Havregrynskager med chokolade. Uhm i dag får du opskriften på de lækreste havregrynssmåkager med chokolade og smørcreme. De smager næsten som Oreo, nej endnu bedre 🙂Havregrynskager med smørcreme á la OreoHvis du følger bloggen trofast, vil du vide, at jeg for nogle uger siden bragte en opskrift på sprøde, lækre chokoladesmåkager med havregryn.

Småkagerne var et hit. Nemme havregrynskager med smeltet chokolade i dejen. Den nemmeste opskrift, for dejen kan bare smeltes sammen i en gryde på få minutter.

Havregrynskagerne smager skønt, som de er, men dagen efter jeg havde bagt portionen, fik jeg alligevel lyst til at “peppe” dem lidt op.Havregrynskager med smørcreme á la Oreo Jeg rørte en smørcreme, som jeg hurtigt lagde kagerne sammen med og halløj sikke en lækkerbisken!

Smørcreme med vanilje og æggeblommer
Lækker smørcreme med vanilje
Se opskriften her

Er du vimmer, hvor de smagte godt de kager, faktisk næsten som Oreos? Eller nej og så alligevel slet ikke, for de smagte faktisk endnu bedre 🙂

Kagerne er nemme at lave og de vil vække jubel på ethvert kagebord.

Kan I ikke spise alle kagerne på én gang, så kan resten opbevares i køleskab, til de skal serveres.

De bliver en smule bløde af at komme i køleskab, men på en måde bliver de bare endnu bedre, når de sætter sig. Smagsmæssigt er disse chokolade cookies med vaniljesmørcreme virkeligt et scoop.

Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la Oreo

Opskriften på havregrynskagerne og smørcremen har jeg samlet i en opskrift her nedenfor.

Det er lige til at gå til for dig 🙂

Har du ikke æggeblommer på lager, så kan du til sagtens bare røre en smørcreme sammen af smør, flormelis og vaniljesukker. Det er så supernemt.Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la OreoTricket med at lægge småkager sammen med smørcreme, kan du sagtens bruge til andre småkager, almindelige havregrynssmåkager eller måske de lækre Florentiner med nødder?

Florentinere med smørcreme - lækker opskrift
Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækre
Se opskriften her

Der er nu altså bare noget med chokoladekager med creme – disse Oreo-agtige småkager smager bare godt.

Prøv også den populære chokoladeroulade med smørcreme eller denne lækre chokoladekage med smørcreme
Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la Oreo
De hurtige chokoladesmåkager med smørcreme vil være de nemmeste at trylle, så kig du bare med på opskriften her nedenfor:

Havregrynskager med smørcreme á la Oreo – nem lækker opskrift

Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la Oreo
Sprøde havregrynssmåkager med chokolade lagt sammen med smørcreme med vanilje
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Portioner: 20 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Havregrynssmåkager med chokolade

  • 100 gram smør
  • 100 gram chokolade mørk kan udelades
  • 100 gram sukker kan erstattes med brunt farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • ½ dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram havregryn

Smørcreme

  • 50 gram blødt smør
  • 2 dl flormelis
  • 1 spsk vaniljesukker eller marven fra ½-1 vaniljestang
  • 1-2 æggeblommer

Sådan gør du

  • Put smør og chokolade i en gryde og smelt det langsomt sammen ved middel varme.
  • Sænk temperaturen og tilsæt sukker og vaniljesukker. Tilsæt ægget også
  • Tilsæt havregryn. Bland hvedemelet med bagepulver og tilsæt. Rør dejen godt sammen
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt små havregrynskager på en bageplade med to teskeer. Der kan være ca. 25-30 stk pr. bageplade
  • Bag havregrynskagerne ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft.
    Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la Oreo
  • Det kan være lidt svært at se om kagerne har fået nok. Er de stadigvæk bløde, efter de er afkølet, så kan de bages 3-4 minutter igen.
  • Stil kagerne til afkøling.
    Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la Oreo
  • Lav smørcremen imens kagerne bager:
  • Blødgør smørret 15-30 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Rør flormelis og vanilje i. Hvis du bruger vaniljestang, så blødgør vaniljemarven med lidt sukker, før du blander den i.
  • Rør til sidst æggeblommerne i.
  • Stil smørcremen koldt, til den skal bruges.
  • Læg kagerne sammen med smørcreme, når de er helt afkølede.
    Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la Oreo

Noter

Ønsker du bare havregrynskager i en klassisk version, så undlader du jo bare chokoladen. Kagerne opbevares i køleskabet i en beholder med tætsluttende låg.
Kagerne kan fint holde sig i 3-4 dage på køl (jeg har ikke prøvet at fryse dem).
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skønne havregrynssmåkager med smørcreme – lækre chokoladesmåkager

Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la OreoMåske du synes opskriften lyder besværlig og lang? Bare rolig. Tro du bare om, for kagerne er supernemme at lave. Cremen røres imens kagerne bager. Voila. 🙂

Du kan tro, at det er nogle lækre kager, så spring du bare på en portion. Måske du skulle prøve dem i weekenden? 🙂

Prøvesmag gerne og fortæl om du også synes kagerne smager som Oreos?

Småkager der smager som Oreos – nej endnu bedre

Jeg synes klart de er bedre end de færdigkøbte småkager og så får du jo lov til at hyggebage og sprede god duft af hjemmebag i dit hus i tilgift. 🙂

God fornøjelse med bageriet . Jeg er sikker på at kagerne også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la Oreo


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.