Bagenørden serverer høj luftig æggekage

Altså ved I hvad? I dag, på en travl sen onsdag, lykkedes det mig vist at få lavet mit livs mest vellykkede æggekage, sådan helt uventet.

En god kollega fortalte i frokostpausen om, at tricket i æggekage vistnok er kartoffelmel. Jeg troede at tricket var bagepulver?  Kartoffelmel skulle da prøves! Tænk alle disse tricks, findes der mon flere? En lækker æggekage blev det, prøv lige at se  hvor høj og luftig den er. Har du nogensinde set mage?

Ja jeg ved det ligner en ost, men det er altså en æggekage, og en virkelig lækker luftig en af slagsen. Nu skal du høre om opskriften:DSC_5295

Her kommer opskriften på Bagenørdens lette luftige æggekage:

Bagenørden serverer høj luftig æggekage
 
Bagenørden serverer høj luftig æggekage
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
 • 14 æg
 • 5 dl. mælk
 • 2 spsk. kartoffelmel
 • 2 tsk. bagepulver/natron.
 • Salt/hvidløgspeber.
 • Evt. drys: purløg.
 • Tilbehør: Groft brød og grov sennep
Sådan gør du:
 1. Slå alle æggene ud i skål.
 2. Pisk sammen med krydderierne.
 3. Tilsæt mælk. Gem lidt af mælken og udrør kartoffelmel og bagepulver heri. Hvis du hælder kartoffelmel og bagepulver direkte i æggeblandingen, vil den klumpe.
 4. Varm en pande op med lidt smør. Brug ikke høj varme. En god æggekage skal simre lang tid ved svag varme, så den bliver helt gennemstegt uden at brænde på i bunden.
 5. Hæld æggeblandingen på panden og læg et låg på. Jeg håber du har et låg til din pande? Jeg bruger låget fra min Pyrolux-gryde, det passer lige til panden. Har du mon også et grydelåg der kan passe?
 6. Min æggekage simrede ½ time ved svag varme under låg. Let ikke på låget før servering, så kan din æggekage falde sammen.
 7. Drys purløg og drys over
 8. Servér groft brød og grov sennep til.

DSC_5281DSC_5261DSC_5262DSC_5264DSC_5275Og her ser du et close-up af vinderæggekagen. Manden kiggede beundrende på mig “Hvordan kan du lave sådan en æggekage?”. For et par uger siden prøvede han og det var til stor ærgrelse for ham, at æggekagen klaskede sammen og blev stenhård.

Der fik jeg lige lidt respekt dér. Et ærefrygtindgydende blik han sendte mig (tak for kartoffelmels-tricket kære kollega. Nu står der 1-0 på æggekagefronten herhjemme og jeg har føringen 😉
DSC_5280Dette blev dagens middagstallerken. Æggekage, groft brød og et stykke hvidløgsbrød. Et let, nemt, luftigt, sundt måltid, der stryger direkte ind i kategorien fedtfattige madretter og mad til de travle.

Onsdagsmad behøver ikke være underskudsmad 🙂DSC_5284

Mere inspiration

6 Kommentarer

 1. Susan 14. august 2015 af 20:07 - Svar

  Hejsa,

  Faldt her til aften over din opskrift på en luftig æggekage med 14! Æg og kartoffelmel og bagepulver, studsede først lidt over de mange æg, men gik ufortrødent igang.

  Stod og stirrede bekymret igennem glaslåget på panden. HÆVER den da aldrig? Men men men, tålmodighed er en dyd, og efter ca. 37 minutter så den ud til at være klar.

  Du har jo RET ? den blev intet mindre end fantastisk, flot og helt enorm høj, hvilket aldrig er lykkedes for mig før.

  Ps. Jeg modstod fristelsen til at lette på låget ?

  Tak for en god opskrift.

  Hilsen Susan

  • Gitte Hansen 15. august 2015 af 10:54 - Svar

   Hej Susan
   … og tusind tak for din søde hilsen. Jeg er så glad for at æggekagen endte ud som en succes og at du blev begejstret til sidst. Godt du var tålmodig. Ja en rigtig lækker æggekage, som jeg da vist også snart skal lave igen her i huset. Tak for påmindelsen. Håber det er ok med dig at jeg har bragt din søde hilsen på bloggens Facebookside? Måske det kunne inspirere andre til at lave æggekagen? Det tror jeg bestemt 🙂
   Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig
   God weekend – det er da rigtigt æggekagevejr altså….og bagevejr også 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Jannie Dam D. Nielsen 11. maj 2014 af 21:25 - Svar

  Hej Gitte,
  Ja, jeg synes faktisk den er rigtig fin – jeg søgte efter inspiration til grøntsager og skrev blot “grønt” i søgefeltet…, og vupti, kom der opskrifter 🙂
  Fortsat god weekend…
  KH
  Jannie

  • Gitte Hansen 11. maj 2014 af 21:45 - Svar

   Fantastisk. Superdejligt med din feedback. Tusind tak skal du have 🙂
   God søndag aften til dig også
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Jannie 11. maj 2014 af 21:10 - Svar

  Hvor er din side blevet flot!!

  I LIKE!

  • Gitte Hansen 11. maj 2014 af 21:14 - Svar

   Orv synes du? Ej hvor er jeg glad for du synes det! Jeg får stort smil på. Dejligt du skriver. Er siden også brugbar og overskuelig synes du? Jeg synes måske at den er lidt rodet nu, men jeg arbejder videre 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar