Bagenørdens tigerkage – svampet marmorkage med chokolade

 • Marmorkage med chokolade - tigerkage

Marmorkage med chokolade - tigerkageDet er ferietid. Det er hedebølge. Jeg orker INTET! Jeg har ligget på et tæppe under æbletræet og været  ugidelig og doven i dag, men i går svingede jeg mig op til at bage en kage:

En kæmpe svampet marmorkage med chokolade, vi kunne kalde den Bagenørdens Tigerkage?

Det var ikke sjovt at fyre op for ovnen, lettere sindsygt kunne man vel sige, når der er 33 grader udenfor? En venindekage var det. Jeg skulle besøge min københavnske barndomsveninde i familiens sommerhus på Mols. Afstanden gør, at vi kun ses et par gange om året, så jeg glæder mig altid helt vildt og traditionen byder, at jeg altid tager hjemmebag med (hedebølge eller ej). Jeg ELSKER jo når der er en anledning til at bage!2014-07-24 14.17.04 2014-07-24 16.14.36Jeg tilbragte dagen dette smukke sted i det allerbedste venindeselskab. Der var et vrimmel af børn og voksne i sommerhuset, vandet var dybblåt og stranden uendelig. Vi gik og gik og snakkede og snakkede og fik indhentet det meste af et år og lidt af barndommen også. 😉

Det var så SKØNT at se min veninde igen. En som bare kender mig ud og ind! Selvom vi ikke har set hinanden længe, starter vi altid bare hvor vi slap sidst  <3Marmorkage med chokolade - tigerkageKagen? Den forsvandt til sidste krumme. Jeg havde efterladt lidt kage hjemme, hvor vi p.t. har huset fyldt med håndværkere. Kagen vakte også jubel her. Det blev en stor kage og jeg lavede den i min bradepande på 28×35 cm. Der vil være nok til en familiefødselsdag, til klassefesten, til gadefesten eller til dine mange kolleger?

Bagenørdens tigerkage- marmorkage med chokolade:

Bagenørdens tigerkage - svampet marmorkage med chokolade
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Bagenørdens tigerkage - svampet marmorkage med chokolade
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 12-14 pers.
Det skal du bruge:
 • 6 æg
 • 5 dl. sukker
 • 3 tsk. vaniljesukker
 • 2 dl. tykmælk ell. andet surmælksprodukt
 • 250 gram smeltet smør
 • 6 dl. mel
 • 3 tsk. bagepulver
 • 3 spsk. kakaopulver
 • Chokolade (jeg brugte en pålægschokoladerest, brug chokolade hvis du har. Mængderne bestemmer du selv)
Sådan gør du:
 1. Pisk æg og sukker hvidt og skummende med vanillesukker. Brug gerne elpisker eller køkkenmaskine.
 2. Tilsæt smeltet smør og tykmælk.
 3. Rør mel og bagepulver forsigtigt i.
 4. Tag ⅓ af dejen fra og rør kakao og chokolade i dejen.
 5. Smør bradepanden med fedtstof. Min form var 28x35 cm.
 6. Fordel den hvide del af dejen nederst og læg den mørke del i klatter på toppen. Træk mønstre i dejen med en kniv.
 7. Bag kagen nederst i ovnen ca. i 50-60 minutter v. 150 grader varmluft.
 8. Kagen er færdig når der ikke længere hænger dej ved, når du stikker en gaffel i.

Marmorkage med chokolade - tigerkageOg  hvorfor har jeg så pludselig en pålægschokoladerest at putte i kager? Tja, mine teenagere er blevet så sunde! Min datter spiser ikke sukker længere (SLET ikke!) og min søn er heller ikke længere så begejstret for tomme kalorier. Han spiser stadig kage, men er blevet meget mere mådeholdende.

Det betyder, at der er pålægschokoladerester,  nutellarester og tiloversblevne MARS-bars i huset. Jeg fandt et glas Nutella, der var blevet FOR GAMMELT! Helt uhørt. Jeg prøver at få brugt alle de usunde chokoladerester vi har i huset i kage og det er jo f.eks. også derfor jeg også eksperimenterer med MARS-cookies for tiden 😉

Når nu mine børn ikke gider spise mit hjemmebag, så er det da GODT at der er sultne håndværkere og en kagesulten veninde og familie. SKØNT at se et kagefad blive spist op! 😉 Men mellem os sagt, så tager jeg da hatten af for mine seje børn, der fokuserer på sundhed. Hvis du skulle spise al den kage deres mor producerer ville de jo kunne trille. Godt de selv kan sige STOP! 🙂

Sådan ser tigerkagen ud. Jeg ville godt have haft den til at blive endnu mere mønstret/tigeragtig. Prøv at se om det kan lykkes dig at få lavet flere zebrastriber?

Chokoladen gjorde kagen ekstra lækker og tykmælken gjorde kagen lækker og svampet.

Jeg anbefaler Bagenørdens tigerkage – en svampet mormorkage med chokolade – MEN: bag den gerne en dag hvor køkkentemperaturen er under 30 grader 😉 Marmorkage med chokolade - tigerkageJeg pakkede kagen i min bradepande med låg. En ny praktisk bradepande, der jo faktisk er to bradepander, men hvor den ene halvdel kan bruges som låg.DSC_7817Kagen vakte jubel på Mols på en skøn sommerdag, Håber du kan holde heden ud? Jeg følger meget med i vejrudsigterne for tiden og glæder mig til temperaturen daler bare lidt, men uha nej, ingen beklagelser herfra 🙂

Fortsat god sommer til dig 🙂2014-07-24 14.17.04

Mere inspiration

8 Kommentarer

 1. ingrid 6. marts 2017 af 20:21- Svar

  Hej Gitte
  Dejligt at man kan bruge creme fraice det vil jeg prøve bor i sverige der kan vi heller ikke købe tykmælk kagen ser spændende ud
  Tak for dine gode opskrifter
  Kh Ingrid

  • Gitte Hansen 7. marts 2017 af 17:20- Svar

   Hej Ingrid
   Det glæder mig meget at du lyst til at prøve kagen og at den nu også serveres i det svenske. Jeg tror faktisk at creme fraiche vil kunne gøre kagen ekstra god og lækker 🙂
   God fornøjelse med bageriet
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Charlotte Elbæk 16. april 2016 af 15:04- Svar

  Hejsa

  Jeg ville høre, om jeg kan erstatte tykmælken, med noget andet. Da jeg bor i England, og her ikke kan købe tykmælk/A38. Og super godt, kunne tænke mig, at prøve denne lækre kage.

  Mange tak
  Charlotte

  • Gitte Hansen 16. april 2016 af 20:46- Svar

   Hej Charlotte
   Hyggeligt med en hilsen fra dig 🙂
   Du kan sagtens bruge mælk i stedet, eller måske endnu bedre creme fraiche måske? Det tror jeg vil blive superlækkert. Det findes vel derovre?
   Rigtig god fornøjelse med kagebageriet – og dejligt at vide du læser med derovre <3
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Cecilie 15. april 2015 af 16:13- Svar

  Så er kagen mikset sammen og sat i ovnen 🙂 Glæder mig til at smage den!

  • Gitte Hansen 15. april 2015 af 21:26- Svar

   Hej Cecilie
   Spændende – glæder mig til at høre om kagen var en succes – jeg tror og håber det da 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 4. Grethe Larsen 28. juli 2014 af 15:46- Svar

  Hej
  Jeg vil gerne bage din Tigerkage, men kan det passe at der skal bruges 3dl. Vaniliesukker.

  Med venlig hilsen

  Grethe larsen

  • Gitte Hansen 28. juli 2014 af 21:51- Svar

   Hej Grethe
   Nej det kan nemlig slet ikke passe. Det er en svipser og en fejl. Der skulle have stået 3 tsk., jeg skynder mig at rette opskriften til. Tak skal du have Grethe
   God fornøjelse med kagen, den bliver superlækker.
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar