Chokolade og flødekarameller i maven og intet på hjerte

Jeg er jo ellers meget trofast. Skriver om mad, brød og kager dag ud og dag ind. I dag gider jeg ikke, gider ikke skrive ingredienslister og “sådan gør du”. Heldigvis er jeg jo direktør i min egen lille geschæft. Man kan da sagtens holde biksen kørende uden at skrive om mad, der er ingen bånd der binder mig? Jeg skriver hvis jeg har skivekløe, hvad enten du vil det eller ej, og jeg har skrivekløe i dag, men om der komme kloge ord? Jeg stiller ingen garantier.

Jamen hvad har hun så på hjerte i sådan et mad-fattigt indlæg? En hverdagsrapport, en weekendrapport og en bekendelse?

chokolade4

…”og hvad får jeg så ud af det som læser?” Tja, tjo

Måske du lader op ved at læse mig skrive om ingenting, om min fredag, om min weekend og lidt om lækker chokolade og flødekarameller? Måske tanken om det langsomme liv tiltaler dig netop i dag på en fredag?

Jeg er jo altså i virkeligheden bare et helt almindeligt menneske – det er også godt nok at få sat på plads engang imellem.

  • Nogen tror jeg er et umenneskeligt overskudsmenneske og at jeg står i køkkenet fra tidligt til sent hver dag.
  • Nogen tror jeg laver hjemmelavet mad hver dag.
  • Nogen tror jeg er et alvidende orakel, som kan ryste festmenuer ud af ærmet straks når nogen spørger.
  • Nogen tror jeg altid har styr på hvor lang tid stegen skal have og hvor mange personer opskriften rækker til?

Ja jeg bliver udvist en kolossal tillid hver dag og får heldigvis mange søde, venlige, tillidsfulde og spørgende kommentarer på bloggen. Tak for dem . Men ja, jeg er en aktiv blogger men også et helt almindeligt menneske, der også kan være fredagsdoven i sofaen, og som også har svært ved at tage sig sammen til noget eller alt og som også periodisk synder ustoppeligt med chokolade. Kan du bedre identificere dig med mig efter disse bekendelser, er det strålende med  mig. Du finder ingen glitter, glamour og facade her hos mig.

Læs med, hvis du har lyst, eller kig forbi i morgen hvor der højst sandsynligt venter dig en ny opskrift igen. 🙂

Jeg starter med bekendelsen. Tænker det er den du er mest nysgerrig efter at høre om?

chokolade5

Lige nu synder jeg i helt stor stil.Jeg spiser lækker norsk specialimporteret chokolade. Walthers mandler fra Freia. Verdens bedste chokolade, eller ihvertfald med på listen. Halvdelen af min familie var i Norge i vinterferien og smuglede stakkevis af Freia-chokolade med hjem til mig. Altså når der først er kommet hul på sådan en pakke??? Need I say more?

Jeg henter 2 små firkanter af gangen  – og opgiver pludselig at tælle. Pludselig er kvalmegrænsen nået, men jeg stopper lidt før, for jeg skal jo også nå at spise de norske aftenflødekarameller.

Smørbukk – søde flødekarameller, der smager så sødt at man sagtens kan klare sig med en håndfuld., eller færre, ihvertfald hvis man også har spist chokolade ;-)Tror desværre du er nødt til enten at emigrere, importere eller afpresse nogen for at tage både Walthers Mandler chokolade og smørbukk-karameller med hjem til dig fra Norge til dig? Så vidt jeg ved kan herlighederne ikke købes i DK, desværre, eller måske ok, så er der en chance for at jeg kan nå at tabe lidt overvægt før vi skal til Norge igen 😉

Walters mandler er flødechokolade med saltede mandler i. Need I say more?

2015-02-18 20.30.52Te, chokolade og flødekarameller. Fodskammel, teenagere og x-factor. Så er det fredag igen. Skønt. Thank god for at fredagsmenuen ligger fast. Ingen genvordigheder og skænderier her. Kylling og hjemmelavet pommes frites, same procedure as every friday? 😉

Rigtigt fint med en nem menu. Jeg kom nemlig sent hjem fra arbejde, og dagen blev endnu senere for jeg “kom til” at tage til ophørsudsalg i min yndligsbutik efter arbejde. Sådan noget må da ikke gå ens næse forbi, vil du ikke give mig ret i det? Der var halv pris. Jeg sparede 900 kr….Så kan du selv regne ud hvor meget jeg har brugt? Ups, og jeg manglede jo ingenting anden end lidt impuls i tilværelsen 😉

I’m in heaven. 3 par bukser, 1 smuk mohairtrøje, 2 kjoler og et flot tørkjæde. Fileme fedt når der er halv pris, men dealen er; nyt ind og gammelt ud. Sådan er det nødt til at være, så I weekenden skal der ryddes op og tyndes ud i tøjskabet. (intet smides ud, alt køres til genbrug) Nu har jeg en ryd-op-i-tøjskabet-deal med dig, mon ikke jeg kan overholde den så? 😉

I weekenden skal vi også til Århus en tur (ja jeg ved godt der meldes om MØGVEJR). Nå – regner med at trække manden med i (lidt flere) butikker, imens sønnike fisker i Århus Havn. Vi skal også en tur på det nye Moesgaard Museum – jeg vil gerne, men manden vil mest. Snedige mig eller kvindelist? Jeg sagde til manden “Vi kunne jo tage en tur i Århus, gå ud og spise, kigge butikker og så kunne vi slutte af på Moesgaard?  Win-win for begge? Konen får og manden får?? Fortæl ham ikke at jeg har brugt kvindelist – vi spiller ærligt spil her og med helt åbne kort.   😉

Nej hånden på hjertet. Jeg vil da også gerne museum. Det er SLET ikke fordi jeg har hørt at der skulle være gode kager i cafeén på Moesgård Museum; ork nej. Vi skal også spise frokost et listigt sted, imens sønnikke fortsætter med at fiske. Jeg sniger mig til at tage nogle billeder fra vores tur til Århus, og håber vi finder gode lækre spisesteder. Du får da selvfølgelig en rapport i morgen, fra din liverapportør 😉

Et fredags-blogindlæg med intet seriøst på hjerte. Håber du har nået helt til bunds i indlægget? Hvis ja, er jeg rimeligt imponeret og glad. Så må du jo være en helt særlig trofast læser så og måske ligefrem en ægte fan? 🙂

Hvad har jeg ellers fået tiden til at gå med siden sidst?

JEG ELSKER MIT ARBEJDE.

Det har været den fedeste uge, med spændende arbejde og godt selskab med de sødeste, venligste lånere og de allerbedste kolleger. Fantastisk og så får jeg ovenikøbet løn for det? 🙂

Biblioteksvagten-tjansen på Facebook og Twitter trækker tænder ud, men hvor er det sjovt og udviklende  at “jobbe” på disse kanaler. Spændende uge! Kig forbi hér og se hvad jeg har fået fra hånden i ugens løb, sammen med gode kolleger på www.biblioteksvagten.dk

Jeg har også bøvlet med sådan en fætter på mit arbejde. Kan du genkende noget på billedet nedenfor? Er du fra dette århundrede aner du ikke hvad det er. Er du fra forrige århundrede ved du at det er et mikrofilmapparat til avis-mikrofilm-ruller. Forsøg på oversættelse: Det er en maskine hvorpå du kan se gamle aviser på gamle mikro-spolefilm. En slags indscanninger på gammeldaws. Man skal have RIGTIGT god tid hvis man vil finde en artikel efter hukommelsen. Man skal stirre på MANGE filmruller, før der er gevinst. Særligt enthusastiske slægshistorikere ofrer gerne den tid.

mikrofilm

Jeg er blevet mit biblioteks”superbruger” på det kære genstridige finurlige mikrofilmsapparat og du kan læse mere om mine oplevelser med min nye rolle her. Ironi kan forekomme. 🙂

fb

Torsdagens facebook.-statusmelding:

“Jeg blevet superbruger på bibliotekets mikrofilmapparat. Superbruger! Se nu snakker vi om virkelige karrierespring hér! Må straks opdatere Linkeding! Nogen ville kalde det var en lortetjans, et borgerligt ombud, årets gode gerning, en øv-opgave? Næh nej, at være superbruger er faktisk et meget prestigefyldt hverv der kræver talent, snedighed, mod, overblik og evne til hurtig handling. Det er f.eks. skøreturen ikke havde været forgæves.

TAK søde tekniker, for ikke at stille mig i dårligt lys.

Det lykkedes dig faktisk at få mig til at føle mig som en uundværlig, skarp og meget velkvalificeret superbruger! Vi skal nok blive gode venner vi to, det mikrofilmsskrummel og jeg! Jeg falder stadig i svime over den nye fine titel jeg nu kan skrive på mit CV. “Superbruger og kvalificeret-certificeret Mikrofilms-ansvarlig på et mellemstort dansk folkebibliotek” Halløj i skuret! I praksis uperbrugeren der bøvler med at finde telefonnummeret til teknikeren (hvorefter den skarpe låner nemt finder nummeret for mig, på plasticlablen på fronten af skærmen). Det er også superbrugeren der professionelt og med køligt overblik proklamerer klogt til teknikeren i telefonen: “Vi har brug for assistance hér! Pæren er gået!”. Teknikeren rykker hurtigt ud, kommer kørende fra Langtbortistan og fortæller på 2 sekunder at det bare var en en linse der skulle trykkes ind. Fikset på 1 sekund. Teknikeren var heldigvis overbærende, tålmodig og tolerant og fortalte at der alligevel VAR en dims der VIRKELIG trængte til udskiftning, så betyder det: jeg kan (nu) finde teknikerens telefonnummer, vi er på fornavn – teknikerfyren og jeg, jeg har styr på hvordan jeg sætter en filmrulle i og tager den ud igen, og jeg har (nu) helt styr på hvordan man skubber en linse ind, så der kommer lys i apparatet. Når du ser mig næste gang forventer jeg du titulerer mig ved rette navn og titel Kh Superbruger og mikrofilms-bonkammerat Gitte

Nu er jeg ved at skvatte omkuld af træthed. Chokolade giver et energiboost, men en halv time efter trænger man til middagslur, eller en god lang nattesøvn. Vi høres ved igen i morgen. Kig forbi på bloggen  🙂

Det var skønt at spise chokolade og karameller sammen med dig – og helt fint også en gang imellem at have intet på hjerte 🙂

Mere inspiration
By |februar 20th, 2015|Bag facaden|4 Comments

4 Kommentarer

  1. Frk. Struds 23. februar 2015 af 11:20- Svar

    Jeg synes kun det er rart, at en blog indeholde lidt mere end blot mad. Jeg nyder også at lære personen bag bloggen lidt at kende. Det giver ligesom en bedre helhedsfornemmelse for bloggen, hvis du forstår..
    Og selvfølgelig går det op og ned mht. ens engen lyst til at blogge. Jeg er selv inde i en lang blogpause lige nu. Overskuddet er simpelthen ikke til det, og sådan må det være for en periode..

    Jeg har længe været imponeret over dine trofaste indlæg, som er i min indbakke hver morgen, og samtidig undret mig over, hvordan du kunne være så trofast uden at bloggen bliver en sur tjans. For vi skal jo alle hænge sammen som menneske også, og springer man over en dag eller to, går det også nok. Læserne skal nok hænge ved, tror jeg..

    Ha’ en god dag 🙂

    • Gitte Hansen 23. februar 2015 af 20:46- Svar

      Hej Frk. Struds
      Tusind tak for din hilsen. Det var sødt af dig og jeg er glad for at du hænger på, også når jeg skriver indlæg der ikke handler om mad. Jeg kan også bedst lide at følge blogs der viser alle facetter af bloggeren, men det er en balancegang, at være professionel uden at blive for privat.
      Bloggen er min ventil, og jeg får energi af at skrive et indlæg. Jeg bliver underligt rastløs, hvis jeg en aften ikke får skrevet, men jeg skal også øve mit i blogpauser. Det er svært, for man mister hurtigt interessen og kaster sin kærlighed over andre ting, så for mig fungerer det at blive holdt til ilden.
      Jeg nyder at være min egen direktør og jeg føler mig aldrig presset. Det er rart.
      God fornøjelse med bloggeriet også og nyd blogpausen, den er velfortjent 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Tove Pedersen 21. februar 2015 af 12:26- Svar

    Hej Gitte
    Tak for dit dejlige indlæg som jeg har læst med stor fornøjelse – det hele skal ikke være “lutter lagkage” / snak om mad og opskrifter – hverdags beretninger er der absolut også plads til – jeg læser det med glæde, og som du skriver du bestemmer selv – du er “herre i eget hus” og vi andre kan læse eller lade være 🙂
    God weekend til dig og din familie
    Venlig hilsen
    Tove

    • Gitte Hansen 21. februar 2015 af 20:30- Svar

      Hej Tove
      Tusind tak for din søde hilsen. Jeg er så glad for at have sådan en som dig med i ryggen. Du er så trofast, venlig og positiv altid og det betyder sigeligt meget for mig. Tak fordi jeg må bruge kanalen til lidt af hvert. I aften kommer du med til Århus og på museumsblog – ja en noget anderledes madblog. Dejligt du følger trop uanset hvilken vej vinden blæser 😉
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar