Brændte mandler i mikroovn – med kanel og vanilje

  • Nemme brændte mandler med kanel og vanilje

 Brændte mandler i mikroovn, kan man det? Ja det kan man, og det går legende let.  🙂Nemme brændte mandler med kanel og vanilje I strømmen på FB, i diverse julebage-forummer, har det i dag vrimlet med opskrifter på de nemmeste brændte mandler i mikrobølgeovn.

Jeg tog udfordringen op – og ja projektet lykkedes – til fulde og nu gnasker vi brændte mandler til aftenteen. Lækkert og helt uventet, på en torsdag, at der var tid til at trylle sådanne lækkerier 😉

På en halv time, kan du have en portion klar. Alt incl. Der er lige et par tricks – og dem får du nedenfor.Nemme brændte mandler med kanel og vanilje Her kommer opskriften på brændte mandler i mikroovn – med kanel og vanilje:

Brændte mandler i mikroovn - med kanel og vanilje
 
Brændte mandler i mikroovn - med kanel og vanilje
Forfatter:
: Jul hos Bagenørden
: Slik, knas og lækre godter
Portioner: 200 gram
Det skal du bruge:
  • 200 gram mandler
  • 8 spsk. rørsukker
  • 3 spsk. vand
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1½ tsk. kanel
Sådan gør du:
  1. Hæld mandlerne i en glasskål, der kan tåle høj varme. Glasskåle er bedst, plastskåle kan IKKE anbefales!
  2. Hæld vand, vanilje, sukker og kanel ved og rør godt.
  3. Sæt skålen i mikrobølgeovnen ved høj effekt i 2 minutter.
  4. Tag skålen ud og rør godt rundt.
  5. Sæt skålen i mikrobølgeovnen i 1½ minutter igen ved høj effekt.
  6. Mandlerne er færdige når de er glinsende og sukkeret er smeltet. Har de ikke helt fået nok, så giv dem lidt ekstra, men nøjes med 15-30 sekunder af gangen. Pludselig kan de brændte mandler risikere at blive....BRÆNDTE!
  7. Hæld mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Skil mandlerne fra hinanden og lad dem afkøle.
  9. Nydes straks. Vogt over dem, vender du ryggen til er de psst væk!

Nemme brændte mandler med kanel og vanilje ….og så var der lige den om mig der IGEN faldt over en lille smuk keramikskål da jeg var på shopping. Endnu en lille skål med prikker, som jeg ikke kunne leve uden. Da jeg kom hjem med skålen sukkede min familie igen :”Nå endnu en skål? Hvad skal vi gøre med den og hvad vil du bruge den til??”

Ja det havde jeg umiddelbart lidt svært ved at svare på, lige indtil dagens portion brændte mandler var afkølet og skulle serveres. Halløjsa, det er jo en “brændte mandler-skål” jeg har købt? Jamen det vidste jeg jo slet ikke?

FEDT at vi nu – også – har en “brændte-mandler-skål”! Sådan én har vi aldrig haft før! 😉 Har du også sådan én? Hvis ikke, har du nu en god undskyldning for at KØBE én! 😉Nemme brændte mandler med kanel og vanilje Se lige hvor fin den er 🙂

Hvad siger du så? Tør du vove et mikrobølgeovns-eksperiment til dine mandler?

Jeg har læst mig til, at man også nemt skulle kunne lave saltmandler i mikrobølgeovnen. Det skal da prøves, så absolut! Du hører nærmere, saltmandler er SÅ lækre jo! 🙂

Mere inspiration

10 Kommentarer

  1. Anni pedersen 14. december 2017 af 16:07- Svar

    Hej Gitte
    Lavede dem sidste år, og de blev rigtig gode 😄
    Denne gang er de blevet bløde, er det for meget varme
    I for lang tid 😄
    Hilsen Anni

    • Gitte Hansen 14. december 2017 af 22:20- Svar

      Hej Anni
      Mystisk? Jeg tror faktisk at de bliver for bløde, hvis temperaturen ikke har været høj nok måske? Men desværre er jeg ikke total brændte-mandler-ekspert, så helt sikker er jeg ikke.
      Håber mandlerne smager godt alligevel? Kan du mon riste dem lidt i ovnen igen? Ved det ikke men måske?
      Mange hilsner
      Gitte

  2. anna mogensen 1. marts 2015 af 13:04- Svar

    Laver mandler på panden (fuld tryk på blusset). Det tager 9-10 minutter at lave følgende portion;
    500 g. mandler, 3 dl. sukker, 1.25 dl. vand samt et drys kanel.
    Vand, sukker og kanel koger op på panden. Mandler tilsættes og vendes hele tiden med paletkniv. Når vandet er fordampet, bliver man ved at vende mandlerne indtil man syndes de er færdige. Smager rigtig godt uden nødvendigvis at blive helt blanke. Skru lidt ned for blusset, når vandet er fordampet, så mandlerne ikke brander på. Afkøles på bagepapir og gemmes i en dåse

    • Gitte Hansen 1. marts 2015 af 13:33- Svar

      Hej Anna
      Tusind tak for din nemme og hurtige opskrift. Det lyder jo også legende leg, på din måde og man kan jo heldigvis lave brændte mandler på flere måder, på pande og i mikroovn. Bare metoden virker og giver lækre mandler og det gør begge heldigvis jo 🙂
      Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive din opskrift – det sætter jeg og sikkert mange andre bloglæsere hér pris på 🙂
      God søndag til dig 🙂
      Med venlig hilsen
      Gitte

  3. Lone Sørensen 25. december 2014 af 14:11- Svar

    Hejsa

  4. Fodbehandling-Odense.dk 9. december 2014 af 09:33- Svar

    Ok godt at vide, at det skal deles ud på mindre portioner ad gangen.
    Ja de er jo super lækre her til jul. 🙂

    • Gitte Hansen 9. december 2014 af 22:07- Svar

      Ja mon ikke. Der kan krydres med kanel, lakrids, vanilje. Nemt at vælge lige præcis den smag man foretrækker. God fornøjelse med mandlerne 🙂

      Mange venlige hilsner
      Gitte

  5. Fodbehandling-Odense.dk 8. december 2014 af 21:51- Svar

    Hold da op det lyder godt nok nemt.. har lige lavet af 500 gram mandler på panden, og det tager altså en del tid.. microbølgeovnen må prøves også.. 🙂

    • Gitte Hansen 8. december 2014 af 22:00- Svar

      Ja det er supernemt i mikrobølgeovnen, dog får du bedst resultat med mindre portioner. Rigtig god fornøjelse – og heldige dig med alle de brændte mandler du har undervejs 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar