Bagenørdens bedste burgere med Manitobamel

  • Cheeseburger

Bagenørdens bedste burgerboller med Manitobamel

I weekenden spiste vi lækre burgere i byen og siden har tanken spøgt: Altså de dér burgere, dem kan man jo lave selv? Især når man lige har lavet lækre syltede rødløg der er lige til at putte i?

Syltede rødløg

Jep – i dag skal du høre om Bagenørdens bedste burgere – bløde burgerboller bagt med Manitoba mel.

Manitoba-mel hvad er det? Det er hvedemel med særligt højt proteinindhold og rigtig god bageevne. Jeg fandt Manitoba-lykken på Nettos tilbudshylde – 1 kg for 6 kroner (SEKS KRONER – hvorfor hamstrede jeg ikke pinligt meget mel???)

Der står også Tipo 00 på melposen, ja hvad forskellen egentlig er aner jeg faktisk ikke, gør du?

Manitoba mel

Det er ganske vist. Bageevnen er rigtig god hvis man bager med Manitoba-mel. Bollerne nærmest EKSPLODEREDE i ovnen!

Jeg bagte en kæmpe portion boller, for vi kan jo godt lide at have mad nok til to dage. Dag 1 spiste vi varm leverpostej og syltede rødløg i burgerne og dag 2 kæmpestore hakkebøffer med smeltet ost og en kilometer grønt fyld OG syltede rødløg 🙂

Kæmpestore lækre bløde burgerboller!

Her får du lige et burger-bolle-billed-proces-galleri

Her kommer opskriften på Bagenørdens bedste burgere med Manitobamel (20-24 stk.):

Du skal bruge: 

6 dl. lunkent vand

3 dl. surmælksprodukt (jeg havde en rest koldskål=stop madspild, stop koldskålsspild!)

50 gram gær

25 gram smeltet smør

1 kg Manitobamel (eller tipo 00 eller almindeligt hvedemel)

8 dl. grahamsmel

1 tsk. salt

Pensling: Yoghurt naturel

Drys: Salt/hvidløgspeber, græskarkerner/sesamfrø eller solsikkekerner.

Bagenørdens bedste burgerboller med Manitobamel

Sådan laver du Bagenørdens bedste burgere med Manitobamel:

  • Lun væsken og ibland gær.
  • Tilsæt surmælksprodukt, smeltet smør og salt.
  • Lad din køkkenmaskine arbejde.
  • Tilsæt mel lidt efter lidt
  • Stop med at tilsætte mel når dejen begynder at slippe dejfadets sider. Tilsæt endelig ikke for meget mel, så bliver bollerne tørre og hårde.Kenwood Major kom i sving
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted en halv time.
  • Form flade burgerboller. Lav god afstand imellem bollerne.
  • Pensl med yoghurt naturel (eller andet surmælksprodukt)
  • Drys med salt/peber og sesamfrø, solsikke- eller græskarkerner.
  • Lad bollerne efterhæve 30 minutter.
  • Bag bollerne ca. 20 minutter i en 200 grader varm ovn (varmluft).

Bagenørdens bedste burgerboller med Manitobamel

 

Jeg ved ikke om du kan fornemme hér, at bollerne altså er rigtigt store og luftige? De bliver høje, fine, store og bløde. Er det mon Manitoba-melet eller er det mon “placebo-effekt”? Altså en blind tro på at der sker mirakler med det mel? Måske ville bollerne være blevet lige så fint med almindeligt hvedemel? Har du prøvet at bage med Manitobamel?

Og hvad kan man så bruge som fyld i Bagenørdens bedste burgerboller?

Hvis du synes det er bizart at bage en leverpostej og spise burgere med varm leverpostej med syltede rødløg, så kan du lave cheese burgere “classic”. Begge dele du’r! 🙂

Varm leverpostej med syltede rødløgBagenørdens bedste burgere med ManitobamelPrøv lige at se en kæmpe moppedreng af en burger (nedenfor) Indeni gemmer der sig en godt krydret hakkebøf med en skive ost på toppet med grønt i alle afskygninger. Vi smurte burgerbollen med en lækker mayo med soltørret tomat. SÅ lækker! Jeg har fundet ud af at Stokes mayo er en delikatesse (købes i større supermarkeder). Normalt koster et glas 50 kr, men nogen gange kan man få dem på datotilbud til det halve. Så skal du slå til! 😉DSC_8725 DSC_8728

Burgeren blev så høj og kæmpestor at den var umulig at gabe over. Den smagte virkeligt godt og rigtigt mætte blev vi også.

Cheeseburger

 

Her ser du en billedgalleri med burgerinspiration til to maddage. Bollerne lunes nemt i ovnen på dag to; 5-10 minutter ved 200 grader.

Lækre burgere nød min familie i to dage. På dag 1 tager det lidt tid at bage burgerbollerne, men på dag 2 skal der bare steges bøffer og snittes lidt grønt. Piece of cake! 😉

Burgerbollerne er konkurrencedygtige i forhold til  burgerne vi spiste i weekenden på Restaurant Mad og Vin men selvfølgelig ikke helt. God dammit det irriterer mig lidt, men så bliver jeg jo bare ved med at være udfordret; missionen om at lave den bedste burger lever stadig. 😉 Med disse Manitoba-burgere nåede jeg et godt skridt på vejen. En skive bacon i, så ville jeg nok nærme mig endnu mere`?

De syltede rødløg var lækre i burgerne. Jeg må indrømme at jeg eftertilsatte lidt sukker til rødløgene (havde ikke skrevet i den oprindelige opskrift). Familien vrængede ansigter da de smagte i første omgang, og det går jo ikke. 3-4 spsk sukker blev tilsat efterfølgende (også selvom eddiken var kold) og i dag smager rødløgene rigtigt fint. Sukker skal der til. Syltede rødløg er perfekt i burgere. Syltede rødløg

Næste gang der skal burgere på middagsbordet følger der syltede rødløg med. Sådan er det 😉

Bagenørden anbefaler dagens bedste burgere..

Skulle du falde over en pakke Manitoba-mel på din vej, så stop op og køb den (især hvis den kun koster seks kroner!). Køb pinligt mange og send mig lige et par poser, ikke? 😉

Her får du lige lidt opfølgende fotos af en rest-burger som jeg nød dagen derpå i solskin i haven.

DSC_8779 DSC_8781Skønne skønne burgere, også dagen derpå 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 30. august 2014 af 14:29- Svar

    Hej Gitte

    Lige en opfølgning, jeg har bagt boller med melet, stor succes, i aften afgøres det om pizza mod er det samme 😉
    I superbedst spottede jeg i dag melet til 22,95, men de havde et andet mærke manitoba til 14,95kr, så kik i din lokale superbedst.
    Jenny

    • Gitte Hansen 30. august 2014 af 21:07- Svar

      Hej Jenny
      Dejligt meltip, tak for det. Godt at høre at dine boller blev gode, synes du ikke brødet hæver helt fantastisk? Andre har skrevet til mig at pizza bagt med Manitobabrød bliver rigtigt lækre, så jeg håber dine pizzaer også var en succes.
      Sønnike plager om et Manitoba-brød til frokost i morgen også. Mon ikke han kan få mig overtalt 😉
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar