Bagenørdens sprøde cookies med mandler og nougatcreme

Bagenørdens sprøde cookies med mandler, marcipan og nougatcreme

Bagenørdens sprøde cookies med mandler og nougatcreme*Sponsoreret indlæg*

Uha du skal høre om nogle LÆKRE kager i dag!

Bagenørden classic cookies , ja  den opskrift du efterhånden har hørt om en hel del gange, men i dag bare tryllet endnu lækrere!

Kan man mon det? Kan man mon det? Ja det kan man! Man kan nemlig putte Nougatcreme fra Odense Marcipan  i midten!

Marcipan skæres i grove tern

Bagenørden er heldig. Heilala, der laver lækker vanilje, kalder mig deres vanlijeven og Odense Marcipan sender mig indimellem små pakker med lækre nye marcipan-nougat-lækkerier i.  Tænk at være både en vanilje- og marcipan-ven på én gang! Så kommer man vist ikke meget højere op på i sukker himlen! 🙂

Åh og sådan en sukkergris som mig får jo bare endnu meget mere lyst til at bage kagelækkerier så!  🙂

Bagenørdens sprøde cookies med mandler og nougatcreme

I den seneste godte-pakke fra Odense Marcipan var der et nyt produkt. Nougatcreme. Blød nougat klar til brug. Let at bruge som topping eller….at bruge som lækkert sødt nougat-fyld i mellem to cookies måske? Pakken er med skruelåg og massen er blød. Det er en NEM nougatcreme, altså! 😉

Nougatcreme

Altså jeg anbefaler ikke kun nougatcremen fordi jeg har fået den i gave. Jeg anbefaler den fordi det er en rigtig lækker nougatcreme, der er nem at bruge hvis man er en hurtigbager som jeg uden den helt store tålmodighed.

Cookiesopskriften er også nem, så summa summarum: Med disse nemme anvisninger kan du peppe dine cookies op til lækre dessert-hapsere, du sagtens vil kunne servere når du får fint besøg. Jeg fik brugt både den lækre nougatcreme og taget hul på en af gave-marcipan-pakkerne. Uhm! Lækre cookies 🙂

Bagenørdens sprøde cookies med mandler og nougatcreme

Her kommer opskriften på cookies med mandler, marcipan og nougatcreme: 

Du skal bruge: 

2 æggeblommer

50 gram smeltet smør

1½ dl. flormelis

2 dl. hvedemel

1½ tsk. vaniljesukker

100 gram marcipan

½ tsk. bagepulver, ½ tsk. natron

2 håndfulde grofthakkede mandler

Bagenørdens sprøde cookies med mandler og nougatcremeSådan laver du Bagenørdens sprøde cookies med mandler, maricpan og nougatcreme:

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Smelt smørret
  • Bland smørret med flormelis og vaniljesukker.
  • Tilsæt æggeblommer
  • Bland mel med bagepulver og natron og rør det i.
  • Tilsæt grofthakkede mandler og grofthakket marcipan.
  • Rør godt. Form små dejkugler og læg dem på en bageplade med god afstand.
  • Der kan være ca. 25 cookies pr. bageplade og her bliver ca. 40
  • Bag cookiesene 7-8 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Lad dine cookies afkøle før du putter nougatcreme i.
  • Pres en lille klat nougat ud på halvdelen af cookies’ene og læg en cookies på toppen. Opbevar køligt før servering. Mette Blomsterberg ville have sagt 5 minutter i fryseren.  😉

Sikke nogle lækre cookies og nougatcremen hiver dem flere klasser op på lækkeri-barometret i forhold til almindelige cookies. Hvis du sætter dem på køl, vil du opleve, at cookiesene bliver lidt seje i det. På den gode måde.  Nougatcremen stivner og smelter når du får en bid i munden. På den gode måde! Uhm og sikke nemt det er med den nougatcreme! Bare skru skruelåget af og så voila!.

Bagenørdens sprøde cookies med mandler og nougatcreme

Hurtige nemme lækre cookies. Knas, er du klar til en lækker sukker-bid? 🙂
Bagenørdens sprøde cookies med mandler og nougatcremeEn aftenhilsen fra en mere frisk Bagenørd. Jeg har haft en rigtig god dag og gemalen lavede skam mad. Han lavede hans hof-ret: Orange pasta – jeg skulle kun lige minde ham om mad-dagen et par gange, men han lavede aftensmad og var pave-stolt. Godt klaret!  😉

P.S.: Verden har smilet til os i dag og vi har smilet til den. Der er god grund til glæde i hjemmet.  Vi har ENDELIG fået svar på sønnikes scanningsbilleder. Alt er ok med den brækkede arm, intet alarmerende. Så dejligt. 🙂

Håber du, ligesom jeg, har haft den skønneste torsdag 🙂

 

Mere inspiration

5 tanker om "Bagenørdens sprøde cookies med mandler, marcipan og nougatcreme"

  1. Nej, nej, nej, nu bliver det ikke bedre:-) Jeg får travlt i mit køkken i denne weekend, for jeg er i gang med at arbejde/spise mig igennem alle de skønne opskrifter, som du lægger ud på bloggen. Godt jeg løbetræner 3 gange om ugen….

    1. Hej Tina
      Tusind tak for dagens søde glade besked fra dig. Det er næsten blevet et lyspunkt for mig, at dit glade smil lyser op i kommentarfeltet hver dag og så søde ord du skriver! 🙂 Det glæder mig virkelig at du synes om bloggen og opskrifterne og at du følger bloggen så trofast 🙂
      Rigtig god fornøjelse i dit køkken her i weekenden. Hvad mon du finder på? 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jeg har fået sådan en nougatstang – ikke den mørke jeg ÆLSKER – men en lys en med mandler i? Har smagt – er ikke lige mig at spise ren – mon den kan smækkes i grundopskriften?
    Og tillykke med den gode skanning. Gode svar er altid dejligt 😉
    Mette

    1. Hej Mette
      Tak for din søde hilsen. Ja det er superdejligt at scanningen var positiv. Så skønt.
      Jeg er lidt i tvivl om hvad du mener med nougatstang? Er det lys nougat du tænker på? Jeg tænker du sagtens vil kunne bruge almindeligt nougat. Måske den kan lunes 5 sekunder i mikrobølgeovnen, og så kan du måske trille små kugler og putte i?
      Jeg ved ikke om det svarer dig på dit spørgsmål?
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *