Bananroulade. Uhm i dag skal du høre om en rigtig lækker chokoladeroulade med banan.
Rouladen fandt jeg på, fordi vi lige havde brune bananer i overskud.
Wow altså!
En skøn bananroulade. En af mine favoritkager og i dag peppet op på lækreste vis med bananer.
4 brune bananer i frugtskålen kom til at danne basis for et nyt kageeksperiment. Hvor var det godt at jeg afprøvede denne kage.
Måske jeg skulle skynde mig at tage patent? For filan hvor er denne roulade med banan altså bare en god kage.
Tænk sig at et stop madspilds-projekt kan ende ud i himmelsk lækre syndige chokoladesager som denne.
Smid endelig ikke dine brune bananer ud, jo mere brune de er, jo sødere er de. Perfekte at bage med.
Dagens brug-brune-bananer-projekt endte ud i en syndig lækker bananroulade med smørcreme. Uhm <3
Bananerne gav rouladerne en ekstra god sød smag og gjorde den blev ekstra svampet.
Rouladerne kunne fint rulles og den søde banansmag kombineret med kakao og smørcreme var fænomenal. Oh la la en lækkerbisken.
Det er let og hurtigt at bage roulade. Spring du bare på et hurtigt roulade-impuls-projekt.
En roulade kan være klar på en under en halv time. Hvedemel kan erstattes med kartoffelmel, så rouladerne kan bages glutenfrit.
Den nemme opskrift får du her:
Bananroulade – få en god nem opskrift på chokoladeroulade med banan hér
Ingredienser
- 4 æg
- 170 gram sukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 70 gram kartoffelmel
- 3 spsk mel kan erstattes med ekstra kartoffelmel, så rouladerne kan bages glutenfrit
- 3 spsk kakao
- 3-4 modne mosede bananer kan udelades
Smørcreme:
- 175 gram blødt smør
- 250 gram flormelis
- 1 tsk. vanillesukker
- 2 æggeblommer kan udelades
Sådan gør du
- Pisk æg hvidt med sukker og vanillesukker. Vend de tørre ingredienser i.
- Mos bananerne og vend dem i dejen.
- Beklæd 2 bageplader med bagepapir og fordel halvdelen af dejen på hver bageplade, med en dejskraber. Bag nu rouladebundene ca. 8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- I bagetiden røres smørcremen. Hvis din smør ikke er blød nok, kan du lune den få sekunder i mikroovnen. Tilsæt flormelis og evt. æggeblommer. Smag smørcremen til med vanillesukker.
- Læg 2 stykker bagepapir på køkkenbordet drysset med sukker.
- Straks rouladebundene kommer ud af ovnen, så vend dem mod sukkersiden på bagepapiret. Træk bagepapiret forsigtigt af. Du kan fugte bagepapiret med en våd klud, så slipper papiret nemmere.
- Smør smørcremen på, når kagebundene er afkølede. Sørg for at gemme smørcreme nok til roulade nr. 2.
- Rul rouladerne sammen på den lange led. Brug evt. bagepapiret til at "rulle" med. Læg rouladerne med sammenføjningen nederst.
- Opbevares på køl og smager fortrinligt også i dagene efter.
Noter
Rouladerne kan fryses
Smørcremen kan laves uden æggeblommer. Rouladen kan lægges sammen med flødeskum og bananskiver i stedet for smørcremeChokoladerouladen kan også laves uden bananer
Hvedemel kan erstattes med kartoffelmel, så rouladerne kan bages glutenfrit. De 2 rouladebunde kan bruges som lagkagebunde, til en stor lagkage i bradepande, hvor smørcremen el. flødeskum/bananskiver lægges i mellem.Prøv en roulade med banan og kakao – en nem og lækker kage
Jeg plejer at bruge denne opskrift når jeg laver chokoladeroulade og det er helt den samme jeg har brugt denne gang. Jeg har bare lige tilsat 4 mosede bananer i dejen.
Det er nemt at lave roulade. Bage en bund. Smøre med smørcreme. Rulle roulade. Voila.
Øj manner hvor de duftede godt de chokoladesyndige roulader!
Duften bredte sig hurtigt i huset og de store teenagerne kom vrimlende til. De er hurtige til at snuse når der er “noget i ovnen”, især når det er kage 😉 Så er der roulade.
Rouladerne er ikke helt så lette og luftige som vanligt, til gengæld er de “svampede” og lagkageagtige i konsistensen.
De smager bare SÅ meget bedre end en almindelig chokoladeroulade!
Du vil fint kunne bruge rouladebundene til lagkagebunde. Bag bare de to og læg dem sammen med smørcreme eller flødeskum og bananskiver.
Sådan en lagkage vil virkelig være et scoop. Tjek f.eks. også opskriften på denne fødselsdagslagkage i bradepande ud her.
Denne opskrift kommer på huskelisten!
Den næste kæmpe fødselsdagskage jeg vil bage, skal være efter denne opskrift.
Jeg var så GLAD for at jeg tog chancen og eksperimenterede med de brune bananer i dag!
Tænk sig, at der kunne trylles så lækker en roulade ud af det blå og ovenikøbet med god “stop-madspilds-samvittighed”.
Prøv også denne gulerodsroulade lavet med gulerødder. Alle de gode kagebageideer jeg hele tiden får. 🙂
Rouladen har, som alle roulader, godt af at trække lidt. Dagen efter er den endnu bedre.
Uhm og oh la la! En fantastisk stop-madspilds-chokoladesyndig-banan-sag
Havde det været en helt almindelig roulade uden smørcreme, havde rouladen været fedtfattig. Smørcremen var dog prikken over i’et. Genialt også at rouladerne kan bages som glutenfrie roulader.
Der blev gjort vældigt indhug i de to roulader. Godt der var to! 😉
God fornøjelse med dine roulader – jeg er sikker på at de også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på roulader her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Hej
Banarouladen ser rigtig lækker ud , og den skal klart smages.
Men jeg forstår ikke den med den våde klud på bagepapir, skal den under bagepapir?
Mvh. Axel
Hej Gitte det er nogle dejlige opskrifter du har på din blog ???jeg ved ikke om det er en skrivefejl MEN husk aldrig at komme bananer i køleskab de bliver bedre på dit køkkenbord.Bananerne får det alt for koldt. Hilsen Gitte Gjerløv
Super lækker opskrift! Har allerede lavet den to gange :o) Smørcreme-mængden er måske lidt for voldsom til mig, men det er jo en smagssag… Det kan forresten stærkt anbefales at rulle nogle grofthakkede friske jordbær ind sammen med cremen – banan og jordbær er et match made in heaven.
Hej Gitte Jeg elsker din blog, fordi du skriver om hverdagen, der hvor man kommer træt hjem, men stadig synes at ens kære skal have rigtig mad, og der hvor kager ligner hjemme bag, og hvor der ikke er røget for flere 100kr gourmet chocolade i. Jeg læser også gourmet blogs og kage blogs (læste kallorier er endnu ikke begyndt at sætte sig, men det sker nok en dag). Et tip til sommeren brune bananer, frys dem ned i små stykker, og så op i foodprocessoren med dem til one- ingrediens-ice cream. Jeg plejer nu at komme et lille skvat… Læs mere »