Blomsterliv og havelykke – sommerpostkort fra Bagenørden

DSC_6218I dag får du et anderledes indlæg.

I dag skal det ikke handle om mad, brød eller kager men næh om den haveblomsterlykke jeg bobler af indeni og udenpå. Du kommer med bag facaden – igen. Du kommer med på tur rundt i min have og i mit udendørsdomicil – der hvor jeg suger sol, energi og livsglæde til mig. Der hvor jeg sidder længe med avisen, kaffen, bogen. Der hvor jeg småslumrer, blunder og lytter til fuglefløjt. Der hvor jeg gearer ned og kobler af…

2014-05-25 11.09.28

Det har været den skønneste weekend! Det har været sommerferieagtigt. Vidunderligt. Jeg har huseret ude som inde, og bobler lige nu af fryd over maj måneds smukhed. For mig er det den allerbedste måned på hele året. Det er lige nu alt eksploderer i farver og lige nu træernes blade og hækken er allermest grøn.DSC_6250

I dag skal det ikke handle om mad. Jo du får lige et sneakpeak af dagens grillmenu: grillet flanksteak, sesamkartofler, kvark-dressing og melonsalat. Det var en lækker menu, og du kommer til at høre mere om den…… i morgen.

DSC_6246I dag skal det handle om blomster – mit hus og min have. Min base, mit fundament. Du ser mest maden på vores tallerkener, du ser gryder og fade i køkkenet, men i dag inviterer jeg dig med på besøg med helt ind i min have.

Håber du har lyst til at kigge med? Nu kommer du med bag facaden – igen.  🙂

Jeg bor et skønt sted, med udsigt til skov og marker. Har et skønt hus der ser sådan ud. En murermestervilla fra 30’erne, vi har gennemmoderniseret. Vi elsker vores hus!

DSC_6220Vi har mange terrasser og flere terrasseudgange. Vi elsker udelivet! Ja vi har også en udvendig skorsten og en brændeovn indenfor. Vi elsker også vores brændeovn!

DSC_6221

Vi har en sydvendt terrasse hvor der er sol til kl. 17.00. Skønt sted. Herfra kan vi se skoven og markerne.

Vi har en lille trædestens-gang der fører ned til endnu en terrasse.

DSC_6228

Det er her vi spiser vores aftenmåltider. Det er her vi kan fange aftensolen til kl. 20.30. Det er her der er læ og hvor vi sidder gemt bag den høje hæk.

Vi fik lavet to nye terrasser sidste år af græsk skifer, støbt ned i beton og vi elsker dem. De var hamrende dyre, så jeg flytter aldrig herfra uden at flytte terrasserne med mig. Det er sand livskvalitet for mig at sidde på de terrasser, de alle pengene værd, selvom det var mange. 
DSC_6223

Det er på denne terrasse vi griller på vores lille webergrill. Vi er stadig noviser udi grillkunsten og kommer tit til at over/understege, men vi øver os. Stadig! DSC_6224

Vi har også en tredie terrasse. Ja helt vildt. Du tænker sikkert: laver de mennesker ikke andet på grunden, end at sidde på terrasser?? Tænke, tænke…….Næh!

Når vi har fri, elsker vi at sidde på de terrasser! Haven kunne holdes meget finere, javist. Der var buske der kunne beskæres, javist. Der var bunddækkeplanter der kunne udtyndes i, javist. Men når vejret er godt, er vi gode til at sige…..pyt og prioritere at bruge tiden på det vi har allermest lyst til og det er ofte….terrassetid.

Indimellem går vi amok med grensaksen og vi får slået græs, men haven er en frydhave istedet for en prydhave. Uden tvivl, vi indrømmer det gerne!

Se vores vildnis på vores 3. terrasse her. Skovagtigt? Ja, og vi elsker det!  Ovenover er der høje træer vi bevidst ikke har beskåret. Her kan vi kigge op i en trækrone og det er her alle byens fugle holder til (der er desværre ikke mange høje træer tilbage i villakvarteret, men vores træ bliver aldrig fældet!).DSC_6217Jeg nusser ikke om blomsterbedene, men blomster i krukker har vi altid. Denne nellike har overvintret p¨å 5.år og er stadig lige smuk.
DSC_6210

Denne flotte plante, som jeg har glemt navnet på, vokser i et af vores vilde blomsterbede. Elsker vores vildnis.DSC_6213 Her ser du en meget tæt og vildtvoksende klematis, der har fået lov til at brede sig. DSC_6214Den har bredt sig ud over vores brændeskur der faktisk er begravet nedenunder her. Mon vi skulle overveje at klippe indgangen fri til efteråret? 😉DSC_6215

Når jeg planter krukker, planter jeg blomster der viser stor udholdenhed, gerne stauder. Tagetes er nemme og stedmoderblomster også. De kan tåle lidt frost, så dem planter jeg tidligt.DSC_6216
Jeg planter også spanske margueritter, der er smukke om dagen og skægge at betragte om aftenen, hvor de klapper sammen. 

DSC_6225 Vi har et lille bassin i haven, der er tørret ud, men med et miljø der får lov til at bestå. Der er sivplanter, stenbedsplanter, skovjordbær. Jeg elsker denne plet i haven, selvom nogen ville sige, at det er en vild plet, der burde ryddes, når vi alligevel ikke har noget vand i bassinet?

Næh, vi elsker vores lille have med “havebassin’et” der ikke er der 😉DSC_6226Skovjordbærrene og porcelænsblomsterne har de fineste blomster lige nu.

DSC_6253Når vi sidder på aftensol-terrassen har vi frit udsyn  til sivplanterne og bassin-miljøet. Det er min absolut skønneste have-plet.

Der blev grillet i aftensolen – en flanksteak der blev overstegt. Ja vi er stadig grillamatører, der flopper indimellem. Kødet blev spiseligt, men var bestemt ikke rødt indeni 😉
DSC_6233

Du kommer til at høre mere om menuen imorgen. DSC_6246Jeg håber du har hygget dig, på turen rundt i haven?  Når du fremover ser madbilleder taget i det fri, ved du nu hvor terrasserne er og hvor vi spiser vores mad. Du ved hvor vi griller vores bøf. Når jeg skriver om blomsterflor, ved du hvilke blomster vi kigger på.

Mit hus, hjem og have er en del af mig – min base og fundament. Det er en forudsætning for at jeg glad kan husere i køkkenet og for at jeg er den jeg er. Tak fordi du fulgte med om bag facaden – igen. 🙂
DSC_6251

Mere inspiration

8 Kommentarer

 1. Jenny 1. juni 2014 af 16:27- Svar

  Hej Gitte

  Dejlig have. Selv har jeg kun to altaner, jeg savnerbarndommens have, men ikke have arbejde

  • Gitte Hansen 2. juni 2014 af 20:52- Svar

   Hej Jenny
   Altaner er da også godt, og dejligt du kan komme ud i det fri og samtidigt kan slippe for haveknokleriet. Jeg elsker min have, er god til at nyde den, og har masser af bunddækkeplanter så jeg slipper for at luge blomsterbede hele tiden. Skønt. Livskvalitet er også at gøre lige præcis det man har lyst til, ikke? Hvis man godt kan lide havearbejde, skal man jo ikke plante bunddækkeplanter tænker jeg 😉
   Jeg håber du må få det skønneste forår på dine altaner Jenny 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Grethe 26. maj 2014 af 20:32- Svar

  Hej Gitte
  Sikke dejlig base du har ,kan godt forstå du nyder det på dine terrasser.
  Er dejligt når tingene gror naturligt uden al for meget trimning og klipning.
  Planten som du har glemt navnet på ,er en Løjnantshjerte,ser ud til at du har både den røde og den hvide ,er en staude og de breder sig ret meget.
  Jeg har selv den hvide,den røde er desværre gået ud for mig,sådan går det jo indimellem
  Men er en skøn afslapning at gå og nusse med planter og krukker,men og få delt og flyttet stauder er jeg ikke speciel flink til,så er jo nok derfor de røde løjnantshjerter stod af ,her hos mig
  Tak for kigget ind i haven.
  Mange hilsner Grethe

  • Gitte Hansen 26. maj 2014 af 21:29- Svar

   Hej Grethe
   Tak for din hilsen, dejligt du havde lyst til at komme med på tur i haven. En stille aftenvandring i haven er guld værd, og nu har I jo så været med mig under armen 🙂
   Uha jeg er heller ikke god til at få flyttet og beskåret stauder. Jeg er vist mest til en halvvild have- uha ja og så “bevogte” haven fra terrassen;-)
   Dejligt du kunne gøre mig klogere på løjtnantshjerte – blomsten ligner jo også et hjerte, så det passer jo meget godt?
   Må du få det skønneste forår Grethe – dejligt med hilsner fra dig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Karen 26. maj 2014 af 15:39- Svar

  Jeg har det ligesådan med vores hus og have. Er den fødte redebygger. Bare tanken om at flytte gør mig helt dårlig. Jeres hus og have ser rigtig hyggeligt ud. Den blomst, du har glemt navnet på, er en Løjtnantshjerte – Dicentra spectabilis – sagde ‘Havenørden’ 🙂

  • Gitte Hansen 26. maj 2014 af 21:24- Svar

   Hej Karen
   Tak for din hilsen. Igen må vi konstatere at vi to er to alen af et stykke. Vi er åbenbart også redebyggere begge to 😉
   Jeg tror aldrig jeg flytter fra mit skønne hus, dejligt at have ro i sjælen og fundamentet i orden.
   Du har mere grønne fingre end jeg – du kan blomsternavne og ovenikøbet de latinske navne også. Vildt! Løktnantshjerte? Ja blomsterne kunne faktisk godt ligne et hjerte jo? Tak for det, den er skrevet bag øret 🙂
   Dejligt med en hilsen fra dig Karen
   Glædeligt have-forår til dig
   Mange hilsner
   Gitte

 4. Jannie 26. maj 2014 af 10:56- Svar

  Hej Gitte,
  Mange tak for rundturen – det er altid rart at få billeder på.
  Jeg synes Jeres have er SKØØØØN, grøn og naturlig og med plads til hygge og afslapning 🙂
  Håber sommeren bliver fantastisk, så I kan blive “grill eksperter”!! 😉
  Mange hilsner
  Jannie

  • Gitte Hansen 26. maj 2014 af 21:18- Svar

   Hej Jannie
   Tak for din hilsen – dejligt du havde lyst til at komme med på havetur. Ja vi elsker vores have og har fået meget mere mod på “grilleriet”, det kan da kun blive bedre.
   Må din sommer også blive fantastisk – håber du også har mulighed for at nyde den i det fri 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar