Brændeovnsvarme, klitter, hav og lune frikadeller i Blokhus

DSC_2446

Bagenørden i Blokhus.Lune frikadeller, klitter og hav.

Ikke noget skidt sted at være. Hvem har ikke lyst til at slå sig ned her? Udsigten, når der ellers er lyst, er lige ud til klitter og åbent hav. Fantastisk.

Bagenørden og familie er velankommet til det mest fantastisk lækre sommerhus. Kæmpe rum, flere stuer, soveværelser til alle. Spa, sauna, meget mere end vores hjerter begærer. (Vist også ret dyrt i el, tror vi, hvis vi bruger det hele 😉 DSC_2464

Udsigten og Vesterhavet lige udenfor er det bedste, ok så måske også lige, at de søde værter havde tændt op i brændeovnen før vi kom.

Mage til velkomst!

Her følte vi os straks  hjemme. Kalenderen er nu fyldt med dage på stribe, hvor familien skal genfinde hinanden, uden planer og med rigeligt med læsestof og familiespil. Vi har også lige en fødselsdag vi skal fejre, med god tid til hænge over fødselsdagsbordet. Skønt. Vi har husket gaverne 🙂

DSC_2470

Vi ankom sidst på dagen og skyndte os at pakke ud. Fornøjeligt at tjekke et nyt hus ud for skønne kroge og gemmesteder. Sikke et dejligt sommerhus! Der er tænkt på og kræset for alle detaljer 🙂

DSC_2448

Hvem skal mon sove her??DSC_2468Pludselig var det aften og alle var sultne. MAD NU! Dolmio tomatsauce og små frikadeller reddede os. Ingen af os gad indkøb, ingen gad bruge tid på madlavning.

Pastakogning? Ok. Lige til at overskue. Varme den bedste Dolmio-sauce (den lyse med cheddarost og fløde)? Lige til at overskue. Varme en pakke af Netto’s gode små frikadeller? Lige til at overskue.

Behøver jeg sige, at mine teenagere udtrykte stor begejstring over dagens menu? “Mor, det er det bedste mad du har lavet hele ugen, nej hele ÅRET! Skal vi ikke bare spise det derhjemme mindst en gang om ugen??” Jo færre køkkenanstrengelser, jo større succesrate hos mine teenagere. Sådan er det vist bare. 😉DSC_2444

DSC_2426 Pasta i kog, uden grydelåg. Ja eneste anke i dette sommerhus. Svær mangel på grydelåg. #worldbiggestproblemsDSC_2427 DSC_2433 Frikadeller. MASSER af frikadeller. Her i huset elsker vi disse minifrikadeller. Ja mellem os sagt, så foretrækker mine børn disse købte fremfor deres mors hjemmelavede. Suk. (jeg er også selv ret vild med dem, det hjælper).DSC_2436 Der blev dækket op ved det store planke-langbord. Lige udenfor er der klitter og overdækkede terasser. Her er vidunderligt nu, og det må være et sandt himmerige når det er sommer..DSC_2438 Dolmio-saucenDSC_2441 Pasta. Hvid pasta, ikke engang vores sædvanlige fuldkorns (børnenes jubelscener ville ingen ende tage)DSC_2443Dagens ret!DSC_2447Aftenen blev brugt i det allerbedste selskab. Med chokolade, kaffe, chips, cola, musik, grin og snak. Fantastisk og så dejligt at vores store unger stadigvæk gider på ferie med deres forældre. Jeg stornyder hvert sekund.

Madmæssigt har jeg for en gangs skyld ikke de store planer. Vi vil improvisere os frem i ugens løb. Spise ude. Købe hvad der falder os ind.

De koldthævede morgenboller ville vi dog ikke undvære, så jeg har selvfølgelig rørt en ny portion dej sammen her i sommerhuset. Den kommer du til at høre mere om i morgen.

Sære bagenørd, at røre koldthævet dej sammen i et sommerhus. Sært at slæbe sin største dejskål med. Virkelig sært. Bagenørdet… 😉  #Gudfrimigvel

Du kommer til at høre meget mere til Bagenørden i Blokhus. Håber du har lyst til at kigge med 🙂

DSC_2475

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Ulla 9. februar 2014 af 13:50- Svar

    Hej Gitte og fam. Ønsker jer alle en rigtig dejlig ferie. Husk at nyde tiden sammen og lad nu “madmor” også holde ferie fra køkkenet. Ang. dine morgen boller, så er der ikke noget mere lækkert end frisk bagt brød, også når man har ferie. Og det tager jo ikke langt tid, at rør sammen. Go` ferie.

    • Gitte Hansen 9. februar 2014 af 21:15- Svar

      Hej Ulla
      Tusind tak for din søde hilsen. Du kan tro at madmor skal holde fri. Vi skal på fiskerestaurant og spise stjerneskud, på den lokale restaurant “Futten” og spise frokostbord. Vi skal også prøve slagteren i Grønhøj som en kær læser på bloggen har anbefalet. Vi nyder bare at have fri og have god tid. Morgenbrødet vil vi ikke undvære, foretrækker klart at bage selv fremfor at stå i kø hos bageren. I morgen når sønnike har fødselsdag skal han dog have rigtige bagerrundstykker, det sker nemlig ikke så tit 🙂
      Det var sødt af dig at skrive
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Anja 9. februar 2014 af 11:51- Svar

    Elsker elsker din blog og elsker dine ferie indlæg 🙂 synes det så hyggeligt og man får helt lyst til og kikke forbi 🙂 tak for en kanon blog 🙂

    • Gitte Hansen 9. februar 2014 af 21:31- Svar

      Hej Anja
      Hvor det glæder mig høre. Jeg har faktisk været noget i tvivl om, om folk synes det er en smule for privat at jeg skriver ferieindlæg? Det er jo ikke fordi det er stor madkunst jeg beretter om når vi er på ferie? 😉 Kan dog ikke helt slippe bloggeriet, heller ikke når vi er på ferie, og det glæder mig at du synes det er vedkommende at læse om 🙂
      Jeg er rigtig glad for en hilsen fra dig Anja, tusind tak fordi du har lyst til at følge min blog.
      Aftenenes indlæg er i støbeskeen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte alias Bagenørden

  3. Jannie 9. februar 2014 af 08:28- Svar

    Blokhus er skøn! Vi tager (traditionen tro) til Løkken i næste uge…, iiiih som jeg glæder mig til at vågne op til duften af saltvand og lyden af bølgebrus i det fjerne!
    Ønsker Jer en dejlig ferie i Blokhus!

    • Gitte Hansen 9. februar 2014 af 11:35- Svar

      Lyder skønt. Løkken er også fantastisk! Vi skal nok gemme noget havluft og udsigt til jer. Vesterhavshytten her ligger i en gryde med udsigt til klitter og hav. Det fås ikke bedre. Vi skal spise frokost på “Futten” og en tur på fiskerestaurant. Madmor her glæder sig også til at holde lidt madfri. 🙂
      God ferie også til jer. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar