Champignonsuppe med godt brød til – Verdens Bedste Brød med soltørret tomat

Suppe, suppe, suppe skal der til på regnvåde,klamme, kolde efterårsdage!

Suppe er en taknemmelig ret at lave. Den er hurtig at lave, man kan snildt lave suppe nok til 2-3 dage, den er god hvis nogen i familien er sløje, uden appetit eller har ondt i halsen. Serveret med et godt brød til bliver det ovenikøbet en fornem ret.

I fredags lavede vi denne champignonsuppe. Manden i huset var syg hjemme fra arbejde. Han var dvask,ringe og havde ondt i halsen. Han var ikke så ringe, at han ville drikke kamillete med honning (så skal han være VIRKELIGT dårlig efter eget udsagn) men denne suppe gjorde ham glad. 🙂

Han var faktisk tapper. Han var ikke syg på “mande-måden”. Han kunne være oprejst, snakkende og han kunne tømme opvaskerenalligevel. Fantastisk! 🙂

Heldigvis er han i bedring og den helbredende suppe bliver der så skrevet om nu.

Opskrift på hjemmelavet champignonsuppe : 

1½ liter hønsebouillon (3 bouillonterninger og 1½ liter kogt vand)

500 gram champignon (friske, frosne, eller fra glas.)

evt. suppleres med 1 glas champignon (incl. væde).

3 hakkede løg

2 spsk. hvedemel.

Utesalt/peber.

Evt. 1½ dl. fløde (evt. Milda light)

Fremgangsmåde : 

Løg svitses sammen med bouillonterninger. Champignon svitses med. Hvedemel røres i til al væde er opsuget. Kogende vand hældes ved. Der krydres. Suppen simrer i minimum 30 minutter.

Orker du ikke at rense friske champignon kan champignon fra glas sagtens bruges. Jeg brugte frosne champignon,og de var også fine. 🙂

That’s it.

Det er nemt at lave suppe! 🙂

Jeg bruger denne urtesalt, som er rigtig god i suppe. Du kan også sagtens bruge andet krydderi, tørrede f.eks timian, oregano eller rosmarin. Du kan også bruge friske krydderurter.

Suppen simrer nu, så længe du kan vente på den, minimum 30 minutter, gerne længere. Fløden tilsættes og koger med de sidste 10 minutter.

Suppen kan nydes med et godt brød til. Hvis du ikke orker at bage, så kan du købe flutes/ciabatta og lave hjemmelavet hvidløgssmør til. Hvis du orker at bage, er det bare toppen. Suppen tager næsten ingen tid at lave, så du kan vælge at bruge tiden på et godt brød i stedet.

Denne suppedag lavede jeg et “Verdens Bedste Brød” i en særlig variant med hvidløgspeber og soltørrede tomater.

Dejen lavede jeg om morgenen. Ups. Sådan ser det ud hvis man kommer lidt for meget dej i skålen. Opskriften på Verdens Bedste Brød kan du finde her 

Jeg skriver om brødet med soltørrede tomater en anden gang, men du kan få et smugkig her. Verdens Bedste Brød er tilfældigvis også verdens smukkeste synes jeg! Ingen tvivl om det. Og så er det enkelt og let at lave!

Brødet er bagt i gryde og får derved den sprødeste skorpe, og krummen er blød og  af en helt særlig karakter. Måske du kan fornemme det her?

Det blev et lækkert krydret brød, der passede godt til den ferske champignonsuppe.

Champignonsuppe med godt brød til

Velbekomme 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar