Blomkålssuppe med kartofler – cremet og lækker

  • Blomkålssuppe med kartofler - cremet og lækker

Suppe er perfekt hverdagsmad og om vinteren er suppe et særligt stort hit: Du kan varme dig på den, den er proppet med grøntsagsvitaminer og det er nemt at trylle en kæmpe portion, også selvom du er vintertræt og kvast.

Jeg har lavet suppe i utallige afskygninger og du kan finde supper på stribe på bloggen

I dag skal du høre om en lækker blomkålssuppe med kartofler. Suppen er legeret med fløde og den er cremet og lækker. Det geniale ved at bruge kartofler i suppe er, at de “jævner” suppen godt og gør suppen fyldig og mættende ikke mindst.

Du kan bruge alskens grøntsager til suppe.

Her i huset er vi særligt fan af kyllingesupper med karry eller skønne tomatsupper men der er klart basis for at du kan finde og vælge din helt egen suppefavorit?
Vi er også vilde med kartoffelsuppe med bacon  men blomkålssuppe er vi nu altså også blevet ret så store fan af.

Lav gerne suppe med “årstidens grønt” og brug de grøntsager der er i butikkerne/grøntsagsboderne lige nu. Det giver god mening og og er også meget billigere at bruge sæsongrønt.
Blomkålssuppe med kartofler - cremet og lækkerDet er nemt at koge grøntsagssuppe. Grøntsager svitses, bouillon eller fond tilsættes, suppen simrer og blendes til sidst. Nemt!

Servér gerne et lækkert brød til, så vil familien juble endnu mere. Hvad med et lækkert madbrød, grove flutes, bruschetta eller bare nemme stop madspildsbrød med skinke og ost? 

Du får opskriften på den cremede blomkålssuppe lige her. Har du ikke blomkål, så lav bare supppen som kartoffelsuppe. Har du ikke kartofler, så lav bare suppen som blomkålssuppe. Frit valg på alle suppe-hylder. Du bestemmer 🙂

Blomkålssuppe med kartofler - cremet og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Blomkålssuppe med kartofler - cremet og lækker
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: Ca. 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 10 gram smør
  • 3 løg i tern
  • 10 kartofler i tern
  • 1 blomkål skåret i mindre stykker/delt i buketter
  • 4 bouillonterninger
  • 2 liter kogende vand
  • 2½ dl fløde (evt. Milda)
  • Evt.: 2-3 spsk hvidvinseddike
  • Salt/hvidløgspeber
  • Topping: evt sprødstegt bacon eller forårsløg i tynde skiver
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret og svits løg og bouillonterninger heri
  2. Svits kartoffelternene med.
  3. Skær blomkålen i mindre stykker og tilsæt
  4. Hæld kogende vand ved og krydr godt med salt og peber
  5. Hæld kogende vend ved og lad suppen simre i minimum 15 minutter under låg.
  6. Blend suppen med stavblender.
  7. Tilsæt fløde og smag til med hvidvinseddike og ekstra salt/peber.
  8. Server

Måske du synes det lyder mega-overskudsagtigt at servere suppe en hverdags-dag? Det er faktisk et meget overskueligt projekt, især hvis du bruger færdig bouillon. Har du hjemmelavet fond, vil det jo være det allerbedste, men købefond/bouillon kan også fint gå an.

Her ser du suppefremstillingsprocessen fra start til slut. Et must, når du laver suppe,  er en stavblender. Du kan hælde suppen over i en blender af glas, men det er ret besværligt. En stavblender er guld værd til suppe og er et af de køkkenapparater jeg helst ikke vil undvære i mit køkken.

En stavblender kan købes for få penge og de er givet godt ud, hvis du spørger mig. Bare lige en opfordring til dig. Måske en stavblender er en lille investering, men til gengæld er suppe en af de billigste retter du overhovedet kan servere. Kuvertprisen er under 10 kr.

Suppen er mild og rund i smagen og jeg tænker den også vil være et hit hos familiens mindste? Måske de slet ikke opdager, at det er grøntsager de spiser?

Er familien mere til kødsuppe, så tror jeg denne Minestrone-suppe også vil være et hit – kig forbi opskriften lige her.

Mandag og en ny uge venter forude. Åh hvad skal vi dog spise, hvad skal vi dog finde på?

Jeg kan ikke anbefale dig suppe nok. Jeg elsker at spise en portion suppe efter en iskold cykeltur hjem. Jeg laver altid en kæmpe portion og er det vinter, så kan gryden ovenikøbet stå ude på terrassen eller altanen og køle af til dagen efter. Nemt!

Suppe er en perfekt hverdagsmad-servering men suppen vil også være fin at servere som forret for gæster eller som skrub-af-mad til et gilde. Top evt. suppen med sprødstegt bacon eller fintstrimlet forårsløg. Det ville lige have pyntet her. Blomkålssuppe med kartofler - cremet og lækkerRigtig god suppefornøjelse til dig 🙂

Vinterhilsner fra Gitte 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Dorte Nielsen 24. januar 2017 af 19:58- Svar

    Hej,
    Læser din opskrift på blomkålssuppe.
    For flere år siden gav Anne Larsen et andet tip til at gøre sådan en suppe cremet. Blend kogte hvide bønner med lidt væske , tilsæt gennem en grov si til suppen. Så får du cremet suppe og proteiner.
    Jeg har altid kogte bønner i fryseren.
    Blendede kogte brune bønner tilsætter jeg ofte til kødsovs, for at strække den.

    • Gitte Hansen 24. januar 2017 af 20:10- Svar

      Hej Dorte
      Det var da super gode ideer – tusind tak for dem. En anden skrev også et tip til mig om at bruge røde linser. Alle gode ideer er velkomne og jeres ideer vil jo også bare gøre suppen endnu sundere og mere mættende.
      Tak – I er skønne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar