Chokoladesyndig bananroulade-sag

DSC_5008

 Altså spørg mig lige hvordan det kan gå til, at 4 brune bananer i køleskabet pludselig kan ende ud i sådan en chokoladesyndig banan-roulade sag som den du ser her?

Forstå det hvem der kan. Min mand forstår det ikke. Hvad det er der driver mig til at sætte alverden i sving i køkkenet, for at få brugt 4 brune bananer?

Det piner mig at smide mad ud! Sådan er det. I et tidligere liv har jeg levet under krigen. Sådan er det. Just kidding, men det passer faktisk. ALT bliver brugt i mit køkken. Det er MEGET sjældent at noget ryger helt ud.

Man kan jo så spørge sig selv om, om det ikke ville være SUNDERE for mig (og min familie) at kassere de 4 bananer? Ingen tvivl om det. NOGEN gange kunne det måske også bare være godt, at kunne slappe lidt af med at lave ingenting, i stedet for altid at have et eller andet der skal bruges i køleskabet???

SLAP DOG LIDT AF KVINDE!! (det ved jeg min mand tænker) 😉DSC_5016Ej og så alligevel ikke. Hvis stopmadspilds-projekterne kan ende ud i himmelsk lækre syndige chokoladesager som denne chokoladebananroulade, så er det faktisk helt ok! 🙂

Dagens brug-brune-bananer-projekt endte ud i en syndig lækker kage med SMØRCREME! Hvad skete der lige der??? Der skulle jo ikke bages SØDT for vi har jo ikke godt af alt for meget det søde bagværk? (snickerskagen ligger stadigvæk tungt i erindringen og på sidebenene) Altså det var jo SLET ikke meningen?? Slet slet ikke!  😉

Det hjælper lidt at selve opskriften er fedtfattig. Hm. hm. Og lidt sund fordi der er frugt i, ikke?. Hm, hm. I denne sammenhæng ser vi lige bort fra smørcremen ikk??DSC_5010Denne opskrift er eget påhit. Det fulde ansvar påtager jeg mig.Og roserne også 🙂

Jeg plejer at bruge denne opskrift når jeg laver chokoladeroulade og det er helt den samme jeg har brugt denne gang. Jeg har bare lige tilsat 4 mosede bananer i dejen. Der var basis for at det kunne blive et kæmpe flop, ville bananerne tynge for meget? Bananerne gjorde rouladen lidt tung og klæg i det, men på den gode svampede måde. Rouladerne kunne fint rulles og den søde banansmag kombineret med kakao og smørcreme. Oh la la!

Lad mig snart få brune bananer i køleskabet igen. Please! 😉

Det er let og hurtigt at bage roulade.  Alt for hurtigt! Man kan så let blive lokket til et hurtigt roulade-impuls-projekt. En roulade kan jo være klar på en under en halv time. Farligt at vide det, ved akut opstået lækkersult! 😉DSC_5009

Her kommer opskriften på de lækre bananroulader:

Chokoladesyndig bananroulade-sag
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Chokoladesyndig bananroulade-sag
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 2 roulader
Det skal du bruge:
  • 4 æg
  • 2 dl sukker
  • 3 tsk vanillesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl. kartoffelmel
  • 3 spsk mel
  • 3 spsk kakao
  • 3-4 modne mosede bananer (snup dem du ellers ville smide ud. De mest brune, er de sødeste).
  • Fyld:
  • Smørcreme :
  • 175 gram blødt smør
  • 250 gram flormelis
  • 1 tsk. vanillesukker
  • Evt. 2 pasteuriserede æggeblommer. (cremen er god med æggeblommer, men kan også fint laves uden).
Sådan gør du:
  1. Æg piskes hvidt med sukker og vanillesukker.
  2. De tørre ingredienser vendes i.
  3. De mosede bananer tilsættes til sidst. incl. banan. Dejen røres godt, også lige inden dejen hældes på pladen, bananmosen har nemlig en tendens til at synke til bunds.
  4. Halvér dejen og fordel den på et stykke bagepapir med en dejskraber.
  5. Bagetid : 8 minutter ved 175 grader varmluft.
  6. I bagetiden røres smørcremen.
  7. Straks bundene kommer ud af ovnen, skal du lægge dem på et stykke bagepapir med sukker på. Placer rouladebunden med den øverste side nederst mod sukkersiden. Læg en våd klud på bagepapiret, så vil bagepapiret nemmere slippe rouladen. Træk forsigtigt papiret fri.
  8. Smør smørcremen på, når kagebundene er afkølede. .
  9. Hvis din smør ikke er blød nok, kan du lune den 2x10 sekunder i mikroovnen. Tilsæt flormelis og evt. æggeblommer. Smag smørcremen til med vanillesukker.
  10. Smørcremen fordeles på rouladebundene. Sørg for at gemme nok smørcreme til roulade nr. 2 🙂
  11. Straks efter smørcremen er smurt på, rulles rouladerne og lægges med sammenføjningen nederst.
  12. Opbevares på køl og smager fortrinligt også i dagene efter.

DSC_4981

DSC_4987DSC_4990DSC_5001

Øj manner hvor de duftede godt de chokoladesyndige roulader!. Duften bredte sig hurtigt i huset og de store teenagerne kom vrimlende til. De er hurtige til at snuse når der er “noget i ovnen”, især når det er kage 😉DSC_5002

Så er der roulade.

Rouladerne er lidt kompakte, men 4 bananer er også en hel del. Rouladerne er ikke så lette og luftige som vanligt, til gengæld er de “svampede” og lagkageagtige i konsistensen og smager bare SÅ meget bedre end en almindelig chokoladeroulade!

Denne opskrift kommer på huskelisten og den næste kæmpe fødselsdagskage jeg vil bage, skal være efter denne opskrift. Smart bare at lægge de to rouladebunde sammen med creme i midten eller flødeskum og bananskiver.  Tror den vil kunne blive SÅ lækker! 🙂DSC_5004Jeg var så GLAD for at jeg tog chancen og eksperimenterede med de brune bananer i dag!

Tænk sig, at der kunne trylles så lækker en roulade ud af det blå og ovenikøbet med god “stop-madspilds-samvittighed”DSC_5008Rouladen har, som alle roulader, godt af at trække lidt, men der er jo to roulader, så der er rigeligt med kage til en tidlig smagsprøve også 😉

Uhm og oh la la! En fantastisk stop-madspilds-chokoladesyndig-banan-sag
DSC_5011Havde det været en helt almindelig roulade uden smørcreme, havde rouladen været fedtfattig. Der er intet fedststof i dejen. Vil du ersatte smørcremen med en kalorielet marmelade, så kan du også prøve det. Ved dog ikke helt hvordan det vil harmonere med bananchokolade-smagen?
DSC_5017Der blev gjort vældigt indhug i de to roulader. Godt der var to! 😉

Rouladerne skal opbevares i køleskab for at smørcremen kan holde sig og jeg siger jer, at den afkølede smørcreme gør rouladen endnu bedre. Jeg er spændt på, om rouladen vil smage ENDNU bedre imorgen? Normalvis smager lagkager og roulader ENDNU bedre dagen derpå, når kagerne har fået rigtigt tid til at trække, så jo. Godt der blev lavet to.

Søndag here we come! Med en rouladerest kan det ikke gå helt galt 🙂

God weekend til dig fortsat!

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Tine 4. juli 2013 af 22:52- Svar

    Super lækker opskrift! Har allerede lavet den to gange :o) Smørcreme-mængden er måske lidt for voldsom til mig, men det er jo en smagssag… Det kan forresten stærkt anbefales at rulle nogle grofthakkede friske jordbær ind sammen med cremen – banan og jordbær er et match made in heaven.

    • Gitte Hansen 4. juli 2013 af 23:39- Svar

      Hej Tine
      Skønt at høre at du synes om opskriften. Den var jo jo et totalt selvpåfundet-påhit så derfor gør det mig ekstra glad. God ide at stoppe jordbær ind i cremen, og ja man kan med fordel reducere i smørmængden. Man kan også bruge pasteuriserede æggeblommer og halvere smørmængden, det gør cremen mere luftig (havde bare ikke lige æggeblommer på lager en dag).
      Tak for god inspiration og feedback 🙂
      Mange hilsner og rigtig god sommer
      Gitte

  2. Jenny 2. juni 2013 af 17:31- Svar

    Hej Gitte

    Jeg elsker din blog, fordi du skriver om hverdagen, der hvor man kommer træt hjem, men stadig synes at ens kære skal have rigtig mad, og der hvor kager ligner hjemme bag, og hvor der ikke er røget for flere 100kr gourmet chocolade i. Jeg læser også gourmet blogs og kage blogs (læste kallorier er endnu ikke begyndt at sætte sig, men det sker nok en dag).

    Et tip til sommeren brune bananer, frys dem ned i små stykker, og så op i foodprocessoren med dem til one- ingrediens-ice cream. Jeg plejer nu at komme et lille skvat mælk i, da jeg ellers ikke kan få det til at køre. Man kan også komme chokolade eller peanut butter i.

    • Gitte Hansen 2. juni 2013 af 20:34- Svar

      Hej Jenny

      Tusind tak for din søde hilsen. Jeg er rigtig glad for at du synes om min blog. Dejligt du kan bruge min inspiration og mine opskrifter.:-)
      Skønt at du også kommer med et stop madspilds tip. De frosne bananer vil vel også kunne bruges til en lækker banan-milkshake tror du ikke? Jeg vil huske at fryse mine brune bananer (pyha, så behøver jeg heller ikke at bage kager af dem HVER gang 😉
      Dejligt vi kan inspirere hinanden 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar