Bagenørdens kakaosnitter med mandeldrys

DSC_9850For et stykke tid siden blev jeg spurgt om jeg ville deltage i et interview om mit “bloggerliv”. Det var folkene bag VITAM der spurgte. Jeg sagde ja, da jeg med stor interesse havde læst VITAMS andre interviews med madbloggere. Det er så spændende at læse om hvad der er drivkraften for andre, der er optaget af samme mad/kage-nørderier, som én selv. Jeg ville gerne støtte de driftige folk bag og deltage i et interview og lave en juleopskrift til sidens opskrift-adventskalender. Superfint initativ. Hvad siden ender ud i på længere sigt, må vise sig, men de blog-interviews og de opskrifter der er på siden nu, er jeg i hvert fald fan af.

 Interviewet med mig kan du læse her.

Det var faktisk ganske skægt at fundere og reflektere over bloggertilværelsen, med tilbageblik og stop-op-tanker. Hvorfor gør jeg egentlig det her? Hvad satte mig i gang? Er der tanker, overvejelser og bærende ideer? DSC_9839

Juleopskriften der blev bragt på VITAM blev til bagenørdens lækre stænger  – smut forbi og se indlægget, der er blevet layoutet flot derinde.

Opskriften på de lækre kakaosnitter kommer også her:

200 gram blødt smør
2½ dl. Sukker
1 tsk. Vaniljepasta eller 1 vaniljestang (eller 1 spsk. Vaniljesukker)
4 spsk. Kakao
3½ dl. Hvedemel.
1 tsk. Bagepulver
Pensling: 1 sammenpisket æg
Pynt: Perlesukker MandelflagerDSC_9854

Snitterne/stængerne er virkeligt lette at lave og forsvandt ret hurtigt som dug for solen. Måske det er husnisserne der går i småkagedåserne? Det MÅ det være, siden det så hurtigt svinder i dem? 😉

Kakaosnitterne bliver sprøde og lækre. Ikke så hårde som biscotti, men mere sådan knasende sprøde cookies-agtige? En stor pladefuld er færdig på under en time, så en hurtig julesmåkage er det også også.

Sådan laver du sprøde kakaosnitter med mandeldrys:

Pisk smør, vanlije og sukker hvidt og skummende. Pisk med elpisker eller røremaskine.

DSC_9779

  Hov hvad er det der ligger her i sukkerblandingen? Det er såmænd bare en klat vanillepasta, som jeg købte på Foods-messen for nyligt. Kan også købes på Heilala’s hjemmeside Du kan sagtens bruge en alnindelig vanillestang eller 1 spsk. vanillesukker. DSC_0255

Bland de tørre ingredienser og tilsæt.

DSC_9787

Saml dejen med hænderne. Der er rigeligt fedtstof i dejen, og varmen fra dine hænder får dejen til at hænge godt sammen. DSC_9794 Form 4 aflange pølser og tryk dem flade som vist her. DSC_9808 DSC_9809

Pisk ægget sammen og pensl kakaostængerne. Drys med mandler og perlesukker.  DSC_9820 Brug gerne rigeligt med æg og rigeligt med drys. Overfladen på kakaosnitterne bliver virkeligt lækker, og jeg tænker det skyldes æg, sukker og mandler i køn forening?DSC_9821 Bag kagerne 15 minutter ved 150 grader varmluft. Lad dem køle nogle få minutter, før de skæres ud i 2 cm. snitter. Stængerne kan kun skæres når de er lune, så glem dem ikke. 😉 De bliver hårde og knasende sprøde når de afkøler, og de vil smuldre hvis du prøver at skære dem i snitter efter afkøling.DSC_9838

Her ser du de fine færdige kakaosnitter, og endda i solskin. Et sjældent syn på denne årstid. Jeg skyndte mig at snuppe et foto.

Er det så en julesmåkage kan man spørge sig selv om? Ja det synes jeg godt man kan sige. Julemande.drys på toppen ihvertfald? Dejligt også med en hurtig småkage, hvor dejen hverken skal afkøle eller rulles ud med kagerulle? (hader, hader, hader deje der skal rulles ud med kagerulle. Øv også, for kan faktisk rigtigt godt lide f.eks. jødekager??).

Her en skålfuld hurtige kakaosnitter. Lækre småkager. Stik forbi VITAM og læs interview med Bagenørden eller kig opskriften der

Glædelig kakaosnitte-jul 😉DSC_9853

Mere inspiration

8 Kommentarer

 1. Charlotte Hougaard 2. januar 2018 af 14:42 - Svar

  Hej Gitte.
  Mit nytårsforsæt er at bage flere småkager, så jeg spiser mindre slik. Her får dine opskrifter en vigtig rolle at spille. Mon du nogensinde rører dejen i en røremaskine? Sådan en har jeg nemlig, og det ville jo være nemt…
  Kakaosnitter bliver mit første forsøg, måske i orangevarianten? Og så med kaffe, hvis det virkelig er så nemt, som du påstår😉
  Bedste nytårshilsner fra Charlotte

  Ps. Jeg har forsøgt at finde det interview, du nævner, kan det passe, at siden er nedlagt?

  • Gitte Hansen 2. januar 2018 af 19:26 - Svar

   Hej Charlotte
   God plan – at bage flere småkager. God strategi:-)
   Ja bruger nogle gange min køkkenmaskine og det gør det endnu nemmere, men det kommer lidt an på hvor besværlig dejen er at røre. Der er nogle opskrifter, hvor dejen bare skal røres med en ske og så gider jeg ikke svine køkkenmaskinen – du bestemmer.
   Kakaosnitter er rigtigt nemme småkager, så spring du bare på dem 🙂
   Ja desværre er interviewet nok fjernet og jeg skal jo lige have linket fjernet så. Øv også. Tak for påmindelsen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Jenny 13. februar 2016 af 16:53 - Svar

  Hej Gitte
  Jeg har en portion i ovnen. Jeg syntes nu at dejen var alt for tør – som i hænger ikke sammen – men tilsatte tre tsk kaffe, og så hang den sammen.
  Jeg afprøver nemlig også et af dine nyere triks, nemlig at pensle med kaffe.
  Spændt på resultatet

  • Gitte Hansen 13. februar 2016 af 22:53 - Svar

   Hej Jenny
   Det var pudsigt, måske dit smør var lidt mere koldt end mit? Jo mere du arbejder dejen igennem med fingrene, jo blødere bliver den, så det kan måske også være forklaringen? Du kan fint tilsætte kaffe til den hænger bedre sammen. God ide Jenny og godt du selv kan være kreativ og lave Plan B.
   Håber kakaosnitterne smagte dig 🙂
   Tusind tak for din hilsen, altid hyggeligt med en hilsen fra dig. God weekend til dig fortsat 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

   • Jenny 21. februar 2016 af 16:35 - Svar

    Hej Gitte
    Smagen blev rigtig god, men desværre blev de ikke sprøde, måske lidt for meget kaffe. Næste gang nøjes jeg med 1,5 tsk.
    Jeg får i øvrigt ikke længere besked, når der kommer nye kommentarer til indlæg jeg har kommenteret, som dette. Derfor kommer mine retursvar lidt langsomt, da jeg ikke altid husker at tjekke om du har svaret.
    Jenny

    • Gitte Hansen 25. februar 2016 af 21:14 - Svar

     Hej Jenny
     Øv da også, at snitterne ikke blev sprøde. Det synes jeg nu mine gjorde? Mystisk! Prøv da endelig med mindre kaffe næste gang. Håber smagen smagte dig?
     Jeg har fjernet funktionen hvor man kunne få notifikation på kommentarer, for teknisk virkede det ikke så godt på bloggen. Jeg er på udkig efter en ny og lignende funktion, så den skal nok komme på igen.
     Tak Jenny for din hilsen – altid dejligt med en besked fra dig <3
     Mange hilsner
     Gitte

 3. Britt 9. december 2013 af 23:25 - Svar

  Nu har jeg fulgt med længe og som en medfan af jødekager, kan jeg ikke længere tie stille 😀 Jeg har en del år bagt dem efter Arlas opskrift og de skal ikke rulles ud, men formes til stænger og skæres i skiver. Og de er gode 🙂

  http://www.arla.dk/opskrifter/Jodekager/

  • Gitte Hansen 10. december 2013 af 20:46 - Svar

   Hej Birtt
   Jubii jubii jubii!! Nu får jeg pludselig meget mere lyst til at bage jødekager. Så fedt at dejen ikke skal rulles ud! Så kan selv en utålmodig bagenørd være med. Tak for den gode opskrift. Den skal prøves 🙂
   Dejligt du har lyst til at kigge med her på bloggen
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar