Banankage med chokolade og smørristede hasselnødder

Banankage med chokolade og smørristede hasselnødder

Banankage med chokolade og smørristede hasselnødderI sommerhuset bager vi altså også, og når vi f.eks. tager på weekend, så kan vi snildt finde på at tage køleskabets brune bananer med, og måske også en rest yoghurt eller tykmælk?

Perfekt! Med chokolade og hasselnødder på lager i sommerhuskøkkenet, ligger en banankage jo lige for. Så er der ikke langt fra tanke til handling. 🙂DSC_1559Denne banankage blev der kræset ekstra for. Jeg hakkede hasselnødder og dryssede dem på toppen sammen med sukker og skiver af smør. Genialt! Det gav jo de lækreste sprøde smørristede hasselnødder. Skøn topping, som passede perfekt til banankagen. Jeg kom til at “hapse” toppen først 🙂DSC_1561Kagen i sig selv er rimeligt fedtfattig, for der er brugt yoghurt og bananer som erstatning. Kagen bliver svampet og lækker og er rimeligt sund, efter normalt “kage-barometer”. Skal vi ikke bare lade det blive ved det? 😉

Jeg iler med at bringe dig opskriften:

Banankage med chokolade og smørristede hasselnødder

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: ca. 8-12 pers.

Banankage med chokolade og smørristede hasselnødder
Det skal du bruge:
  • 2 dl. sukker
  • ½ dl. olie
  • 5 dl. tykmælk eller yoghurt (skyr, fromage frais, kærnemælk eller andet kan også bruges)
  • 6 dl. hvedemel
  • 2 dl havregryn
  • 3 tsk. natron
  • 2-3 mosede bananer (brug gerne de helt brune, de er sødest)
  • 150 gram grofthakket chokolade
  • Topping: 3 håndfulde grofthakkede hasselnødder (mandler kan også bruges), perlesukker og 10-20 gram smør i tynde skiver
Sådan gør du:
  1. Bland de våde ingredienser
  2. Mos bananerne og tilsæt
  3. Bland de tørre ingredienser og tilsæt. Dejen kan fint røres bare med ske.
  4. Hak chokoladen groft og tilsæt
  5. Smør en form og hæld dejen heri.Min form var ca. 25x30 cm.Du kan også bage kagen i muffins- eller siliconeforme, men så skal bagetiden halveres.
  6. Hak hasselnødderne groft og drys dem på dejen.
  7. Drys med perlesukker og skær smørskiver og læg øverst. Jeg brugte en ostehøvl til at "høvle" smørret med.
  8. Bag kagen ca. 45 min. v. 150 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er sprød og gylden. Prik evt. i den med en stikkepind. Når der ikke længere hænger dej ved, er kagen færdig.


Kagen er utrolig hurtig at lave og meget nem at røre sammen. Du kan snildt sætte dine børn i sving, selv mindre børn. Der er ikke æg i dejen og det kan ægge-allergikere jo rigtigt gode lide. Det er også ret smart, hvis du lige mangler æg i køleskabet? Perfekt som sommerhus-kage, hvor der ikke nødvendigvis er ALT i skabe og skuffer.

Opskriften er en videreudvikling af bloggens populære tykmælkskage – en klassiker både i originalversionen og i chokoladekageversionen.DSC_5814

Dagens banankage er kun lavet i halv størrelse, for en traditionel tykmælkskage fylder en hel bradepande. Der skal du have mange kagesultne munde at mætte, og det havde vi ikke lige i sommerhuset på det tidspunkt.  Det er faktisk adfærdsregulerende at bage små kager, bare lige et protip fra mig til dig.  🙂
Banankage med chokolade og smørristede hasselnødder

Totalt lækker kage og skal vi ikke bare sige, at den er rimeligt sund også? En sølle halv deciliter olie og lidt smør på toppen. Herregud da – ikke noget at skrive hjem om. Der er jo også havregryn i, så fiberholdig er den også? Nej det er stadigvæk kage, du bliver ikke sund af at spise den. Ærgerligt nok, er jeg nødt til at hive dig ud af din vildfarelse 🙂

Brug gerne frugtskålens brune bananer, jo brunere, jo sødere. Her i huset kasserer vi aldrig bananer, men til gengæld spiser vi rigtigt mange kager 😉  Så kan man jo spørge sig selv, hvad vi i virkeligheden ville have bedst af? 😉DSC_3896Yoghurt og tykmælk o.lign. smider vi heller aldrig ud og vi bruger også gerne dét, der har overskredet sidste salgsdato. Duft til det og dufter et fint, så brug det gerne i brød, boller og kage i lange baner.

Surmælksprodukter tilfører al bagværk ekstra fugt og giver en “svampet” konsistens. Surmælken betyder også, at du kan reducere i fedtstofmængden og det kan vi jo rigtigt godt lide. Så passer vi lidt på kalorierne og kan måske flotte os og spise kagestykke nr. 2? 😉

Et stk. stop madspilds-kage er klar til dig, på sommerhusets fineste kagetallerken 🙂 Banankage med chokolade og smørristede hasselnødder

Åh savner sommerhuset!

Skal vi ikke snart af sted igen? …og solen skal skinne, og så skal vi grille og gå en lang tur ved stranden og i skoven, og vi skal sove længe og læse bøger og beskære lidt flere buske, bare lidt? 🙂

Sommerferien venter lige om hjørnet. Det hjælper altsammen <3

Mere inspiration

4 tanker om "Banankage med chokolade og smørristede hasselnødder"

    1. Hej Jenny
      Ja det var da på et komplet genialt påhit. Det smager jo helt fortryllende og rigtig nem topping er det jo også 🙂
      God sommer til dig og god fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

    1. Hej Ole
      Det glæder mig, og skønt at høre at den kan laves helt uden sukker. Det havde jeg nu alligevel ikke troet? Det må da absolut prøves. Tak for tippet 🙂
      Tak fordi du tog dig tid til at skrive en tilbagemelding her 😉
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *