Bruschetta af brødrest med rød pesto og parmaskinke

DSC_4160

Her kommer der lige et lækkert tip. Et VIRKELIGT lækkert bruschetta-tip!

Et hurtigt tip, et lidt dyrt tip, men samtidigt også er et stop-madspildstip, da du snildt kan bruge en brødrest.

Bruschetta med rød Løgismose pesto og serrano-skinke.

Familien har talt. Disse brød er tæt på de lækreste brød der nogensinde er lavet på matriklen. Der skulle virkelig vogtes og rationeres ved middagsbordet, så alle kunne nå at få en smagsprøve.

Jeg flottede mig og købe den allerbedste røde pesto. Den fra Løgismose. Jeg har endnu ikke smagt en bedre købepesto. Den er alle pengene værd!

20 kroner for en sådan en bøtte. Jep. Ikke dyrere end en fransk hotdog og ca. 1 million gang bedre.
DSC_4139 Jeg købte en pakke serrano-skinke til en tyver. God god skinke. Den var også alle pengene værd.

DSC_4140

Jeg havde 4 boller tilovers fra et par dages morgenbord. Opskriften til koldthævede morgenboller kan du finde her. Det er NEMT at lave hurtige boller om morgenen, når der altid står en portion koldthævet dej i køleskabet. Vi spiser bollerne til morgenbrød og smører om morgenen samtidigt madpakker af bollerne.

Nogen gange er der brød til overs og de vil passende kunne bruges til disse lækre hurtige pesto-bruschetta med skinke.

Stop brødspild – stop madspild. 🙂

DSC_4183

Opskrift:

4-5 boller/eller flutes (købebrød kan sagtens bruges)

1 bøtte rød pesto

1 pakke serranoskinke

Et par spsk. olie

That’s it. Nemt ikke?

Sådan laver du bruschetta (verdens letteste opskrift!):

DSC_4154

Flæk brødene. Pensl med olie. Smør pesto på og læg serranoskinke på toppen.

DSC_4144DSC_4155 DSC_4156Brødene lægges på bageplade og bages i ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft.

DSC_4162

Hold øje med brødene. De må ikke blive for grillede, så bliver de for tørre. DSC_4177

Så.

Nu er brødene færdige.

Sprøde knasende og fantastisk lækre. Sødmesmagen fra tomatpestoen og den røgede skinkesmag. Oh la la. Smagsindtrykkene går op i en højere enhed.

DSC_4169

Du får brugt din brødrest javist, og sparer lidt penge, men det er ret dyrt brødtilbehør. 40-45 kr. Stop madspild i luksus-udgaven 😉

Min prioritering er klar. Jeg vil hundrede gange hellere spise lækkert bruschetta sjældent end købeflutes ofte. Bare min mening. Hvad er din?  😉

DSC_4174Brødene vil også kunne egne sig til en let frokostret, til en snackforret, som velkomstanretning, som let tapasanretning?

Brødene vil kunne skære/klippes i små mundrette bidder og så er de ikke dyre, hvis gæsterne altså ikke skal spise sig mætte i dem.

Ja jeg er klar over det. Det er lidt mange billeder jeg har lagt på af brødene. Jeg kunne simpelthen ikke vælge!

Og savle, som jeg da får lyst til at sætte tænderne i et bruschetta. Strengt at skulle sidde her at skrive OM de lækre brød, når jeg ikke engang har et på tallerkenen! 😉

Brødene blev revet væk, som var det et køtilbud. Klart at disse bruschetta stryger lige ind på “Familiens favorit-kategori” 🙂

Rigtig god fornøjelse med dine bruschetta.

P.S.: Løgismoseprodukter kan købes i Netto (nej og dette er IKKE et sponsoreret indlæg 😉

DSC_4178

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Sibilla 1. februar 2014 af 15:42- Svar

    Ej hvor dejligt, at en sådan opskrift kommer frem når jeg søger på retter med rød pesto… Jeg har nemlig netop Løgismose pestoen på lager, som skal bruges nu, og har også serrano skinke og lækkert brød ventende, så det er jo perfekt! Tusind tak for en lækker opskrift, som bliver min mandagsret 🙂

    • Gitte Hansen 1. februar 2014 af 21:52- Svar

      Hej Sibilla
      Jamen det var da bare helt perfekt? Lækker skinke, lækkert brød og lækker rød Løgismosepesto. Du er en heldig kvinde. Har du plads til en ekstra omkring dit middagsbord mandag aften? 😉
      Det bliver nogle lækre lækre bruschetta, glæd dig.
      Tak for din hilsen. Jeg er glad for du har lyst til kigge med her på bloggen 🙂
      Hilsen Gitte

  2. Linda Skovgaard 16. maj 2013 af 11:53- Svar

    Hej Gitte,
    Hvor sjovt at du lige har et indlæg med pesto – sad i går og kiggede efter ideer til at bruge pesto, da jeg har en masse på lager (godt nok ikke Løgismose, men jeg tror det går)
    Jeg overvejede at bage boller med pesto i dejen – og måske også skinke og ost eller andet fyld.. Som en slags madpakke-snack boller 🙂
    Har du afprøvet noget lignende?
    Har forresten i går bagt æble-kanel-rosin boller.. Selv manden spiser dem med velbehag 🙂
    Mvh. Linda

    • Gitte Hansen 16. maj 2013 af 16:26- Svar

      Hej Linda

      Vi er vist begge to pesto-freaks 😉

      Jeg har mest brugt pesto som pizzatopping, brødtopping eller i sammenkogte retter (som mørbradgryden forleden). Tror måske at smagen vil blive lidt for anonym, hvis den bliver blandet i en dej, men det skulle jo næsten komme an på en prøve? 😉

      Dejligt at selv din mand synes om æblebollerne. De kan være lidt vanskelige de der mænd. Min er ! 😉

      God fornøjelse fortsat 🙂

      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar