Bagenørdens kalkunbryst med porrer, bacon, tomat og fløde

  • Kalkunbryst med porrer, bacon, fløde og tomat

Kalkunbryst med porrer, bacon, fløde og tomatDet er onsdag. Det er hverdag. Der er hverdagsmad på menuen. Jeg havde egentligt lovet dig opskrift på Nutella-cookies, men det du’r jo ikke det går i kage altsammen. Du er altså NØDT til at spise noget ordentligt mad engang imellem! 😉

Fnis – spøg til side. I dag skal du høre om en lækker kalkunret der kan laves på under en time alt incl. og hvor der er mad nok til to dage.  En perfekt hverdagsret – hvis du spørger mig. Kan vi ikke lige nuppe sådan en ret, før det “går i kage” igen?  🙂

DSC_9818

Her kommer opskriften på:

Bagenørdens kalkunbryst med porrer, bacon, tomat og fløde (4 personer i 2 dage): 

Du skal bruge: 

1 kalkunbryst på 7-800 gram eller 2 kalkunfiletter

2 pakker bacon i skiver

2 hønsebouillonterninger

1 bundt porrer

1 pakke cocktailtomater

½ liter piskefløde (fløde light kan også bruges, men den fuldfede er bedst)

Salt/peber

100-200 gram ost. (revet ost, eller en osterest fra køleskabet)

Kalkunbryst med porrer, bacon, fløde og tomat

Sådan laver du kalkunbryst med porrer, bacon, tomat og fløde:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Svits bacon på en tør pande. Det er nemmest at klippe baconen i småstykker.
  • Skær kalkunbrystet i mindre stykker og svits det med. Krydr godt med salt og hvidløgspeber.

Kalkunbryst skåret i småstykker

  • Lad hønsebouillonterningerne svitse med.
  • Rens porrerne, snit dem fint og svits dem sammen med kalkun og bacon.
  • Hæld porrer/kalkun/bacon i et ildfast fad og fordel tomater, ost og fløde henover. Jeg brugte en osterest fra køleskabet, derfor ser du ostestave på billedet nedenfor. Stop madspild – you know  😉
  • Dæk fadet med stanniol og sæt det i ovnen i minimum en halv time v. 175 grader varmluft.
  • Servér retten med ris til og måske et hurtigt hvidløgsbrød, hvis du har tid og overskud?
  • Kog ris nok, så du er sikker på at der er nok til dagen efter. Bland ris med resten af kalkunretten, så er der ULTRA-let varmemad dagen efter . FEDT når man kommer sent og halv-kvast hjem fra job 🙂

Kalkunbryst med porrer, bacon, fløde og tomat

Her kommer processen i billeder fra start til slut:

En nem og lækker hverdagsret, og har du tid til at vente på at retten simrer godt og længe, mindst en halv time, så bliver den bare endnu mere lækker og mør, cremet og smagfuld.

Jeg har placeret opskriften i kategorien “Billig hverdagsmad” for hvis man udregner prisen pr. person er den meget billig. Tænk på, at der er mad til 4 i to dage og faktisk også nok til flere frokostbøtter.
Kalkunbryst med porrer, bacon, fløde og tomat

Jeg takker af for i aften og lover, at du ikke bliver snydt for Nutella-cookies i morgen 🙂

Mig? Jeg er glad, træt og veltilpas. I dag er det præcis 1 år siden jeg begyndte på mit nye arbejde. Jeg trives og får så rigeligt med udfordringer. Jeg savner stadig mit gamle job, kollegerne og de studerende som jeg var tæt på, men nu er jeg i fuld gang med nye opgaver på et meget større bibliotek, hvor der drøn på engagementet i alle retninger. Meget inspirerende og der er mulighed for at byde ind på opgaver man synes er særligt spændende.

Jeg har f.eks. fået lov til at være med til at bygge Randers Biblioteks nye hjemmeside op – og her kan du se et smugkik af den indgang for studerende jeg har arbejdet med.

randersbib

 

Fedt at jeg har fået lov til at arbejde med opgaver jeg synes er allersjovest – bibliotekarer arbejder med rigtigt mange spændende ting –  faktisk, just in case you didn’t know 🙂

Nu venter en god krimi – natmadsbloggeren takker er af for i aften. Håber du har haft den fineste onsdag 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Tove Pedersen 2. oktober 2014 af 15:09- Svar

    Hej Gitte
    Det ser som sædvanligt lækkert ud – jeg laver tit noget lignende, nemt at lave det i forvejen og så blot varme i ovnen så har jeg tid til at lege med børnebørnene :o) Jeg bruger ofte hele kyllingbryster men din ide med strimlet kalkun er også lækkert. Jeg kan også finde på at bruge en brik mornay sovs i stedet for fløde det er også lækkert.
    Venlig hilsen
    Tove

    • Gitte Hansen 2. oktober 2014 af 21:13- Svar

      Hej Tove
      God idé og mornaysaucen gør det jo bare nemmere og lækrere. Hvor lyder det bare superhyggeligt at du prioriterer tid til at lege med børnebørnene. Du er en god én Tove 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. tina nymann 2. oktober 2014 af 06:22- Svar

    Uhmm, ser lækkert ud og lyder nemt:-)

    • Gitte Hansen 2. oktober 2014 af 21:16- Svar

      Hej Tina
      Tak skal du have. Ja det er en rigtig nem ret og den bliver superlækker 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar