Havregrynssmåkager med chokolade og appelsin. Uhm her får du opskriften på fint pyntede havregrynskager med appelsinsmag.
Uhm hjemme hos bager vi rigtigt tit lækre havregrynskager. Netop disse småkager er et hit, hvis der nu skulle komme uventede kaffegæster forbi.
Småkagerne er lynhurtige at bage. De lykkes hver gang og så er både børn og voksne altid vilde med dem. Vi bager dem derfor også rigtigt tit til fødselsdage, når vi får mange gæster.
Havregrynssmåkagerne kan nydes som de er, eller de kan pyntes med chokoladestribe, som jeg har gjort her. De kan også lægges sammen med smørcreme – uhm
Du kan også dyppe kanterne i smeltet chokolade?
Prøv dem også lagt sammen med smørcreme. Sådan et fad kager forsvinder hurtigt, kan du tro. 🙂
Nederst i dette indlæg får du opskrifter på lækre smørcremer, du kan lægge kagerne sammen med.
Jeg har brugt revet skal af appelsin i disse kager. De smager bare godt med appelsin smag, det er jo bare et lille strejf.
Appelsinskal kan du sagtens udelade, men du også erstatte med f.eks. revet citronskal? Sikke nogle lækre kager.
Opskriften på havregrynssmåkagerne er rigtig nem og du får den lige her. Dejen er klar på 5 minutter. Bare spring på.
Havregrynssmåkager med chokolade & appelsin – få en nem opskrift hér
Ingredienser
- 75 gram smør
- 100 gram havregryn
- 1 æg
- 125 gram sukker
- 1 spsk mel
- 1 tsk bagepulver
- revet skal af 1 øko. appelsin kan udelades eller erstattes med citron
- 50 gram chokolade til pynt - smeltet kan udelades
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde. Tag gryden af blusset. Tilsæt sukker og æg. Rør havregryn, mel, bagepulver og vaniljesukker i. Tilsæt evt. revet skal af 1 øko. appelsin
- Sæt kagerne på en bageplade med 2 teskeer. Lav god afstand imellem. Bage havregrynssmåkagerne ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft. Hold godt øje med kagerne de sidste minutter. Kagerne er færdige, når de er gyldne og brune i kanten.
- Lad kagerne køle lidt af på bagepladen, før du kan flytte dem over på en rist. De bliver sprøde, når de er helt afkølede. Er kagerne bløde efter afkøling, så kan de bages nogle minutter igen.
- Smelt lidt chokolade i en lille pose i mikrobølgeovnen (f å sekunder af gangen til chokoladen er smeltet).
- Klip et lille bitte hul i posen og pynt med chokolade efter fri fantasi. Du kan også dyppe kanten på kagerne i smeltet chokolade.
- Lad chokoladen stivne helt, før du putter kagerne i kagedåse eller evt. lægger dem sammen med smørcreme
Noter
Sprøde havregrynskager med appelsinsmag – lækre choko orange småkager
Hvis du er vild med choko orange kager, vil du elske disse småkager!
Er du ikke så vild med appelsin, eller har du ikke lige appelsiner hjemme, så smager kagerne også rigtigt fint uden.
Størrelsen på kagerne bestemmer du lidt selv. Bare tilpas bagetiden. Jeg fik 18 stk. af denne portion.
Husk at sætte kagerne på bagepladen med god afstand, da de flyder en del ud.
Det er bare de nemmeste kager at bage: Smelt smør. Tag gryden af blusset. Tilsæt sukker og æg. Tilsæt havregryn, mel, bagepulver og vaniljesukker. Tilsæt evt. revet skal af 1 øko. appelsin
Voila. Så er der dej til havregrynskager! Det var da nemt, synes du ikke?
Hold godt øje med kagerne i ovnen de sidste minutter. De er færdige, når de er gylde, sprøde og brune i kanten.
Småkagerne bliver helt sprøde efter afkøling. Synes du alligevel de er lidt for bløde, når de er kolde, så kan de sagtens bages nogle minutter i ovnen igen.
Flyt gerne kagerne over på en bagerist, når de er afkølet lidt. Det hjælper på sprødheden.Da jeg skulle pynte kagerne, smeltede jeg bare lidt chokolade i en lille pose i mikroeovnen. Bare lun chokoladen få sekunder af gangen, til den er smeltet.
Klip et lille bitte hul i posen og pynt havregrynssmåkagerne med chokolade efter fri fantasi. Du kan også dyppe kanterne i smeltet chokolade? Kagerne skal køle af minimum et par timer før du kan putte dem i kagedåse eller evt. lægge dem sammen med smørcreme.
Havregrynssmåkagerne er sprøde og knasende lækre.
Jeg synes klart at kagerne bliver bedst med rigtigt smør. Smørsmagen trækker MANGE points op i disse kager, synes jeg,
Sikke nogle lækre sprøde småkager. Dem må du altså prøve 🙂
Min familie giver kagerne mange flotte anbefalinger med på vejen.
Småkagerne smager skønt, hvis du lægger dem sammen med smørcreme. Få nogle gode opskrifter på smørcreme her:
1.
2.
3.
4.
Du kan efterhånden finde en hel del opskrifter på havregrynskager i mange afskygninger på bloggen. Kig forbi et udvalg af opskrifterne her nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Hej Gitte
Det “hemmelige” kransekagetrik er at fryse dem ned, prøv det næstegang, de bliver super saftige, selvom det lyder mærkeligt.
Jenny