Blåbærmuffins med hvid chokolade, marcipan og mynteglasur

DSC_7441

Så er vi nået til Madbloggerudfordringens tredie runde, denne gang med temaet: Sommermad.

Bagenørden springer, ligesom mange andre mange andre madbloggere i det ganske danske land, på denne udfordring. Jeg har valgt :“Årstidens søde køkken” med tre bundne ingredienser:

  • Bær
  • Spiselige blomster/krydderurter
  • Chokolade

DSC_7431

Hvorfor så lige det?

  • Jeg er nok mere til mad end jeg er til kage OG
  • Jeg har mynte i min have – tjek.
  • Jeg har hvid chokolade på lager – tjek.
  • I sommerfrugtboden kan man købe blåbær – tjek.
  • Blåbær og hvid chokolade går godt i spænd.

 Hvad med en lille blåbær muffin med frostingglasur med myntesmag, måske rørt med en smule lækker myntesirup?

Ja sådan det blev det. Hermed mit bidrag til madbloggerudfordringen nr. 3

DSC_7438

Øj de blev lækre de blåbærmuffins – det blev til et fint pyntet fad muffins som jeg tog med under armen ud for at besøge en kær ex-kollega. De vakte jubel! 🙂

Her kommer opskriften på:

Blåbærmuffins med hvid chokolade, marcipan og mynteglasur (12 store):

Du skal bruge:

2 æg

125 gram sukker

1 tsk. vanillepulver eller 2 tsk. vaniljesukker

50 gram blødt smør

3 dl. creme fraiche (eller tykmælk/skyr ell. lignende)

300 gram mel

2 tsk. bagepulver

100 gram grofthakket hvid chokolade (eller mere)

100 gram marcipan i tern

150 gram grofthakket blåbær

DSC_7440

Myntefrosting/glasur:

100 gram flødeost (ikke light)

2 dl. flormelis

2-3 tsk myntesirup (smag til)

Pynt: Friske mynteblade

DSC_7428

DSC_7384 Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Smelt smør i mikrobølgeovnen 10-15 sekunder, så det bliver blødt.
  • Pisk æg og sukker til en skummende æggesnaps og tilsæt smør og vanillepulver.
  • Tilsæt creme fraiche
  • Bland mel og bagepulver og tilsæt
  • Tilsæt grofthakket chokolade, blåbær og marcipantern.
  • Hæld dejen i siliconeforme og bag kagerne 15-20 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Nemme kager, ikke?

DSC_7386DSC_7387DSC_7388DSC_7389DSC_7390DSC_7393DSC_7395DSC_7403DSC_7409

Sådan laver du mynte-frostingglasur:

Her anvisninger på hvordan man laver myntesirup. Det er nemt! Det kan fint lave sig selv imens du laver kagerne.

Rør flødeost med myntesirup og flormelis. Jeg begik nok den brøler at bruge flødeost light, og det gør frosting tyndt. Det ved jeg så nu, så gå ikke på kompromis, brug ikke light til frosting!. Jeg ville jo gerne have haft en frosting jeg kunne have sprøjtet fint ud, men sådan gik det ikke. Håber din myntefrosting-glasur bliver mere medgørlig?

Altså glasuren smagte fint konsistensen til trods og myntesiruppen gav en frisk sommerlig smag, pebermynteagtig som jeg havde håbet. Jeg har stadigvæk en rest myntesirup i mit lille glas. Kunne sagtens finde på at lave almindelig kageglasur af den, også uden flødeost?

Man vil også kunne bruge myntesirup på is, på yoghurt, på….?

DSC_7414DSC_7415DSC_7418

Lad kagerne køle af før du lirker dem ud af siliconeformene. Anret dem på dit fineste kagefad og pynt med frosting og mynteblade på toppen.DSC_7419

Jeg ville jo nok også gerne have haft mine blåbærmuffins til at blive høje og strunke, men sådan gik det heller ikke. Der er ikke meget fedtstof i dejen, til gengæld er der brugt creme fraiche hvilket gør kagerne svampede, kompakte og konfektagtige. Marcipanternene gør også sit til det. En luftig krumme bliver det ikke, men små konfektagtige muffins i stedet. Uhm!

Er vild med skyr/creme fraiche/tykmælk i kager! Det gør underværker  for både smag og konsistens.DSC_7422Pynt kagerne med lidt frosting/glasur og læg et par mynteblade på toppen, for syns skyld. 😉
DSC_7430Sjovt med madbloggerudfordringer, med bundne ingredienser. Skægt påhit, og jeg håber da at Lacuninanada og co. fortsætter deres gode madblogger-initativer. Jeg er klar!

En sommer-madbloggerudfordring er løst og et fad sommerlige blåbærmuffins er nu klar til at komme med på farten. 🙂

DSC_7437
DSC_7439

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. La Cucina Nada 8. juli 2014 af 10:30 - Svar

    Mynte lader til at hitte i denne MadbloggerUdfordring, og jeg skal da vist have lavet en myntesirup af min mynte fra Den Urbane Have!

    Tak fordi du ville være med igen,
    Hav en skøn sommer,
    La Cucina Nada

    • Gitte Hansen 9. juli 2014 af 22:51 - Svar

      Hejsa Nada
      Ja jeg kan godt fornemme at mynte har været et hit i år, måske fordi det er så frodig en plante at den breder sig overalt, og skal beskæres og tæmmes tit? 😉
      God fornøjelse med din urbane have. Det har været sjovt at være med igen. Supergod ide Nada
      Mange hilsner
      Gitte
      og god sommer til dig også 🙂

Læg en kommentar