Baconsvøbt mørbrad på kartoffelbund med bagte rødløg.

Baconsvøbt mørbrad på kartoffelbund

Denne lørdag blev der lavet lækkerier i køkkenet. Det eksperimenterende køkken her i huset har lidt svingende resultater, men denne ret var så nem og lækker at det slog mig, hvorfor har jeg dog aldrig lavet den sådan før?

Jeg skrællede 1½ kg kartofler og 3-4 rødløg som jeg skar i grove både.

Ovenpå lagde jeg 2 mørbrød i baconsvøb og en marineret mørbrød (købt sådan, men jeg tænker at man sagtens kan lave en marinade selv?) Jeg krydrede godt med salt og peber.

Retten fik 1-1½ time i ovnen v. 200 grader. Den første halve time lod jeg kartoflerne stege selv. Mørbraden blev herefter lagt på og den blev vendt et par gange undervejs.

Ovnvarmen udnyttede jeg til også samtidigt at lave rustikke fuldkornsbrød og varme en skål ærter og friske grønne asparges (med en smule vand i bunden og salt staniol over).

Det blev en fantastisk ret!

Kartoflerne blev baconsstegte i smagen, kødet saftigt og mørt. De bagte løg var virkelig lækre (kunne godt have puttet lidt flere i) Hvidløgssmørret var prikken over i’et til brødet og de friske asparges blev knækkende sprøde.

Nem men fornem lørdagsmad 🙂

Mere inspiration
By |april 21st, 2012|Hverdagsmad|0 Comments

Læg en kommentar