Bønner i baconsvøb

Nu er jeg vist snart ved at være igennem min nytårsmenu her på bloggen. Indlæggene hober sig lidt op for mig. Jeg er i den grad blevet ramt af hverdagen efter ferien.

Hold nu da op hvor hverdagen slår som en hammer. Prøver at holde tungen lige i munden, og balancere i mængden af arbejdsopgaver. Arbejdslivet og lange skoledage suger energien ud af alle familiemedlemmer, men vi prøver at kramme, grine, snakke og glædes over hinanden, selvom det er kort tid vi har med hinanden til hverdag.

Ferie er guldtid! Det går op for en når hverdagen rammer. Arbejdslivet er interessant og spændende, udviklende og udfordrende men nærværet med de kære går alt for let fløjten, når energien bliver brugt andetsteds.

Ikke noget piveri her. Bare lidt tanker og refleksioner. Tilbageblik på ferien og taknemmelige tanker til et spændende arbejdsliv der fylder.

God tid til lækre langsommelige madretter er der også mere af i ferien, men jeg har stadig mange indlæg på lager, også til dage som denne, hvor menuen har været en hastig en af slagsen (pizzaer af reste-pålæg. Dem skal du nok høre mere om;-)

Igår skrev jeg om kartoffelrosetterne – Pommes Duchesse-kartoflerne vi spiste til nytårsmenuen og der viste jeg lige et billede af de bønner vi også spiste.

Altså de er jo næsten så nemme at det ikke er nødvendigt at skrive om dem, men kender du dem ikke, skulle du da næsten høre om denne lette lækkerbisken!

Bønner i baconsvøb : Det skal du bruge og sådan gør du: 

1 pose frosne bønner

1 pakke bacon.

Ja som jeg skrev er retten så nem at det næsten gør ondt 😉

Tag en håndfuld frosne bønner og vikl bacon om. Hvor mange bønner du vil have, i en skive bacon, afgør du lidt med din samvittighed. Ønsker du færre bønner, end jeg har brugt på billedet, skal du nok bruge 2 pakker bacon til en pose bønner.

Du skal tænke på, at der fordamper væske fra bønnerne når de bager, så en god håndfuld vil ca. passe til en skive bacon. Jo mindre bacon du bruger, jo sundere vil retten jo ogsåvære og jo bedre vil den faktisk smage 🙂

Jeg spurgte min mand om jeg var for “fedtet” med baconen og direkte adspurgt sagde han “ja!”. Efter maden sagde han dog :”Godt der ikke var mere bacon på” 😉

Bønnerne lægges i et ovnfast fad og bages i ca. 15 minutter ved 175 grader. Kig til dem et par gange. Baconen skal jo helst være stegt og bønnerne være færdigkogte (snup en enkelt og bid i den), uden at være for brændte eller for udkogte. Kig til dem efter et kvarter.

Læg gerne bønnerne lidt tæt, så fordampningen begrænses. Så bliver de ikke tørre og kedelige.

Nemt, sundt, hurtigt og lækkert grønt tilbehør til ovnretter, grillretter, frokostretter. ALT muligt. Alle kan lide bønner i baconsvøb, selv dine børn vil elske dig for dem er jeg sikker på!

Min familie på 4 spiste denne kæmpe portion, det fortæller lidt hvor stort et hit den ret er.

Bønnerne bliver møre og lækre og baconfedtet steger syndigt med i hele processen og giver bønnerne smag. Bacon er guld værd i meget mad! (jeg lyder næsten som brdr. Price – rigeligt smør og bacon, hm, hm! Dælme utroligt at mit kolesteroltal er så fornuftigt! 🙂

Helsefanatikere er vi slet ikke her i familien, vi sætter bare stor pris på lækkert grønt tilbehør. En god bøf skulle der jo også være. Sådan er det. Ingen pommes frites, baconbønner, sauce og kartoffelrosetter uden en kæmpe stor bøf!

Se lige den kæmpe entrecote vi spiste nytårsaften. Slurp! 🙂

Lækker middag! Dagens reste-pizzaer blegner noget ved siden af 😉

 Vi ses!

Ha’ det godt så længe! 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

 1. Kristina 24. november 2015 af 15:29- Svar

  Hejsa
  Jeg er en ung pige på su og jeg må sige jeg er blevet ret vild med din blog! Håber du fortsætter med det 🙂
  Glæder mig til at smage denne ret i dag!

  • Gitte Hansen 24. november 2015 af 20:42- Svar

   Hej Kristina
   Sikke da som din hilsen gjorde mig glad. Det er så dejligt du har lyst til at følge bloggen og kan finde inspiration til billige nemme retter. En måned er lang, når man er på SU og jeg er så glad for, hvis bloggens opskrifter kan hjælpe dig til at få pengene til at række lidt længere.
   Tusind tak for din hilsen – det var rigtigt sødt af dig at skrive 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Gert Johansen 18. august 2014 af 17:52- Svar

  Hej Gitte, blot lige en hilsen herfra.
  Jeg sad lige og kiggede efter opskrifter med bønner, og faldt så over din blog. Og nu lader det til at jeg ikke behøver at lede mere. Jeg har snart fyldt min fryser med masser af blancherede grønne bønner, frosset i portionspakninger, men mine evner i køkkenet er til at overse. Jeg tror at jeg nu med al din dejlige inspiration alligevel kan lave noget lækkert mad af mit forråd.
  Jeg syntes at du er en gudbenådet skribent, man bliver glad af at læse i din blog.

  • Gitte Hansen 18. august 2014 af 21:07- Svar

   Hej Gert
   Tusind tak for din hilsen, det var da en rigtig skøn kommentar at åbne op her en sen mandag aften, gennemkold og træt som jeg er efter en lang dags arbejde. Du gjorde mig helt varm om hjertet – det glæder mig at du synes om bloggen og at den giver dig glæde på din vej.
   Jeg håber du får lyst til at blive hængende på bloggen og skriv endelig igen hvis jeg kan hjælpe med lidt tricks? Nogle af dine bønner kunne du jo f.eks. bruge til en lækker og nem bønnesalat der smager fantastik. Giv bønner et opkog, afkøl og vend dem med en marinade af olivenolie lidt hvidvinseddike (eller almindelig eddike), salt og peber. Tilsæt lidt cocktailtomater og voila, så har Gert lavet sin helt egen bønnesalat 🙂
   Du kan også koge en portion og vende dem med lidt creme fraiche og salt og peber imens de er varme. Voila – bønnesalat med creme fraiche.
   Man kan også lave “bønnefritter” – hvor bønner kan vendes i olie og salt og steges i ovn som almindelige pommes frites. Smager SÅ lækkert.
   Heldige dig, med en bønnefyldt fryser 🙂
   God fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar