Blondie brownie med rabarber – hvid, syndig, sød og lækker

  • Hvid blondie med rabarber - syndig, sød og lækker

Åh manner! I dag skal du bare høre om den lækreste kage, der stryger direkte ind på min kage-top-10. Underskøn, syndig, sød, lækker og bare helt perfekt!

Hvis du er vild med brownie, så kig med her. I dag skal du høre om en lækker hvid brownie-variant – nemlig en blondie – faktisk en kage jeg har fantaseret om at bage i årevis. Min underbevidsthed har arbejdet og insisteret og i dag gav den så efter 🙂Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistJeg høstede rabarber i haven og min hjerne lavede en genial kobling. Blondie med hvid chokolade i forening med rabarber? Det må da kunne blive et kæmpe hit?

I sommerhus-køkkenskuffen gemte der sig nemlig også denne lækre hvide chokolade. En hvid Valhrona – en skøn kvalitetschokolade, som jeg havde reserveret til et helt særligt formål. Når en kage kun består af det ypperste, kan den kun blive en succces, og det var dagens blondie med rabarber virkelig. Hvid blondie med rabarber - syndig, sød og lækkerEn svampet,  sød himmerigsmundfuld. Faktisk ser kagen ret “simpel” ud? Den ligner faktisk næsten “kun” en sandkage? Sku endelig ikke hunden på hårene. Tag en smagsprøve, før du vurderer. Kombinationen af rabarber, smør og hvid chokolade – ummenum – en kage der skal prøves 🙂
Hvid blondie med rabarber - syndig, sød og lækkerDu får opskriften på den lækre kage lige her.

Hvid blondie med rabarber - syndig, sød og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Hvid blondie med rabarber - syndig, sød og lækker
Forfatter:
: Dessert og sødt
: Brød og kager
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 150 gram hvid chokolade
  • 150 gram smør
  • 4 æg
  • 175 gram sukker
  • Marv af 1 vaniljestang
  • 200 gram hvedemel
  • 2½ dl rabarber (ca. 3 stilke skåret i små skiver)
  • Et knivspids salt
  • 1 håndfuld grofthakkede mandler (kan udelades)
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i mikrobølgeovnen
  2. Hak chokoladen groft og tilsæt til smørret, imens det er varmt, så chokoladen smelter langsomt
  3. Pisk æg, sukker hvidt og skummende.
  4. Tilsæt marven af 1 vaniljestang (skrab marven ud med en skarp kniv, og bland med lidt sukkker)
  5. Bland mel og salt og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.
  6. Vask og snit rabarberne, og vend i dejen
  7. Hak mandlerne groft og hæld dem i dejen, eller endnu bedre, drys dem på toppen af kagen, når dejen er fordelt i formen
  8. Beklæd en aluform eller et ildfast fad på 20x30 cm med bagepapir
  9. Drys med mandler på toppen
  10. Bag kagen nederst i ovnen ca. 25-30 minutter v. 150 grader varmluft eller 175 grader alm. ovn. Kagen må godt føles "let svuppende" midt på, den er bedst når den ikke er bagt helt tør.
  11. Stil kagen til afkøling straks, gerne i en plastpose, så kagen bevarer fugten. Den skal helst være lidt svampet og klæg.
  12. Nydes afkølet

Hvid blondie med rabarber - syndig, sød og lækkerHvis du undrer dig over at mandlerne ikke er på toppen af min færdigt-bagte kage, så er det fordi jeg tilsatte mandlerne  til dejen i stedet. Jeg fortrød lidt, for i kagen bliver mandlerne bløde, men hvis du drysser dem på toppen af kagen, vil de riste helt perfekt i ovnen, og blive sprøde og lækre. Put dem endelig på toppen i stedet. Fortvivl ej, hvis du slet ingen mandler har, for kagen kan fint også bages uden.

I en en rigtig chokoladebrownie tilsætter jeg tit mandler til dejen, men i en blondie er de altså bedst på toppen. Ja hvorfor der er forskel, ved jeg faktisk ikke?mandlerHar du fået helt lyst til en chokoladebrownie nu, så kan du finde flere brownie-opskrifter på bloggen lige her.

Har du heller ikke lige hvid Valhrona-chokolade på lager, så brug bare en anden hvid chokolade du kan få fat på. Har du heller ikke rabarber, så udelad dem blot eller erstat måske af brombær, blåbær, ribs, hindbær, eller hvad du nu ellers kan finde på? Tror en blondie med alle slags bær vil være et kæmpe hit!?Hvid blondie med rabarber - syndig, sød og lækkerKagen er sprød og dufter himmelsk. Det er svært at vente på at den afkøler, så jeg prøvesmagte imens kagen stadigvæk var lun. Det gik ok, men kagen bliver faktisk endnu bedre, når den er kold, så vent gerne, hvis du kan. Det er svært 🙂Hvid blondie med rabarber - syndig, sød og lækkerSå er der Brownie på din kagetallerken. Jeg vil tro at der er til 6-8 personer? Kagen vil være et hit ved ethvert kagebord, men vil også gøre sig godt som en fornem dessert til en kop kaffe.

Kagen er ret sød, så den er meget “drøj” ved servering. En skøn kage, der samtidigt er rigtig nem at lave. Jeg er totalt fan og håber og tror på, at du også kan blive det?

Rigtig god kagebagelyst til dig 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 2. september 2017 af 17:45- Svar

    Lækkert, men hvad mener du med 6-8 personer, hvis min bror kommer på besøg er der til 2;-)

    • Gitte Hansen 2. september 2017 af 20:30- Svar

      Ups Jenny, det kan jeg godt ske. Måske du hellere burde bage dobbelt portion 🙂
      God fornøjelse med kagen og hils din bror 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar