Brombærtærte. Uhm – i dag får du opskriften på en rigtng nem, lækker og fedtfattig brombær tærte.
Jeg ELSKER brombærtærte!
…og hvor kan man altså bare trylle en lækker tærte, hvis man kan finde en pose brombær i fryseren – eller er så heldig, at man kan plukke dem i skoven.
Kombinationen af sød tærte og sommersøde bær er uovertruffen.
Brombær har en sød og fyldig bærsmag – skønne bær og suveræne i en frugttærte.
Det eneste ærgerlige er, at man nemt får så frygteligt revet skind, når man skal plukke de sommersøde bær.
Man må gå så grueligt meget igennem – men tro mig; brombærtærten er det hele værd.
Kan du ikke opdrive brombær, så kan alle andre slags bær bruges til tærten.
Frugt kan også bruges: pærer, æbler, nektariner, blommer.. totalt taknemmelig bær- frugttærte. Du bestemmer. 🙂Jeg var så heldig, at søde sommerhus-nabo-Lilian i sommers forærede mig en stor skål nyplukkede brombær.
Perfekt. I dag kom min storesøster nemlig forbi sommerhuset.
Hun bor i Ebeltoft og kører tit til den gode fiskemand i Bønnerup efter fisk. Så passer det jo lige med at hun kan aflægge os et besøg?
Storesøster kom med fisk til frokost. Så dejligt. Jeg nød, at der var en anledning til at bage kage til kaffen. Kagen blev en dejlig brombærtærte, med de dejlige nyplukkede brombær. Det bleev den dejligste kage
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får opskriften lige her:
Brombærtærte – få en nem, lækker og fedtfattig opskrift her
Ingredienser
- 1 æg
- 125 gram sukker
- 3 tsk. vanillesukker
- 25 gram smeltet smør.
- 1½ dl. yoghurt/vanilje cheasy/tykmælk/ymer/kærnemælk
- 225 gram mel
- 2 tsk. bagepulver
- 3-400 gram brombær eller andre bær/frugt. Frosne bær kan bruges
- Drys: Rørsukker.
- Tilbehør: creme fraiche vaniljeis, ell. flødeskum
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til æggesnaps. Tilsæt vanijlesukker, smeltet smør og tykmælk ell. lign. Rør godt. Tilsæt mel iblandet bagepulver. Pisk kun forsigtigt herefter, vend evt. blot med dejskraber.
- Smør et tærtefad med smør. Fordel dejen heri, brug gerne en dejskraber.
- Pynt kagen med brombær eller anden frugt. Prop bærrene lidt ned i dejen. Drys med perlesukker.
- Bag kagen ca. 25-30 minutter ved 175 grader varmluft.
- Kagen er færdig, når den er sprød og gylden og når der ikke hænger dej ved den gaffel du stikker i.
- Servér gerne kagen med flødeskum eller vaniljeis til
Noter
Tærte med brombær – en lækker kage, der er nem at lave. Kan laves med andre bær
Jeg brugte vanilje cheasy, som er perfekt at bage med, men du kan bruge andre surmælksprodukter også.
Det smarte er, at du kan reducere i fedtstofmængden, når du bager med surmælksprodukter. Kagerne bliver faktisk også mere svampede og fugtige. Ret genialt.
Brug bare lige hvad du har på lager. Jeg brugte Cheasy fraiche og det giver en skøn vaniljesmag til kager. Når jeg bager tærte, bager jeg dem altid til de er ekstra sprøde på toppen.
Kunsten er, at kagen ikke bliver tør. En knasende sprød top og en blød kagekrumme – så er jeg tilfreds.
Kagen der blev serveret til kaffen i sommerhuset i dag var helt perfekt. En total succes 🙂
Lad endelig bare denne dej være din tærtegrunddej, næste gang du skal bage frugttærte.
Vildt at brombærkagen kan være så god, med kun 25 gram smør
Jeg kan stå 100% inde for den og det kan mine kaffegæster også 🙂Kagen kan røres sammen på et kvarter og her ser du i billeder hvordan man gør, fra start til slut:
Sådan laver du den sund(ere) brombærtærte – se billederne her:
En rigtig lækker søndagskage – serveret på sommerhusservicet, kan du mon genkende det efterhånden? 😉
Så skønt med en kaffevisit i sommerhuset.
Snakken gik og Kallehunden nød at blive overnusset af endnu flere. Brændeovnen buldrede og råkulden bankede på, men pyt. Selskabet var godt og kagen var god 🙂Endnu en skøn weekend blev tilbragt i sommerhuset.
Glæder mig allerede til næste weekend, hvor jeg vil tage revanche. En hel weekend. Ahh <3
“Får hun aldrig nok af det sommerhus?”
Næh – aldrig – og et sommerhus er altså også skønt om vinteren. Bare lige et tip.
Det sommerhus har været det bedste vi har gjort for vores familie. Vi nyder det alle mand – forældre og børn derude på skift og endnu bedre, sammen. <3God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Få flere lækre opskrifter på kager med brombær her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
vi nyder denne tærte her hjemme, jeg har dog ikke prøvet den med brombær endnu, men med jordbær og æbler, når jeg putter æbleskiver i så putter jeg lidt kanel og kardemomme i dejen også og den er et hit, i dag vil jeg prøve med rabarbær, jeg skal have de sidste hevet op ad jorden i dag 😉
Skal bærene være tøet op når de skal på kagen?
Glemte lige at tilføje, at jeg brugte græsk yoghurt 10 %, da vi ikke havde nogen af de andre produkter. Det fungerede fint.
Superlækker tærte – og meget nem at lave.
Jeg læste lidt på kommentarerne , før jeg gik i gang og fulgte Mikkels forslag om 185 grader varmluft og så midt i ovnen i 30 min. Det gav en helt perfekt , gennembagt og stadig dejlig svampet kage.
Nyplukkede bær. Tærtefad ca 30 cm.
Vi har nu fået kagen for 3.gang – og den er et hit.
Tak for opskrift – og gode råd.
Hilsener fra Winnie
Meget tung dej. Tror en reduktion af mel ville gøre underværker, dét eller Ymer dur ikke som erstatning for yoghurt.
Jeg må også sige at bage-tid og temperatur er helt i skoven. Efter 30 min ved 150 grader varmluft, er kagen helt lys og ubagt. Jeg skruede efter 30 min op til 180 grader varmluft og gav så kagen ydereligere 15 min. Først efter jeg skruede op bagyndte kagen for alvor at hæve op. Jeg brugte friske nyplukkede brombær, og havde valgt et tærtefad på 30 cm. Jeg vil umiddelbart skyde på at 20-25 min ved 180 grader varmluft er mere hensigtsmæssigt. Men dette er ikke afprøvet. Mht. kagens smag da den endelig blev færdigbagt, så var den fin.
Hej hej.
Hvor stor er den tærteform du bruger? Syntes slet ikke bagetiden holder. Efter 20 min på 150 er den stadig total flydende. Har en i ovnen lige nu, som indtil videre har fået 40 min på 175 grader og som stadig ikke er færdig bagt. Hvad gør jeg forkert?
Hej kan brombærtærten fryses ?
Hej Gitte
Din opskrift på “Brombærtærte, sprød, lækker og fedtfattig” er blevet testet med både en pose hindbær og sidste uge med blåbær/mosebøllebær fra sidste sommers indsamling ved sommerhuset. – Begge tærter blev vildt lækre og lette – første gang blev det med flødeskum, men i aftes var det med soft ice til – ikke dårligt! Hvis den skal være sprød, synes jeg dog, at den skal have min. 30 min, men det afhænger selvfølgelig af tykkelse.