Broccolitærte og løg tærte med bacon. I dag får du opskriften på lækre madtærter med grov tærtebund med rugmel.
Lækre, lækre madtærter!
I dag skal du høre om to lækre sprøde grove madtærter, vi spiste i dag.
En lækker broccolitærte med bacon og rødløg og en syndig løg tærte, bacon og ost.
Der var jubelscener ved bordet.
“Fantastisk sprød bund”. “Ej hvor de smager godt!” “Den med broccoli er vildt lækker” “Den med løg og bacon smager skønt af bacon!”. Ja mine teenagere var ellevilde og hvor var det et lækker måltid.
Madtærterne vil være rigtigt fine at servere som frokost- eller aftenmåltid til både hverdag og weekend.
De vil også være fine at servere for gæster, til buffet- eller julefrokostborde.
Jeg har eksperimenteret i mange år for at finde frem til opskriften på den helt rigtige tærtebund. En sprød bund, der ikke smuldrer, som ikke er for fed, men heller ikke for tør.
Nu er den her. Du behøver ikke eksperimentere selv længere, for jeg har fundet frem til opskriften for dig. Der er rugmel og tykmælk i dejen og den er underskøn og helt perfekt!
Du kan variere tærtefyldet i det uendelige. Lav din helt egen tærtefavorit. Uhm enkyllingetærte, porretærte, løgærte, tomattærte.
Kun fantasien sætter grænser. Brug dagens opskrift som grundopskrift og gå selv igang med at eksperimentere med fyldet 🙂
Hvad ville du mon fylde på tærten her?
Her kommer opskriften på de lækre tærter. Opskriften rækker til 2 stk. Halvér bare mængden, hvis du kun vil bage en enkelt tærte:
Broccolitærte & løgtærte med bacon – opskrift på grove madtærter opskrift
Ingredienser
Grov tærtedej:
- 200 gram hvedemel
- 200 gram rugmel kan erstattes med anden grovere meltype
- 1 tsk salt
- 2½ dl tykmælk kan erstattes med vand, mælk eller andet surmælksprodukt
- ½ dl olie
Æggeblanding:
- 6 dl tykmælk kan erstattes med mælk
- 8 æg
- Salt/peber
Løgtærte med bacon: fyld
- 5 løg i skiver
- 125 gram bacon tern eller skiver klippet i små stykker. Kan udelades
- 100 gram revet ost al slags ost kan bruges
Broccolitærte med rødløg
- 2 rødløg og 2 broccolihoveder i små buketter
- 100 gram revet ost al slags ost kan bruges
- 125 gram bacon tern eller klippet i små stykker. Bacon kan udelades
Sådan gør du
Tærtedej:
- Bland de tørre ingredienser.
- Tilsæt tykmælk og olie.
- Er dejen for tør, så tilsæt lidt ekstra olie, til dejen kan æltes til en fast dej. Brug hænder eller køkkenmaskine.
- Del dejen i to klumper
- Smør to tærteforme og fordel en klump dej i hvert tærtefad. Pres dejen ud med håndrod og fingre (det er nemmere end at udrulle, synes jeg)
- Prik dejen med en gaffel og forbag v. 125 grader varmluft i et kvarter
Tærtefyld:
- Løg/baconfyld: Klip baconskiverne i små stykker og steg på en pande sammen med løgene
- Broccoli/rødløg. Broccoli renses og fordeles i små buketter. Koges i mikrobølgeovn i 8 mínutter i 2 spsk vand og hældes i si til afdrypning bagefter. Rødlæg snittes i små tern
Æggeblanding:
- Æg, tykmælk og krydderier blandes.
- Fyldet fordele i tærterne og revet ost drysses ovenpå.
- I broccolitærten fordeles rødløget nedenunder broccolibuketterne. Baconstrimler fordeles på toppen
- Æggeblandingen fordeles på tærterne.
- Bag tærterne 30-40 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde og æggemassen er fast.
- Server gerne tærterne med grøn salat
Noter
Lækre grove madtærter – prøv en broccoli tærte og en løg tærte med bacon
Øj det blev nogle lækre tærter!
Smagfulde. Sprøde. Fin konsistens og flot udseende. Kan man så ønske sig mere af en madtærte?Måske du synes det lyder meget kompliceret at lave tærterne? Beskrivelsen er lang ovenfor – men følg opskriften trinvis, så er tærterne hurtigt lavet.
Lav to af gangen, så I har tærter til to dage, eller frys den ene.
Kan tærterne fryses?
Tærterne kan fryses i formen. Tø dem langsomt op og efter at være blevet lunet i ovnen, er tærterne som nybagte.
Her ser du tærte-fremstillingsprocessen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du broccolitærte og løg tærte – se billederne her:
Det er en hulens masse løg, der kan bruges i sådan en løgtærte. Jeg brugte 5 løg, men der kunne sagtens have været brugt flere løg.
De skrumper, når de steger. Brug gerne 5-7 løg, alt efter hvad du lyster.
Det var en pæn mængde bacon jeg brugte, men der var jo også to tærter. Jeg lod teenagerne bestemme.
Jeg var så letsindig at spørge: “Skal vi bruge 1 eller 2 pakker bacon?” Ja dumt spørgsmål. Hvorfor spurgte jeg?? Som man spørger, får man svar 🙂Lækre, lækre madtærter med bacon og ost. Du kan sagtens nedjustere mængden, hvis du ønsker en mere fedtfattig version.
Tykmælk i bund og fyld, hvorfor nu det?
Tjo, tykmælk er godt i bagværk; giver både sprødhed og fugt.
Jeg havde en hel liter der skulle bruges og tja derfor kom der også tykmælk i fyldet. Det smagte godt! Brug derfor gerne tykmælk, men mælk, creme fraiche (eller fløde) kan også bruges.
Smukke tærter. Prop broccolibuketterne godt ned i æggeblandingen på broccolitærten, så spidserne ikke brænder af under bagningen.
Baconstykkerne bliver tilberedt under bagningen og giver bare så god en smag til tærten.
Normalt plejer der at være en tærtefavorit, når vi bager tærter. Det var der ikke denne gang. Der var hele TO tærtefavoritter. Dem begge 🙂
Vi 3 mennesker omkring bordet spiste 1 hel tærte til sammen. Teenagerne tog godt fra.
Løgtærten var rigtig svær at fotografere, den ser ikke særligt yndig ud. Den fortjener det ikke, for den var virkelig lækker. Kan du mon fornemme det her? Nej vel? 😉
Vi spiste tærterne som de var. Den grønne salat havde vi ikke fået købt ind til, ærter heller ikke. Godt der var rigeligt broccoli i tærterne. Kan det mon gøre det ud for dagens grønt?
Lækre, anbefalesværdige tærter. Lækre tærtebunde og lækkert fyld.
Tykmælken i fyldet, men det giver altså rigtig god smag og konsistens til tærterne.
Savner du til et fedtfattig pusterum, så prøv disse grove tærter med grøntsager. Dropper du bacon og ost, vil disse faktisk være rigtigt sunde, ja vel fedtfattige nærmest? Du bestemmer. Ost eller ej? 🙂
Få flere gode opskrifter på tærter – madtærter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Uhh, jeg elsker tærter. Har netop lige spist spinattærte til frokost og tænker at din opskrift nemt kan køre med det også:-)