Biscotti med kakaosmag, abrikos og appelsin

DSC_2683

Jeg har skrevet om biscotti flere gange, og det er der mange gode grunde til.

Biscotti er en simpel kage at bage og den er kendetegnet ved, at der intet fedtstof i dejen. Det er jo rigtigt godt, hvis man gerne vil tabe sig, men elsker kage alligevel.;-)

Kagerne er knasende sprøde/hårde og det er også adfærdsregulerende, at kagerne er ret “svært tilgængelige”. (medmindre man dypper dem i kaffen! – og det er forresten helt oplagt at gøre det!) 😀

DSC_2669

Kagerne kan varieres i det uendelige. Prøv at søge på biscotti oppe i søgefeltet her på siden og du vil se en masse forskellige biscotti-afskygninger jeg har eksperimenteret med igennem tiden.

Med tranebær, med nutella, med marcipan, med julekrydderier, med chokolade osv.  Mandler er der forresten i alle biscotti, nogen kalder dem derfor Mandel-kager. Mandlerne kan du ikke undervære i biscotti, that’s it 😉

Dagens biscotti er med kakao, abrikos, mandler og appelsin og opskriften kommer her : 

250 gram mel

3 spsk kakao

250 gram sukker

1 tsk. bagepulver

100 gram mandler

100 gram tørrede abrikos

2 æg

Revet appelsinskal og saften af en appelsin.

Perlesukker og vand til drys.

Erstat gerne abrikos med tranebær, tilsæt gerne chokolade,. Tænk kreativt og prøv dig frem. Du kan stoppe alskens lækkerier i en biscotti tænker jeg?

Fremgangsmåde:

Bland de tørre ingredienser. Brug allerhelst en køkkenmaskine. Dejen bliver tung og hård at røre, så det vil være godt med en “hjælper” 😉

DSC_2634 Riv appelsinen og pres saften fra. Saft og skal tilsættes.

DSC_2636

Hakkede mandler og hakkede abrikoser tilsættes.

DSC_2638

Dejen samles med æggene. Man kan høre og se at køkkenmaskinen nu er kommet på overarbejde med den tunge dej. Hvis dejen ikke vil samles med æggene, eller æggene ikke er tilstrækkeligt, så drister jeg mig indimellem til at tilsætte et par spsk. flydende Kærgården (TYS, TYS. Snak IKKE højt om det vel!? Kagerne her er jo FEDT-fattige altså! 😉

Dyp fingrene i mel og form tykke pølser af dejen. Brug så lidt mel som muligt. Jo mere mel = jo mere tørre kager. Dyp evt. fingrene i vand inden du skal forme “pølserne”. DSC_2643 Af denne portion bliver der 4 stænger, på bagepladens korte led, eller 3 lange stænger på den lange led. Biscotti-stængerne pensles med vand og drysses med perlesukker. DSC_2647 Ups. Her var der vist lige en abrikos, der ikke var blevet skåret helt så fint. Pyt med det. Bagte abrikoser bliver søde og seje, og smager SKØNT som de er i biscotti, om stykkerne er store eller små 😉DSC_2652Kagerne sættes i ovnen og bager 15 minutter ved 175 varmluft. Kagerne skal føles bagte på overfladen, men må stadig gerne være lidt bløde.

Biscotti betyder “dobbelt-bagt”, og det betyder at kagerne skal bages af to omgange. Aha. Det er jo derfor de bliver hårde og tørre, tænker du nok, og JA du har helt ret! 🙂

Når kagerne er kommet ud efter 1. bagning, skal de lige køle lidt af, og herefter skæres ud på skrå (som vist her. Brug gerne en savtakket kniv, det er nemmest!). Hvis du ikke lader kagerne køle af, risikerer du at kagerne smuldrer og er svære at skære ud. Vent lige 5 minutter før du “snitter” ;.)

Nu skal kagerne en tur i ovnen igen. 5-10 minutter.

Jeg plejer at slukke ovnen når jeg sætter kagerne ind igen, og lade dem stå og bage/tørre ved eftervarmen. Nogle gange står de natten over i ovnen, så er du sikker på at de bliver tørre nok

(Bringer lige en servicemeddelse: dyp dem helst i kaffen/teen, hvis du vil undgå tandskader)

DSC_2661Her kan du se at det ikke gør noget, hvis du ikke har fået hakket mandlerne alt for fint. De bliver alligevel skåret over undervejs i processen.
DSC_2663 Man kan godt snige sig til en smagsprøve på dette tidspunkt, selvom kagerne “officielt” køler af. Det er vanvittigt svært at skulle vente helt til dagen efter, med at måtte test-smage:-)DSC_2668Kagerne skal være helt kolde før de evt. kommer på glas. Det er bl.a. også en af grundene til at jeg lader kagerne “tørre” i ovnens eftervarme natten over. Så er man helt sikker på at de er tørre nok. 😉

Skulle det alligevel ske, at du synes dine kager er blevet for bløde, så bager du dem bare nogle minutter igen. Tredobbelt-bagt bliver det jo så  😉
DSC_2677

Jubii! Biscotti-glasset kunne fyldes igen! DSC_2683 Alle her i huset elsker biscotti. Det er en mellemting mellem en kage og en kiks, og der bliver spist MANGE af dem. Glasset når ikke at være fyldt særligt længe 😉DSC_2684 Der var den smukkeste sol på biscottierne, den får du også lige med. DSC_2686

Kast dig roligt ud i biscotti-genren. Skøn kage, uden fedtstof 😉

Mere inspiration
By |marts 17th, 2013|Dagens ret|0 Comments

Læg en kommentar