Bagenørdens simregryde: boeuf bourguignon

DSC_3842

Der er blæs på, i Bagenørdens liv. Weekender i fuld fart, familiefødselsdage, koncerter, og arbejde i højeste gear. Hep hep og når jeg at trække vejret? Nej næsten ikke.

Der er lidt for meget tempo på. Sådan gik også den seneste weekend, og den næste og den næste og den næste. Savner god tid i køkkenet til at bage og kokkere! Alle køkkenplaner parkeres lige nu å ubestemt tid, og der har været tyst på bloggen. Blogmutter har ikke fået skrevet et inlæg i dagevis. Heldigvis nåede jeg at lave den lækreste simregryde i går, og den skal du høre om i dag. Jeg skulle arbejde fra 14-18 i går, det var mig der passede tjansen som www.biblioteksvagten.dk. Spændende tjans! Jeg nåede lige at sætte en gryderet over inden vagten begyndte. Den simrede så i 4 timer. FIRE TIMER!

Behøver jeg sige, at kødet blev mørt? 😉

Gryderetten var en lækker Beouf Bourguignon.DSC_3836

Til Bagenørdens Beouf Bourguignon skal du bruge en hulens masse ting (de fleste ingredienser vil dog sikkert være at finde i dit køkken):

700 gram oksemellemskært/oksekød i tern

1pakke bacon (klippet i mindre tipper.

3 rødløg i tern

3 almindelige løg i tern

5 fed pressede hvidløg

1½ liter kogende vand

3 oksebouillonterniniger

½ dl. rød balsamico (eller en halv liter rødvin)

2 glas champignon incl.  æde.

5-8  gulerødder

2 røde peberfrugter

1 dåse tomatkoncentrat

Salt/peber.

3 laurbørblade.

1/4 fl. Madlavningsfløde .

Jævning

DSC_3838

Sådan laver du Beouf Bourguignon:

Svits bacon med oksebouillonterninger

DSC_3789 Svits løg med.DSC_3792 Svits oksekødstern med.DSC_3797 DSC_3800 Pres hvidløg og tilsætDSC_3816Tilsæt rød tomatkoncentrat og rød balasamico (eller rødvin))DSC_3821 Tilsæt peberfrugter og gulerødder i ternDSC_3822 Tilsæt champignon  fra glas, incl. væde. Brug gerne friske champignon i stedet, men så skal de svitses først sammen med løg og bacon.DSC_3835Tilsæt kogende vand og nu skal låget på, og simreretten skal simre ( gerne i hundrede år, eller deromkring, men minimum en time). Kig til den, og smag til med salt og peber undervejs. Du kan også smage til med lidt soya og/eller lidt ketchup. Jep ketchup.DSC_3837 Når retten er færdigtilberedt, smages den til og jævnes med fløde. Brug gerne fløde light, men hvis ikke du er nødt til at tænke i kalorier, vil retten absolut kun smage bedre hvis du bruger rigtigt fløde.

Så et det familiens tur til at komme i himmerige. Mormormad, simremad, søndagsmad på matriklen. Servér gerne ris til eller din allerbedste kartoffelmos.. DSC_3839Det passede perfekt at lave en simregryde der kunne boble løs på komfuret imens jeg knoklede med biblioteksvagten. Da min vagt var slut, skulle retten blot smages til og jævnes. Nemt! Uhm! Synes stadig særligt godt om nemme søndags-simreretter! 😉

Vi nåede lige at spise lækkert mad inden turen gik til Niils Hausgaard. Hep hep! Flyvende gear og nu er det mandag og jeg trænger i den grad til weekend! Jeg er kvast, har udsolgt og der er ikke mere på mine indre hylder.

Bagenørden iler derfor hurtigt til køjs. Håber en god nattesøvn kan hjælpe. Vi ses 🙂

DSC_3843

Mere inspiration

5 Kommentarer

  1. Jan W Madsen 7. december 2015 af 18:23- Svar

    Champignoner i glas??? NU stopper du frk. :p

    • Gitte Hansen 7. december 2015 af 19:59- Svar

      Hvorfor bliver der mon solgt så mange champignoner på glas? 😉 Det er nemt og hurtigt. Friske champignoner er de bedste at bruge, det er vi helt enige om. ☺
      Mange hilsner
      Gitte

  2. […] Salaten smagte så godt, at jeg næsten ikke havde brug for hovedret til, eller brød, for den sags skyld. Her får du dog alligevel et glimt af dagens middagstallerken. Hvidløgsbrød (som du kommer til at høre mere til) og rester af weekendens lækre Boeuf Bourguignon […]

  3. olle pedersen 18. marts 2014 af 10:11- Svar

    Hej bagenørd!
    Synes rigtig godt om mange af dine indlæg,men hvorfor slår du hele tiden på tromme for brug af diverse alternativer til de rene varer?
    F.eks. Foreslår du brug af “omafløde” i stedet for rigtig fløde. Det er altså sådan, at brug af naturens produkter (gode fedtstoffer) er bedre end al de kunstige fremstillede
    tilsætninger. Du kommer med mange af de gode gamle opskrifter,og dengang brugte vi de rene varer. Tror ikke lige,at nogen taber sig ved at bruge kunstigt fremstillet alternativer, men måske det er sundere.
    Med venlig hilsen.
    Olle.

    • Gitte Hansen 18. marts 2014 af 21:33- Svar

      Hej Olle

      Tak for din hilsen. Ingen tvivl om, at rigtigt fløde smager bedst, det er vi enige om. Jeg er dog nødt til at tænke kalorier, da jeg bager og laver rigtigt meget mad og ville kunne trille, hvis jeg brugte rigtigt fløde hver gang. Jeg slår ikke på tromme, jeg nævner bare hvilken type fløde jeg bruger. Jeg tænker, at det jo står folk frit for at bruge den type fløde de foretrækker? Hå
      Min mand råber i baggrunden at han også synes jeg skal bruge rigtigt fløde hver gang 🙂
      Med venlig hilsen
      Gitte

Læg en kommentar