Champignonsuppe. Her får du opskriften på en meget nem opskrift på suppe med champignon.
Suppe, suppe, suppe skal der til på kolde efterårsdage.
Vi spiser tit suppe som nem aftensmad på hverdage. Det er så hurtigt at lave og på ingen tid kan man lave suppe til flere dage. Suppe kan laves på så mange forskellige måder og man kan også spise suppe til forret.
Tit er suppe også meget billigt at lave og serveret med et godt brød til bliver det ovenikøbet en fornem ret.
Denne nemme champignonsuppe med fløde laver vi tit herhjemme. En nem legeret champignonsuppe, du sagtens kan lave uden fløde også, eller med flødeost i stedet.
Spring du bare på den nemme suppe. Den er dejlig mild i smagen og både børn og voksne vil elske den. Få flere opskrifter på suppe nederst i dette indlæg.
Opskriften på den nemme suppe med champignon får du lige her:
Champignonsuppe med fløde – få en god nem opskrift på suppe med champignon her
Ingredienser
- 3 bouillonterninger gerne hønsebouillon eller grøntsagsbouillon
- 3 hakkede løg
- 2-3 fed hvidløg - kan udelades
- Smør til stegning
- 3 spsk. hvedemel.
- 5-600 gram champignon eller andre svampe friske, frosne, eller champignon fra glas kan også bruges
- 1½ liter kogende vand
- Salt/peber.
- 1-1½ dl. fløde kan udelades eller erstattes med flødeost
- Evt. 4-5 kartofler i tern. Det vil tykne suppen
- Evt. timian eller andre krydderurter
Sådan gør du
- Svits løg og evt. hvidløg sammen med bouillonterninger i lidt smør.
- Svits til løgene er klare. Drys mel over.
- Hæld kogende vand ved lidt efter lidt, imens du pisker godt.
- Tilsæt nu champignonerne og krydr suppen godt med salt og peber og evt. krydderurter (tørrede eller friske).
- Lad suppen simre minimum 15-20 minutter. Tilsæt evt. fløde til sidst, kog lidt op og smag suppen til, evt. med ekstra krydderier.
- Kan nydes som den er, men rist evt. også lidt bacon og drys over før servering. Server gerne lækkert brød til suppen
Noter
Kan evt. smages til med timian eller andre krydderurter.
Drys evt. lidt ristet bacon over før servering. Suppen er fryseegnet.Nem billig suppe med champignon og fløde – god grøntsagssuppe du hurtigt kan at lave med få ingredienser.
Så er er der champignonsuppe til flere dage. En meget nem og enkel suppe med champignon eller andre svampe.
Vil du gerne lave en fedtfattig version af suppen, så kan du sagtens lave den uden fløde eller du kan bruge en light flødeost istedet.
Tjek også opskriften på denne champignonsuppe med flødeost ud her.
Bare brug de champignon du har. Friske, frosne eller fra glas. Jeg brugte frosne champignon og de var fine.
Suppen smagte fint som den var, men rist gerne lidt bacon og drys over før servering.
That’s it. Det var da nemt at lave suppe, synes du ikke? 🙂
Løg er med til at give champignonsuppen god smag. Jeg synes også det giver en god smag, når man svitser bouillonterningerne med.
Jeg bruger denne urtesalt, som er rigtig god i suppe. Du kan også sagtens bruge andet krydderi, tørrede f.eks timian, oregano eller rosmarin. Du kan også bruge friske krydderurter.
Suppen kan nydes med et godt brød til, hjemmelavet eller købte ciabatta/flutes. Hvidløgsssmør er så lækkert på brød til suppe.
Champignonsuppen tager næsten ingen tid at lave, så du kan vælge at bruge tiden på et godt brød i stedet?
Denne suppedag lavede jeg et “Verdens Bedste Brød” i en særlig variant med hvidløgspeber og soltørrede tomater.
Dejen lavede jeg om morgenen, så var det nemt lige at bage brødet i gryde om aftenen. Opskriften kan du se her:
Verdens Bedste Brød er tilfældigvis også verdens smukkeste synes jeg! Ingen tvivl om det. Og så er det ovenikøbet enkelt og nemt at lave!
Brødet er bagt i gryde og får derved den sprødeste skorpe, og krummen er blød og af en helt særlig karakter. Et perfekt brød til suppe.
Det blev et lækkert krydret brød, der passede godt til den ferske champignonsuppe.
Champignonsuppe med godt brød til. Den var et hit. Den må du prøve.
Velbekomme 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på suppe ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.