Bruschetta med parmaskinke, rød Løgismosepesto og ostedrys

DSC_9473

I dag spiste vi lækker varm suppe på matriklen. Lækker stærk hurtiglavet tomatsuppe med fløde, oregano, basilikum, peberfrugt og alt muligt andet godt. Suppen kommer du til at høre mere til imorgen. Du får lige et smugkig her:

DSC_9472

2013-11-06 18.42.23

I dag skal du høre om de lækre bruschetta-brød vi spiste til suppen. Lækre stop madspilds-bruschetta hvor vi fik brugt resten af weekendens lækre franskbrød. Stop brødspild, stop madspild. Sidste trin på brødstigen er fuglehuset. Trinnet lige inden er sprøde hvidløgsbrød eller bruschetta. Hæ fugle! I kommer til at finde en regnorm i stedet!

2013-11-06 17.54.16

Her får du opskriften på lækre bruschetta-brød med parmaskinke: 

Brødrest. Jeg brugte 2 halve franskbrød. Et frisk brød kan jo selvfølgelig også bruges. Brug gerne halvtørre flutes etc.

En stor pakke parmaskinke

En bøtte rød Løgismose pesto.

100 gram revet ost.

Sådan laver du bruschetta:

Skær brødet i skiver og smør den lækre røde pesto på. Spørger du mig, er Løgismoses røde pesto den allerbedste røde pesto på markedet. 20 kr for en bøtte i Netto og den er alle pengene værd. Der var nok i en bøtte til de to halve franskbrød.

2013-11-06 18.03.56Brødene smøres. 2013-11-06 18.02.47 Har du meget brød, skal du bruge en stor pakke parmaskinke.Jeg mener der var 300 gram i denne? En skive skinke pr. brød skal du ca. beregne. 2013-11-06 18.03.23 Drys med revet ost. Jeg rev bare lidt af “hus-osten” i køleskabet. Gætter på der ca. var 100 gram? 2013-11-06 18.13.59

Gratinér dine bruschettabrød i ovnen ca. 10-15 minutter v. 175 grader varmluft. Brødene er færdige når skinken er sprød og osten blød 😉

2013-11-06 18.38.33

Så er der lækre sprøde lynhurtige bruschetta-brød klar til at blive dyppet i suppen. Bruschetta’ene hører klart til i familiefavorit-kategorien. Familien på 4 kan spise et helt fad brød. De er lynhurtige at lave og smager fortryllende. Sender klart bruschetta-brødene mine bedste anbefalinger. DSC_9471

Knas knas! Godt vi fik snydt fuglene! 🙂

DSC_9477P.S.: Beklager den ringe billedkvalitet. Mit Nikon-kamera løb tør for strøm undervejsog jeg måtte nøjes med mobiltelefonen. Der er vist lige noget med de farver dér…;-)

 

Mere inspiration

3 Kommentarer

  1. Susanne Tangaa 7. november 2014 af 09:54- Svar

    Hej
    Har fundet denne fantastiske side, jeg har faktisk aldrig bagt men starte med Madrid bagt i jerngryde, hold da op det er godt.
    Tænker om det var muligt om der kunne skrives hvor mange personer retterne er til, og hvor mange boller eller flyet der bliver. Nu er vi kun 2 personer, og selvfølgelig kan man fryse noget af det,
    Men en kanon side
    Prøvede forresten tomatsuppen med fløde gæsterne spise op den var god.
    Hilsen Susanne

    • Gitte Hansen 7. november 2014 af 21:36- Svar

      Hej Susanne
      Tusind tak for din hilsen. Det glæder mig at du synes om bloggen. Dejligt. Jeg kan godt forstå du synes om grydebrødet også, det er det bedste brød. Tror jeg vil bage et i weekenden, tak for påmindelsen. 🙂
      God ide at angive personer. Det synes jeg nu også at jeg ofte gør, f.eks. 4 personer i to dage f.eks. men jeg skal nok prøve at huske at være mere opmærksom på det. Tak for et godt forslag.
      Dejligt du og dine gæster synes om tomatsuppen. Det glæder mig 🙂
      Rigtig god fornøjelse med bloggen og i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  2. […] trænger til hurtigt mad der varmer. Portionen er så stor, at der er suppe til to dage og med lækre bruschetta som dyppe-brød er det et […]

Læg en kommentar