Æblecrumble. I dag får du opskriften på den bedste crumble med æbler og brun farin. Uhm.
Prøv lige at se dagens æblehøst – nedfaldsæbler samlet op på græsplænen efter denne uges stormvejr.
Oh la la! Æbler der dumper ned fra oven, lige ned i turbanen eller skulle man sige, lige ned i kagefadet?
I dag dumpede der nemlig æbler lige ned i det lækreste crumblefad.
Juhuu – jeg fik lavet min til dato ALLERBEDSTE æblecrumble og i dag får du opskriften.
Måske du også skulle kaste et blik ud i din have? Ligger der en stabel æbler under dit træ er det bare at komme igang 😉
Hvis ikke du har æbler i haven, eller hvis du kommer fordi denne opskrift uden for sæsonen, så kan vi jo sagtens købe æbler året rundt. Heldige os!
Herligt at vi kan bage gode æblekager hele året.
Du kan sagtens erstatte æbler med anden frugt f.eks. pærer eller blommer. Det er nemlig det smarte ved frugttærter 🙂Her kommer opskriften på:
Bagenørdens bedste æblecrumble med farin, kanel og kardemomme:
Æblecrumble – få den den bedste opskrift på crumble kage hér
Ingredienser
- 1-1½ kg æbler skrællede og skåret i både. Kan erstattes med pærer eller blommer
- 125 gram blødt smør
- 2 dl. brun farin sukkermængden afhænger af hvor syrlige dine æbler er
- 1 dl. sukker
- 2½ dl havregryn
- 2½ dl mel
- 1 spsk. kardemomme
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- Evt.: Lidt akaciehonning og evt. grothakkede mandler til toppen. kan udelades
- Tilbehør: vaniljeis eller iskoldt flødeskum
Sådan gør du
- Skræl æblerne og læg dem i koldt vand.
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Bland melet med krydderier. Smuldr smør med farin, sukker, havregryn og mel. Brug fingrene, så kan du bedst få opløst klumperne.
- Læg æblerne i to tærtefade og fordel halvdelen af crumbledejen på hver. Mine tærteforme målte 25 cm i diameter. Fordel striber af akaciehonning på toppen og lidt grofthakkede mandler (kan udelades)
- Bag æblecrumblerne ca. 30-40 minutter ved 150 grader varmluft.
- En æblecrumble er færdig når den er sprød på toppen.
- Serveres med flødeskum eller vaniljeis til
Noter
En nem og lækker crumble med brun farin, havregryn og kardemomme
Så var der æblecrumble til aftenkaffen.
Jeg piskede lidt flødeskum, som jeg serverede til. Inden en halv time var den første crumble spist.
Den smagte FANTASTISK! Det var et pludseligt indfald der gjorde at jeg prøvede at tilsætte kardemomme, og det fortrød jeg bestemt ikke.
Det blev den lækreste æblecrumble med brun farin – og den kan fint laves med pærer og blommer også
Om det var kombinationen af farin/havregryn/smør, eller om det var kombinationen af kanel og kardemomme ved jeg ikke, men himmelsk var æblecrumblen.
At kagerne så også samtidigt er et sandt stop æblespild/stop madspilds-orgie, gør det jo bare endnu bedre 😉
Spis gerne vaniljeis til, flødeskum eller lidt creme fraiche sødet med vanilje måske?
Mine æbler var ret syrlige, så derfor tilsatte jeg en forholdsvis stor mængde sukker. Smag på dine æbler. Måske du ikke skal bruge helt så meget sukker?
Hermed giver jeg denne æblecrumble min allerbedste anbefaling. Måske du skal på æblerov i morgen? 🙂
En skøn lørdag fik ende. Jeg havde god lørdagsvagt på biblioteket, men nåede heldigvis at at bage en lækker æblekage alligevel da jeg kom hjem.
Skønt. Der var jo også ligefrem tid til at læse god bog i læsestolen? En perfekt weekend.
Den lækre æblecrumble som dessert fuldendte dagen. Rigtig god fornøjelse med crumblen til dig 🙂
Få flere gode opskrifter på nemme æble crumble kager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Og er æblerne bare i både?
Hej 🙂
Blander du krydderierne i crumbledejen??
Skal honningen på før efter efter bagningen?
Den lyder rigtig lækker. Når du skriver farin, mener du så brun farin eller almindelig sukker?