Tigerkage. I dag får du opskriften på en dejlig marmorkage. En klassisk skøn skærekage, der altid er populær at servere.
Det er ferietid og god tid til at bage dejlige kager.
I dag har jeg ligget på et tæppe under æbletræet, men i går bagte jeg den dejligste kage.
En stor svampet marmorkage med chokolade, vi kunne kalde den Bagenørdens Tigerkage? Den har tigerstriber
Kagen tog jeg med på venindebesøg på Mols. En venindekage var det. Jeg ser min barndomsveninde om sommeren, når de besøger familiens sommerhus på Mols.Min veninde bor i København og afstanden gør, at vi desværre ses alt for sjældent. Jeg glæder mig altid helt vildt til vores feriemøder.
Traditionen byder, at jeg altid tager hjemmebag med. Jeg ELSKER jo når der er en anledning til at bage!
Marmorkagen kom med på tur til Mols. 🙂Jeg tilbragte dagen dette smukke sted i det allerbedste venindeselskab.
Der var et vrimmel af børn og voksne i sommerhuset, vandet var dybblåt og stranden uendelig.
Vi gik og gik og snakkede og snakkede. Vi fik indhentet det meste af et år og lidt af barndommen også. 😉
Det var så SKØNT at se min veninde igen. En som bare kender mig ud og ind! Selvom vi ikke har set hinanden længe, starter vi altid bare hvor vi slap sidst. <3
Marmorkagen? Den var en kæmpe succes og den blev spist til sidste krumme.
Jeg havde efterladt lidt kage hjemme, hvor vi p.t. har huset fyldt med håndværkere. De var også helt vilde med kagen. Elsker håndværkere mon ikke al slags kage? 🙂
Det blev en stor kage og jeg lavede den i min bradepande på 28×35 cm.
Der vil være nok til en familiefødselsdag, til klassefesten, til gadefesten eller til dine mange kolleger?
Opskriften på den gode kage får du lige her:
Marmorkage – få en god opskrift på den bedste tigerkage i bradepande her
Ingredienser
- 6 æg
- 5 dl. sukker
- 3 tsk. vaniljesukker
- 2 dl. tykmælk ell. andet surmælksprodukt
- 250 gram smeltet smør
- 6 dl. mel
- 3 tsk. bagepulver
- 3 spsk. kakaopulver
- 50-100 gram chokolade kan udelades
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende med vanillesukker. Brug gerne elpisker eller køkkenmaskine.
- Tilsæt smeltet smør og tykmælk.
- Rør mel og bagepulver forsigtigt i.
- Tag 1/3 af dejen fra og rør kakao og evt. chokolade i dejen.
- Smør bradepanden med fedtstof. Min form var 28x35 cm.
- Fordel den hvide del af dejen nederst og læg den mørke del i klatter på toppen. Træk mønstre i dejen med en kniv.
- Bag kagen nederst i ovnen ca. i 50-60 minutter v. 150 grader varmluft.
- Kagen er færdig når den er sprød og gylden og der ikke længere hænger dej ved, når du stikker en gaffel i.
Noter
En lækker sandkage med kakaodej – en populær kage, der holder altid. Den bedste retrokage
Sådan ser min tigerkage ud. Den kunne sagtens have fået flere zebrastriber. Prøv at se om det kan lykkes dig at få lavet lidt mere “kaos” striber i din chokoladedej.
Chokoladen gjorde kagen ekstra lækker og tykmælken gjorde kagen ekstra svampet.
Jeg anbefaler Bagenørdens tigerkage – en svampet marmorkage med chokolade
Jeg pakkede kagen i min bradepande med låg.
En ny praktisk bradepande, der jo faktisk er to bradepander, men hvor den ene halvdel kan bruges som låg. Smart, til kager, der skal med på tur.
Tigerkagen vakte jubel på Mols på en skøn sommerdag. Jeg er sikker på, at den også vil vække jubel hjemme hos dig.
Mon ikke du skulle prøve den til kollegerne eller til børnefødselsdagen?
På bloggen finder du også denne gode opskrift på marmorkage. Måske du også lige skulle tjekke den ud?
Rigtig god fornøjelse med marmorkagen til dig.
Få flere lækre marmorkage opskrifter og marmorkage muffins her:
1.
2.
3.
4.
Hej.
Du skriver, der skal chokolade i – hvor meget tænker du? Og smeltet eller i stykker?
Hej
Jeg glæder mig til at prøve denne opskrift, men har du mulighed for at oplyse mængden af mel i gram? Jeg vil gerne være sikker på at kagen bliver rigtig og mel i rummål kan variere meget alt efter om det er tæt eller løst pakket.
På forhånd tak.
Sanne
Hej Gitte
Den skal jeg da prøve. Kan den mon fryses uden at blive tør?
Vh Lise
Den yngste skal på kanotur i morgen med sin sjette klasse, og husbonden kom til at love levering af kage på et forældremøde for længe siden. Der var ingen tvivl hos knægten! “Den der med striberne, som du lavede for et par uger siden”. Og den er altså både nem og helt absurd god 🙂
Hej Gitte
Dejligt at man kan bruge creme fraice det vil jeg prøve bor i sverige der kan vi heller ikke købe tykmælk kagen ser spændende ud
Tak for dine gode opskrifter
Kh Ingrid
Hejsa
Jeg ville høre, om jeg kan erstatte tykmælken, med noget andet. Da jeg bor i England, og her ikke kan købe tykmælk/A38. Og super godt, kunne tænke mig, at prøve denne lækre kage.
Mange tak
Charlotte
Så er kagen mikset sammen og sat i ovnen 🙂 Glæder mig til at smage den!
Hej
Jeg vil gerne bage din Tigerkage, men kan det passe at der skal bruges 3dl. Vaniliesukker.
Med venlig hilsen
Grethe larsen