Hakkebøf i folie smager super godt og så er retten meget nem og hurtig at lave. Forberedelserne tager kun få minutter.
Hvad er bøf i folie?
Det er en lidt glemt ret fra firserne, som stadig smager skønt. Genopliv den gerne.
Retten består af hakkebøffer du tilbereder i foliepakker sammen med forskelligt fyld.
Under tilberedningen afgiver kød og grøntsager god smag til hinanden. Lidt a la som når du f.eks. tilbereder en ret i stegeso eller et tildækket ildfast fad.
Stegeskyen kan du bruge som sovs. Nemt og lækkert. Servér f.eks. ris, pasta eller ovnkartofler til.
Bøfpakkerne kan du lave både med stanniol og med bagepapir, hvis du foretrækker det. Pakkerne kan også tilberedes på grill eller i airfryer.
Du kan også bruge andet kød, f.eks. hakket kylling eller mørbradbøffer i pakkerne?
Både børn og voksne elsker at åbne de små pakker ved middagsbordet. Næsten som at åbne en lille gave. 🙂
Disse hakkebøffer i folie er lavet med rød pesto, syltede perleløg og majs. Enkelt og lækkert lækkert, men du kan sagtens bruge andet fyld. Få tips nedenfor.
Jeg flottede mig og brugte et helt glas rød pesto af soltørrede tomater.
Kødet steger i olien og tomatsmagen klædte bøfferne virkelig godt. Som bonus blev der fremtryllet den lækreste sovs i pakkerne.
Anden pesto kan sagtens bruges og bøf i folie kan også laves uden pesto. Få også tips til hvad du kan erstatte pesto med nedenfor.
Her kommer opskriften på den ultra nemme opskrift
Hakkebøf i folie med løg, pesto og majs – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 500 gram hakket oksefars kan erstattes med hakket kylling eller mørbradbøffer
- 200 gram pesto jeg brugte rød,af soltørret tomat. Kan udelades eller erstattes med f.eks. pikant flødeost
- 8 spsk majs kan erstattes med andre grøntsager f.eks. peberfrugt, champignon?
- 8 spsk syltede perleløg 1 glas. Kan erstattes med rødløg eller alm. løg i skiver
- Salt/peber
- evt. champignon, cocktailpølser, peberfrugt?
Sådan gør du
- Form 8 små bøffer og krydr med salt og peber. Du kan også forme 4 større bøffer i stedet. Læg bøfferne på et stykke stanniol. Du kan også bruge bagepapir. Du kan forbrune bøfferne på en pande, hvis du ønsker stegeskorpe på bøfferne.
- Læg en klat pesto på toppen og læg 1 spsk perleløg og majs ved
- Luk foliepakkerne godt sammen og steg i ovnen ½ time v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Tilberedningstiden afhænger af bøfferne størrelse. Kan også tilberedes i airfryer eller på grill.
- Beregn en pakke pr. person. Servér f.eks. med ovnkartofler, ris eller pasta til
Noter
Staniol kan erstattes med bagepapir. Kan også laves på grill og i airfryer
Kan laves med andet fyld og flere grøntsager: tjek opskrifter på bøf i folie med grøntsager eller mørbradbøffer i folie.Bøf i folie med rød pesto, perleløg og majs – forberedelserne tager kun få minutter. Kan også laves på grill eller i airfryer
Forbederedelserne tager virkelig kun få minutter og fyldet bestemmer du helt selv.
Du kan sagtens bruge andre ingredienser til foliebøfferne. Kun fantasien sætter grænser.
Man kan f.eks. forbrune bacon, løg og champignon og putte i pakkerne? Du kan også lægge en skive ost eller 1 spsk pikant flødeost på bøffen?
Tilsæt også gerne f.eks. peberfrugt i skiver, jalapenos eller cocktailtomater?
Få også en opskrift på bøf i folie med grøntsager her eller du kan lave mørbradbøffer i folie?
Man kan også putte f.eks. ris i pakkerne eller du kan servere ovnkartofler til. Oplagt nu ovnen alligevel er igang.
Saft og kraft bevares i kødet og grøntsager og kød giver god smag til hinanden. Det bliver det møreste mest smagfulde kød.
Hvis du gerne vil have stegeskorpe på dine bøffer, så kan du sagtens forbrune dem. Det giver en god smag, men de smager ganske fint uden.
Glæd dig til at smage disse hakkebøffer i folie. Alle de lækre bøffer i folie du har i vente.
Det blev en saftig hakkebøf i folie med en skøn tomatsovs. Den gode pesto gav en rigtig god smag.
Bare brug fantasien, tøm køleskabet og brug hvad du har i bøf pakkerne.
Jeg brugte majs, pesto og perleløg fordi jeg lige havde det på lager. Sådan går det tit i mit køkken. Det forhåndenværende søms princip du ved. 🙂
De syltede perleløg i spisekammeret gav en rigtig god smag til oksekødet. Du kan selvfølgelig sagtens bruge rødløg eller almindelige rødløg i skiver.
Hvis du vil gøre dine børn, eller børnebørn, glade, så put lidt cocktailpølser i pakkerne, måske i stedet for perleløg? Bare lige en idé fra mig.
Så er der serveret. Hakkebøf i folie. Møre og saftige og med den lækreste stegesky.
En nem og lækker ret til de travle. Servér dem også gerne som nem mad til gæster. En firser menu måske?
Rigtig god fornøjelse med retten. En firserklassisker blev vakt til live 🙂
Hvis du gerne vil se flere opskrifter med hakket oksekød, så klik her.
Få flere opskrifter med hakket oksekød her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.