Banankage og lækre bananmuffins med sirup og smukke hjerter

DSC_6073

I dag er der blevet begået intet mindre end en kagesensation her på matriklen. En helt ny banankageversion har set dagens lys, og hvilken banankage!

Kageprojektet startede helt som “same procedure as…” 5 brune bananer i køleskabet, hvad stiller man op med dem? En rest frugtyoghurt,  skulle man mon bage en lille kage med den? En spændende Muscovado-sirup jeg har fået i gave fra Dansukker. Hvad kan man mon eksperimentere med den?  Spændende nyt vanillepulver fra Urtekram, jamen det må da ende med en kage af en slags?

Aha – hva’ med en banankage??

Det blev til de lækreste bananmuffins, svampede, fugtige, søde, bløde og med den fineste krydrede sirupsmag.

Tænk, at en pludselig indskydelse og at en næsten ren stop madspilds-kage skulle ende som en ubetinget banankage – og familiefavorit?

DSC_6062

Opskriften er ovenikøbet supernem og dejen hurtig at røre sammen. Alt taler godt for denne kagesag og jeg iler med at bringe opskriften. Måske et weekendprojekt for dig?:

Opskrift på banankage og lækre bananmuffins med sirup:

Jeg fik 8 muffins og en stor banankage af denne oprskrift. Du bestemmer jo selv, om du vil nøjes med en masse muffins eller med en endnu større banankage?

Du skal bruge: 

3 æg

170 gram sukker

2 tsk. vanillesukker (eller 1 tsk. vanillepulver)

100 gram smeltet smør

2 dl. frugtyoghurt

5 spsk muscovadosirup (eller anden mørk sirup)

5 (gerne brune overmodne) bananer

250 gram mel

1 tsk. natron + 1 tsk. bagepulver

Pynt: Evt. lidt glasur og små chokoladehjerter. Evt. lidt groftrevet chokolade drysset på glasur.

DSC_6069

Sådan laver du bananmuffins/banankage med sirup:

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Tilsæt smeltet smør og vanillesukker. Jeg åbnede denne lille bøtte økologiske vanillepulver fra Urtekram, som viste sig at være koncentreret vanille, helt mørk vanillepulver. Bruger du den, så bland med lidt sukker før du tilsætter. Øj manner den smager godt og ja den smager jo af rigtig vanilje!  🙂
DSC_6005

DSC_6007

Tilsæt yoghurt. Gerne frugtyoghurt hvis du har. Og hvorfor gør jeg så det? Yoghurt giver fugt og saftighed til kager, og man kan reducere i fedtstoffet. Jeg har reduceret i opskriften, men prøv gerne at nøjes med endnu mindre fedtstof.

DSC_6012Tilsæt 5 spsk. muscovadosirup. Denne sirup har en særlig krydret kraftig sødlig smag og er lavet på sukkerrør der vokser på Mauritius. Lækker sirup og drøj i brug.  
DSC_6014

Find de bruneste bananer du har i frugtskål eller køleskab. Jeg havde 5 bananer der så usle ud udvendigt, men som var fine “indvendigt”. Bananerne blev moset og vendt i dejen.DSC_6019 DSC_6020Bland bagepulver og natron med mel og bland det i dejen. Rør dejen hurtigt sammen. Det var faktisk den kagedej. Nemt  kagedej ikke? 🙂

Det er nu du skal beslutte dig for om du vil lave en stor banankage eller mange muffins. Jeg lavede lidt muffins og en banankage i min rugbrødsform.  Brug gerne siliconeforme til dine muffins, så er du sikker på at de vil slippe formen. Rugbrødsformen behøver du ikke smøre

DSC_6021 DSC_6022

Bag banankagen i 30-40 minutter og muffins’ene 15 minutter ca. Prik gerne i kagerne for at se om de har fået nok. Ærgerligt nok bliver kagerne ikke høje og fine, men falder lidt sammen. Det skyldes uden tvivl den store mængde banan? Det slog mig ikke af pinden. Kagerne duftede himmelsk og jeg var så spændt på at smage!

DSC_6027

I dag ville jeg indvie mit nye kagefad fra Keramikladen. Jeg ELSKER det! Jeg har flere fine fade herfra men var nødt til at købe et lille kagefad med dette nye design. Det er jeg allerede SÅ glad for. Det er så fint! 🙂DSC_6034

Fadet blev  hurtigt fyldt med kager. Efter afkøling var de klar til pyntning.
DSC_6035

Jeg fik en hurtig indskydelse efter lidt roden rundt i mine køkkenskabe. Jeg fandt lidt chokoladehjerter fra Dr.Oetker som vi aldrig havde fået brugt.

DSC_6066

Hvad med en lille hjertemuffin?

En klat glasur kom på toppen og et hjerte lagt fint til rette herpå.  Så fint. Det passede jo faktisk perfekt, at der også var hjerter på keramiktallerkenen? (lutter tilfældighed 😉DSC_6059

Efter flere timers silende regn begyndte solen pludselig at skinne. Perfekt til kageservering (og kagefoto-shoot 😉

DSC_6070Ja der er mange billeder af disse kager, men hold da op, de var også gode! Jeg sender dem straks mine allerbedste anbefalinger og en klar familiefavorit er de også.

Sønnike udbrød højlydt: “ER DER BANANKAGE????” Uha, banankagedage er vist helt særlige dage for min søn, det var tydeligt 🙂

Den store banankage blev ikke helt så flot i sin æstetiske fremtoning, men den skulle da også pyntes med hjerter. Der skal da ikke gøres forskel, vel? 😉
DSC_6077
Jeg tog en stabel kager med på besøg hos min mor. Rent undtagelsesvist havde jeg fri i dag, skønt. Det var perfekt med em kaffeslabberads hos moar og SÅ godt at hun er begyndt at have fået det meget bedre efter sin rygoperation. Hun er en sej dame og vi hyggede os MEGET i timevis. Snakken gik og det blev drukket kaffe i spandevis. En sten falder fra mit hjerte, når jeg ser hende så smilende og glad nu!

Kagerne blev godkendt af min mor og jeg huskede at gemme lidt kager til teenagerne derhjemme (for at undgå repressalier 😉

SÅ lækker banankage! Måske du også har 5 brune bananer i køleskabet der trænger til at blive brugt?? 😉

Rigtig god fornøjelse med de hurtige lækre banankager. Håber at du har kunnet holde snuden overnvande i dag og ikke at regnen ikke har taget dig i en skylle 😉

DSC_6074

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Lene 24. maj 2014 af 07:50- Svar

    De ville også falde i god jord herhjemme

    • Gitte Hansen 24. maj 2014 af 12:03- Svar

      Hej Lene
      Siruppen gjorde dem overraskende lækre! Tror jeg pifter banankage op med sirup fremover. Uhm. Lørdagsprojekt hjemme hos dig måske? 🙂
      Rigtig god weekend
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar