Bradepandekage med æbler og kanel – nem og lækker

  • Bradepandekage med æbler og kanel - nem og lækker

Æblerne rasler gavmildt ned fra træerne i haven. I øjeblikket ca. 30 æbler om ugen. Det bliver jo alligevel til en hel del kager? 😉

Heldigt nok, at jeg er vild med at bage og heldigt nok, at der er naboer der vil hjælpe med at spise. 🙂Bradepandekage med æbler og kanel - nem og lækkerI dag skrællede jeg æbler i massevis og bagte en kæmpe bradepandekage.

Vi inviterede de søde naboer i sommerhusene omkring os på kaffe og vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag. Skønt! Æblekagen sendte himmelske dufte ud i i efterårsstuen og brændeovnen buldrede. Snakken flød og vi beundrede havudsigt og blade der dryssede af træerne. Efterår. Bradepandekage med æbler og kanel - nem og lækkerEn skøn eftermiddag med skønne naboer. Jeg føler mig så taknemmelig. En velsignet plet vi har fået os her og at vi så ovenikøbet er blevet velsignet med skønne naboer. Tak <3

Min egen familie spiser ikke meget kage – måske de har efterhånden har fået så rigeligt? Det vil man  næsten også godt kunne forstå, ikke? 😉 Skønt er det derfor at kunne servere kage for en flok, der virkelig sætter pris på mine kageserveringer.

Kage og kaffe samler folk og jeg elsker at bage. Win win 🙂Bradepandekage med æbler og kanel - nem og lækkerTil dagens kæmpekage skrællede jeg en masse æbler, jeg brugte vel en 14-15 stykker. Denne kage er derfor perfekt at lave, hvis du har en masse æbler til overs i haven eller hvis du skal bage kage til mange. En bradepandekage er perfekt at tage med på tur. Måske kagen skal serveres i det fri, tages med til kolleger eller til klassekammerater?

Der bliver kage til mange i denne kage – 15-20 stykker vil jeg tro? Alt efter hvor kage- og lækkersultne I er.

Opskriften er nem og du behøver ingen avancerede ingredienser. Jeg vil næsten tro, at du har alt dét der skal til i dit køkken? Bradepandekage med æbler og kanel - nem og lækkerDu får opskriften på den lækre æblekage lige her:

Bradepandekage med æbler og kanel - nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Bradepandekage med æbler og kanel - nem og lækker
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: Ca. 15-20 pers.
Det skal du bruge:
  • 4 æg
  • 250 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 gram blødt smør
  • 3 dl mælk
  • 400 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk kanel
  • 14-15 skrællede æbler skåret i tern
  • 3-4 spsk sukker
  • 2 spsk kanel
Sådan gør du:
  1. Skræl æblerne og skær dem i små terne.
  2. Hæld dem i en skål og drys med sukker og kanel. Rør godt, så sukker/kanelblandingen fordeles godt. Lad æblerne trække i kanelblandingen imens du laver dejen.
  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
  4. Pisk smørret i.
  5. Bland alle de tørre ingredienser: hvedemel, bagepulver og kanel.
  6. Rør de tørre ingredienser i æggeblandingen skiftesvis med mælken. Brug elpisker eller dejskraber.
  7. Beklæd ovnens store bradepande med bagepapir og fordel dejen heri. Kagen bliver ca. 1½-2 cm høj, hvis du ønsker den skal være højere, så lav 1½ portion eller dobbelt portion.
  8. Fordel æbleblandingen på toppen af kagen. Tryk æblestykkerne godt ned i dejen
  9. Bag kagen nederst i ovnen ca. 35-45 minutter v. 175 grader varmluft. Hold øje med at den ikke branker. Sænk evt. temperaturen eller tildæk med stanniol.
  10. Kagen er færdig, når den er gennembagt og sprød og gylden
  11. Nydes lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum

Bradepandekage med æbler og kanel - nem og lækkerDer er noget med æble og kanel. Det er en helt fænomenal kombi. Når æblerne er vendt i sukker og kanel, og bager på toppen af kagen, karamelliserer sukkerblandingen og får den skønneste smag. Brunsvigeragtig og med en skøn æblesyrlig smag. Uhm.

Vi serverede både flødeskum og creme fraiche til kagen. Begge dele smager skønt til æblekage. Vaniljeis vil også være et hit. Kagen er fin at servere på kageborde men vil også fungere fint som  dessert efter en hovedret. Smart at lave kagen en dag du får mange gæster på besøg?Kagen er meget enkel og dejen er rørt sammen på få minutter. Det er æbleskrælleriet der tager tiden, så tilkald gerne gode køkkenhjælpere, der er vilde med at skrælle. 😉

Her ser du den nemme arbejdsproces i billeder fra start til slut:

Æblesæsonen er først lige skudt i gang og heldigvis for det. Lyksaligvis har vi en masse gode æblekager i vente, nye, uprøvede, eksperimenterende og gamle successer?

På bloggen finder du en masse æblekage-opskrifter, hvis du er på jagt efter inspiration. I hobetal faktisk, kig med her.
Bradepandekage med æbler og kanel - nem og lækkerMåske der også er raslet æbler ned i din have? Hvis der er, så tag det som et tegn på, at det er æblekagebagetid. 🙂

Har du ikke et æbletræ i haven selv, så kan du måske få lov til at gå på rov i din nabos have? Spørger man om lov, hos én der har æbleooverflod, får man med garanti altid ja. Hvis du slet ikke kan opdrive æbler hos nogle du kender, så er de jo heldigvis rimeligt billige at købe også.

Lad kagebageriet begynde og mærk kanelduften brede sig i dit hus.

Skøn kage, om efteråret men på alle andre årstider også. Spring du bare på. Du vil ikke fortryde det og dine gæster vil juble. Skal vi vædde?  🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Christina 3. oktober 2017 af 12:34- Svar

    Hvordan er den kold? Stadig god med flødeskum ? Hvis man skal have den med på tur osv?

    • Gitte Hansen 5. oktober 2017 af 19:38- Svar

      Hej Christina
      Kagen er også rigtig fin kold men jeg ville helet klart vælge creme fraiche, hvis den skulle med på tur. Det er klart nemmere at håndtere 🙂
      Rigtig god fornøjelse med kagen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Tina KH 1. oktober 2017 af 10:55- Svar

    Virkelig dejlig kage:-)
    Den skal bages til familien i dag.
    Jeg ønsker dig en god søndag og takker for inspirationen:-)

    • Gitte Hansen 1. oktober 2017 af 11:43- Svar

      Skønt Tina – tak for din søde tilbagemelding og rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
      Rigtig god søndag til dig også 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar