DSC_9264I weekenden blev der lavet marmelade. Igen.

1 bakke blommer og 1 bakke nektariner stod urørt i køleskabet. Det er som om, at den slags frugt ikke rigtigt rykker for mine teenagere (eller deres forældre)? Old-school-frugt som æbler, pærer og bananer holder! Det bliver spist i KILOVIS!

NÅ men det forhindrer mig nu ikke i at købe de fristende bakker nektariner og blommer alligevel når jeg kommer forbi dem og hvad stiller man så op med al den frugt der ikke bliver spist? Tja, så laver man da bare marmelade! 🙂

2014-09-07 13.53.28

 

Nogen marmeladeekspert er jeg ikke og jeg er skovl til at få målt bærrene af. Jeg måler heller ikke sukker nøjagtigt af, men  nøjes med at smage til, til sidst. Marmelit-mængden har jeg heller ikke helt styr på, men alligevel lykkedes det mig at få lavet lækkert marmelade (næsten) hvergang med fin konsistens. Tør du mon stole på mig??  Ja jeg ville nok lige betænke mig 😉

Hvis du gerne vil lave marmelade “helt efter bogen” så følg evt. anvisningerne bagpå Marmelit-brevet eller syltesukkerpakken

DSC_9279

 

Til dagens blommemarmelade med vanilje og nektarinmarmelade brugte jeg: 

Blommemarmelade:           Nektarinmarmelade:

1 bakke blommer                    1 bakke nektariner

½ vaniljestang                            ½ vaniljestang

5-6 spsk. sukker                        5-6 Sukker

1-2 spsk. Marmelit                  1-2 spsk. Marmelit

2 tsk. Atamon                              2 tsk. Atamon

Nektarinmarmelade

Hvordan laver man marmelade?

  • Skyl frugt og fjern sten. Skær i grove stykker. Jeg lavede én gryde med blommemarmelade og én gryde med nektarinmarmelade.
  • Læg frugten i en gryde, tilsæt sukker.
  • Flæk vaniljestangen og rør vanljemarven op med lidt sukker. Tilsæt både vaniljesukker og den tomme vaniljestang.
  • Lad marmeladen  simre under låg
  • Når det meste af væsken  er fordampet tager du gryden af blusset. Min marmelade kogte 30 minutter, nej vist lidt mere.
  • Rør Marmelit i marmeladen opblandet  med 1 spsk. sukker.OBS: Marmeladen skal kun koge 1 minut efter tilsætning af Marmelit.
  • Fyld tomme marmeladeglas med kogende vand og ½ tsk. Atamon. Husk også lågene.
  • Tilsæt 1 tsk. Atamon til marmeladen efter kogning og hæld straks på de tomme glas. Sæt låg på hurtigt. (Spiser du marmeladen hurtigt behøver du ikke Atamon)
  • P.S.: Vil du teste om din marmelade har en passende konsistens, kan du lægge ½ tsk. på en tallerken. Konsistensen efter afkøling vil vise om der skal mere Marmelit til.

Nektarinmarmelade

 

På under 1 time var overskudsfrugten forvandlet til 4 glas marmelade og hvilken marmelade!

Har du stadigvæk til gode at lave din egen marmelade, skulle du næsten prøve. Der er verden til forskel. Vaniljen må du ikke spare væk, den giver en fantastisk lækker smag og den gør også at du kan reducere på sukkeret. Vanilje sødmer.

Jeg brugte den blå Marmelit som giver en sukkerreduceret marmelade. Med den grønne kan du lave helt sukkerfrit marmelade. Bare lige et marmeladetip 🙂

Hjemmelavet marmelade er SÅ smagfuldt, smukt og lækkert, og det er nemt at lave. Omhyggelig behøver man ikke være, det lykkes som regel alligevel.

Her kommer der lige lidt procesbilleder 🙂

 

Nektarinmarmeladen bliver smuk men især blommemarmelade får den smukkeste farve.Det smager GENIALT godt ovenpå en ostemad! Fint at teenagerne ikke havde guffet de blommer i køleskabet. Jeg foretrækker dem nemlig KLART forvandlet til marmelade! 🙂

Åh suk, hvordan ville blommemarmeladen ikke smage indeni en pandekage med en god klat vaniljeis til ? #aftenfantasier #sødtand #drømmeland 🙂

Kast du dig roligt ud i marmeladekogeriet – og skriv gerne lige om dine erfaringer. Har du gode husmorfifs du vil dele, bliver de taget imod med kyshånd 🙂

Blommemarmelade