I går på min kursusdag i Århus mødte jeg en bibliotekarkollega der læser med på bloggen. “Hvad med lidt flere kyllingeretter?” sagde hun?
Jo da såmænd – skal ske – det skal ikke komme an på det da. Her kommer en skøn gryderet med kylling i ostesovs og rigeligt grøntsager. Jeg har brugt både flødeost og almindelig ost til retten og halløj hvor den smagte godt. En rigtig lækker og cremet ostesauce, der smagte skønt til pastaretten.
Det smarte ved at bruge kylling i gryderetter er, at det lynhurtigt bliver gennemstegt, og nemt bliver super mørt, så en portion kan være klar på få minutter. Du kan sagtens også bruge kalkunkød eller svinekød i denne ret.
Prøv Bagenørdens simregryde – med kyllingefilet, paprika, ost og flødeost.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her.
Kylling med ostesovs og pasta – en nem og lækker gryderet
Ingredienser
- 5-600 gram kyllingefilet kan erstattes med kalkun- eller svinekød
- 5 fed friskpressset hvidløg
- 1 bouillonterning eller anden fond
- 2 spsk kryddersmør eller smør og foretrukne krydderier
- 2 paprika eller peberfrugter i små tern
- 1 bakke champignon eller 1 glas
- 400 gram majs 1 stor dåse
- 100 gram ost gerne skiveost fra køleskabet eller revet ost. Kan udelades
- 200 gram neutral flødeost kan udelades.
- 5 dl kogende vand Tilsæt evt. 2½ dl vand med madlavningsfløde
- 1 spsk tørret oregano kan erstattes med andre krydderurter
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk hvidløgspeber+½ tsk salt
- Jævning
- Tilbehør: Pasta eller ris
Sådan gør du
- Svits hvidløgene klare i kryddersmørret (eller smør tilsat krydderier)
- Tilsæt bouillonterningen
- Klip/skær kyllingen i småstykker og svits den med
- Tilsæt paprika eller peberfrugt i tern
- Tilsæt champignon. Gem og tilsæt senere vandet, hvis du bruger champignon fra glas
- Tilsæt oregano, salt og peber
- Tilsæt citronsaft og flødeost
- Tilsæt majs og ost
- Tilsæt kogende vand
- Lad retten simre, til du ikke kan vente længere. Gerne minimum et kvarter. Jævn retten og smag den til
- Servér med pasta
Noter
Aftensmad på en halv time? Prøv denne lækre gryderet med kylling og peberfrugt i ostesovs
En nem og lækker ret, som jo sagtens kan varieres.
Brug gerne de grøntsager du har på lager og gerne friske champignon – det er jo bedst. Jeg brugte en lækker kryddersmør fra Arla – den med italienske urter. Kryddersmørret er lækkert i bagte kartofler og altså også rigtigt godt at stege i, i gryderetter. En klat på en god steak er også lækkert. Bare lige et smørtip fra mig til dig.
Her kan du se arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du kylling i ostesovs med peberfrugt – en lækker pastaret. Få billederne her:
Det er en nem ret at lave og du kan fint bruge lige de grøntsager du foretrækker. Jeg brugte paprika, fordi jeg lige havde det. Paprika er mildere i smagen end peberfrugt, men brug gerne peberfrugt, hvis du ikke kan opdrive paprika. Kylling er meget fersk i smagen, så der skal rigeligt med krydderier til. Vent evt. og smag til, til sidst. Citronsaft gav et friskt pift og en god konstast osten.
Hvorfor så bruge friskost? Jo det er lidt i stedet for fløde. Det afrunder smagen, samler retten og giver en rigtig god smag.Jeg bruger tit en rest flødeost i simreretter. Prøv det – også gerne flødeoste med smag, som pikant ell. lignende. Kan også bruges i pizzasnegle f.eks. Lækkert med flødeost i de fleste retter.Hvorfor så bruge almindelig ost?
Ost i pastaretter er bare uovertruffen. Sådan er det. Det er billigst at høvle nogle skiver af “familieosten” fra køleskabet. Det er også bedre og mere smagfuld ost man får, fremfor den revne pizzaost man kan købe i poser. Bare lige et ostetip fra mig til dig.
Så er der serveret. Bagenørdens simregryde – en lækker pastaret med kylling og ostesauce.
Velbekomme til dig og tak for inspirationen til min gode bibliotekarkollega 🙂
Tak for dit svar. Gitte. Synes nu godt brune champignoner kan holde sig i 5 til 6 dage
Du har mange gode opskrifter, jeg får gode idéer fra, men champignon på glas (syltede) . I dag fås mange bl a brune champignon med god smag. Vil du fortælle hvorfor du bruger glas champignon? Venlig hilsen Hanne