Bagenørdens bedste æbleskiver med tykmælk og kardemomme

  • Bagenørdens bedste æbleskiver med tykmælk

Bagenørdens bedste æbleskiver med tykmælk

Juhuu! Jeg kan slet ikke få armene ned! Endelig lykkedes det. En af mit livs store udfordringer:

Hjemmelavede æbleskiver! Fine, runde, luftige!

Det lykkedes!  Hvor blev de gode! Slet ikke flade tunge  klatkage-agtige kanonkugler. Kæmpe succes og opskriften vil jeg da straks  vil dele med dig. 🙂Bagenørdens bedste æbleskiver med tykmælkHar du opgivet æbleskive-projektet, og nøjes du normalt med en pose færdige æbleskiver, så kig med her. Støv din gamle æbleskivepande af, eller køb en billig i genbrugsbutikken. Det er nemt at bage sine æbleskiver selv, og denne opskrift er “skudsikker”. De bliver så fine og runde. Kast dig roligt ud i eksperimentet.Bagenørdens bedste æbleskiver med tykmælkDagene op til og efter jul er helt oplagte æbleskive-dage. Glæd dine familie eller dine gæster. De vil juble og kan tydeligt smage forskel. Hjemmelavede er bare bedst! Alle omkring bordet var enige! Vi sender æbleskiverne vores allerbedste anbefaling. 🙂

Her kommer opskriften. Den er nem. Jeg har brugt tykmælk, men kærnemælk kan også bruges. Bagenørdens bedste æbleskiver med tykmælk

Bagenørdens bedste æbleskiver med tykmælk og kardemomme
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Bagenørdens bedste æbleskiver med tykmælk og kardemomme
Forfatter:
: Jul hos Bagenørden
: Dessert og sødt
Portioner: 35 stk.
Det skal du bruge:
  • 250 gram mel
  • 3 tsk vaniljesukker (eller marven fra en vaniljestang)
  • ½-1 tsk kardemomme
  • En kvivspids salt
  • ½ tsk natron
  • ½ liter tykmælk (eller kærnemælk)
  • 2 æg
  • 10 gram smeltet smør
  • Ekstra smør til stegning
Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser
  2. Smelt smørret (gøres nemmest i en skål i mikroovnen, 10 sekunder af gangen)
  3. Pisk tykmælk, æg og smeltet smør i melet.
  4. Brug et piskeris - pisk til der ikke er klumper i mere
  5. Varm æbleskivepanden godt op
  6. Put smør i æbleskivepanden og fyld hullerne lidt mere end ⅔
  7. Steg æbleskiverne 2-3 minutter ved middelvarme.
  8. Lirk lidt i æbleskiverne med en strikkepind/gaffel, inden du vender dem, for at se om de har fået nok.
  9. Vend kun æbleskiverne en halv omgang, og steg yderligere 1-2 minutter
  10. Vend æbleskiverne helt om og steg ca. 1 minut til sidst. Minuttiderne er er kun vejledende. Regulér varmen, så æbleskiverne ikke bliver brankede.
  11. Hæld æbleskiverne i et fad og hold dem lune i ovnen v. 50 grader varmluft, til alle er færdige.
  12. Servér med jordbærsyltetøj og flormelis.

DSC_9895Tricket til runde æbleskiver?

Gør som vist på billedet. Vend dem kun en halv omgang af gangen, så bliver de fyldigere. Ok denne æbleskive ligner lidt en ufo, jeg ved det, men den ligner ikke en flad klatkage, det gør den altså ikke! Slet ikke nogen gentagelse af sidste års fiasko. 😉Bagenørdens bedste æbleskiver med tykmælkTotalt lækre æbleskiver!

Jeg er ikke helt sikker, om der blev 35 eller 42, pludselig var vi i gang med at spise og hov, æbleskiverne trillede med lynets hast i vores maver. Vi nåede slet ikke at tælle eller tage billeder. 🙂

Indrømmet. Her i huset har vi mest afprøvet købe-æbleskiverne, men efter denne portion, er vi nu definitivt gået over til de hjemmelavede.

Jeg brugte tykmælk, fordi jeg ikke lige havde kærnemælk på lager, og hvilken succes. Mon det var tykmælken der gav så fyldige æbleskiver? Måske.Bagenørdens bedste æbleskiver med tykmælk

Brug kærnemælk hvis du har og hvis ikke, så brug tykmælk. Mon ikke også yoghurt vil kunne bruges? Det tænker jeg.

Julefreden har sænket sig over det lille hjem. Vi har julehygget i dag. Pyntet juletræ, tændt adventskransen. Stegt flæskesteg. Bare været hjemme alle sammen på samme tid. Skønt. Hørt julemusik. Nogle har læst bøger og andre har lagt kabale eller sovet til middag.

Vi er begyndt at opføre os som om vi har juleferie, selvom vi slet ikke har fri endnu. Børnene har fri – heldige asener – de voksne skal arbejde nogle dage endnu. Det klarer vi også. Men hold da op, hvor er vi ferieklar <3Bagenørdens bedste æbleskiver med tykmælkRigtig god fornøjelse med æbleskiverne. Du må på jagt efter en pande, have fundet din gamle pande frem eller på rov hos naboen 😉

<3 GOD JUL TIL DIG OG DINE <3

Mere inspiration

Læg en kommentar