Bristede drømme - krakelerede chokoladesmåkager

Bristede drømme – krakelerede chokoladesmåkager

Bristede drømme - krakelerede chokoladesmåkagerBristede drømme lyder som en ulykkelig kærlighedshistorie eller som vise ord, fra en livsklog fyr, der ser tilbage på et langt levet liv, uden at være nået i mål.

Bristede drømme på kagemanér er af en helt anden kaliber. En sød, himmerigs mundfuld med blød chokoladekerne og krakeleret sukker-ydre.

Jeg skynder mig at sige JA TAK 🙂

Skønne kager, der er fine som julesmåkager, men som også smager godt resten af året. Med lidt fri jule-fantasi, kunne man næsten forestille sig, at et snedrys har pudret kagerne? Bristede drømme - krakelerede chokoladesmåkagerKagerne er rigtigt nemme at lave og de er forfriskende anderledes. De er ikke sprøde som cookies, men mere bløde som en chokoladekage. Toppen er sprød og sukkersød. Der er meget vaniljesukker i dejen og det klæder virkelig kagerne.

Ingredienslisten er kort og overskuelig og jeg vil tro, at du har alle ingredienserne i dit køkken? Der er kun ½ dl olie i dejen, til over 50 kager. Fedtfattige kager altså, uden at det dog går ud over hverken smag eller konsistens.

Trylleri. Magi. Kagemagi. I stedet for “Bristede drømme” skulle kagerne næsten hedde “Fuldendte chokoladedrømme”?

Kagerne tager kun 10 minutter at røre sammen og du vil snildt kunne tage selv små børn med i køkkenet som “medtrillere”.  De vil synes det er sjovt at dyppe i flormelis tror jeg 🙂

Vi er vilde med kagerne her i huset, så spring du roligt på opskriften. Du vil ikke fortryde. 🙂

Bristede drømme - krakelerede chokoladesmåkager

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 60 stk.

Bristede drømme - krakelerede chokoladesmåkager
Det skal du bruge:
  • 2 dl sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 3 spsk mørk kakaopulver
  • 3½ dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 2 æg
  • ½ dl olie
  • Drys: Flormelis
Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser.
  2. Rør æg og olie i.
  3. Dejen kan røres med ske eller røremaskine, men det er først når du ælter med hænderne, at dejen vil komme til at hænge rigtigt sammen.
  4. Sæt dejen i køleskab ½ times tid (eller 10 minutter i fryseren)
  5. Form små kugler af dejen og tril kuglerne i flormelis bagefter. Størrelsen bestemmer du lidt selv. Jo større kager, jo blødere midte tænker jeg?
  6. Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Kagerne flyder lidt ud under bagningen, så fordel gerne dejen på 2 bageplader. Der kunne være ca. 40 kager på min bageplade.
  7. Bag kagerne 8-10 minutter v. 150 grader varmluft (måske lidt mere, hvis du har trillet store kager)
  8. Kagerne er færdige, når skorpen er sprød. Pas på de ikke brænder på, det kan være lidt svært at lure hvornår de har fået nok. Brug minutur - sæt det på 8 minutter og hold herefter et vågent øje.
  9. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
  10. Kan puttes i kagedåse når de er helt afkølede.

Bristede drømme - krakelerede chokoladesmåkagerKomplet fortryllende kager, som nok hurtigt skal få ben at gå på. Vi har hermed fået en ny småkagefavorit. Er du vimmer de smager godt de kager!

Jeg forstår slet ikke, at der kun er ½ dl olie i. Jeg prøver stadigvæk at lure hvad mon tricket er. Er det mon æggene eller?

De bristede drømme burde vi da kunne eksperimentere noget mere med? En ren vaniljeversion eller hvad med en lakridsudgave? Klart at “snedrysset” vil være smukkest på de chokoladebrune kager, men de andre varianter lyder også for lækre synes jeg?

Jeg tror helt bestemt, at du kommer til at høre mere til “drømmene”.

Kender du dem mon godt i forvejen og hvilket navn kender du dem mon så under? Det kunne være sjovt at høre?

Bristede drømme blev dagens småkage her på bloggen.

En weekend nærmer sig sin afslustning. “Bristede drømme” frister man sig vel næsten til at sige? 😉

Denne weekend bød på arbejdslørdag og selvom det er ret så hyggeligt, så føler man sig alligevel lidt snydt alligevel. Snydt for noget fritid. Jeg har dog opført mig i dag som om jeg havde al tid i verden. Jeg har gjort det jeg havde allermest lyst til: gået tur i solen, lavet lækkert mad og bagt småkager, helt uden tanke for at en arbejdsdag allerede venter forude i morgen.

Bristede drømme? Næh da – fuldendte weekenddrømme 🙂

P.S.: Inspirationen til kagerne har jeg forresten hentet på Dansukkers hjemmeside. Et skønt sted, hvis du er vild med kager og søde sager.Bristede drømme - krakelerede chokoladesmåkager

Mere inspiration

2 tanker om "Bristede drømme – krakelerede chokoladesmåkager"

  1. Jeg har lige prøvet dine bristede drømme, og jeg må tilstå at jeg jeg kom til at tilsætte “lidt” hasselnødder. Det blev de bestemt ikke ringere af. SUK de er gode…… Eller det ved jeg faktisk ikke, for jeg glemte at trille det første hold i flormelis. Så nu kan jeg prøve dem både med og uden.

    Kh Birthe

    1. Hej Birthe
      Uhm hvor lyder det som nogle lækre chokoladenøddedrømme – tusind tak for den gode ide. 🙂
      Nu får jeg helt lyst til at bage chokoladedrømme igen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *