. Vi havde en rest skinke fra weekendens Römertopf-eksperiment.  Vi fik lynhurtigt kogt noget pasta, som blev sat til hurtig afkøling på terrassen.

Squash og tomater. Fine farver! 🙂

Imens snittede jeg tomater og en squash. Det var lige det der lå på grøntsagshylden idag. Jeg lavede en oliemarinade med god olivenolie, dijonsennep (brug bare almindelig, hvis du ikke har dijon), hvidvinseddike (eller brug citronsaft), urtesalt og så et godt drys af Santa Marias hvidløgspeber. Fantastisk krydderiblanding! Tip : Gå efter den, du vil ikke fortryde det!

Tomater med hvidløgspeber og urtesalt

Pastaen var afkølet da laksen var færdig og jeg blandede hurtigt pasta, marinade og grøntsager. På ingen tid var der smuk og lækker mad

Pastasalat med squash og tomater

og det allerbedste er : Der er frokostbøtter med pastasalat og skinke til imorgen. Vi stopper madspildet og det lykkedes os at få brugt den sidste rest skinke 🙂

 

Grøntsagshylden bød også på nogle fuldmodne avocado. Tænke, tænke. Hvad skulle vi lige stille op med dem? Jeg fik en idé til en hurtig avocado/lakseforret. Citroner havde vi ikke, men vi havde nogle lime, som fint kunne bruges.

Avocado med laks og lime

Fornemt ser det ud. Frisk hurtig forret på under 5 minutter.

Sikke et overdådigt farvestrålende måltid på en ganske almindelig våd og grå tirsdag. En fornem forret og let og lækker hovedret. Klar på en halv times tid.

Det må vist i kategorien fast food 😀

P.S.: Har du en pasta/ris/bulgur-rest, så går det jo ekstra hurtigt. En skinkerest er perfekt tilbehør.til sådanne salater. Marinaden lærer du hurtigt at lave. Prøv dig og smag dig frem og pludselig en dag kender du blandingsforholdene.

Til dagens portion (1 pose pasta) brugte jeg 3-4 spsk olie, 1 spsk. hvidvinseddike, 1 tsk. dijon-sennep, lidt honning eller sukker, krydderier, evt. et fed presset hvidløg.

Marinaden kan bruges til alle typer salater, også salat med grønne bønner. Den er også god som marinade til kartoffelsalat lavet af nye kartofler.

Velbekomme 🙂

Læg en kommentar