Citronfromage med flødeskum og granatæble

  • Citronfromage med flødeskum og granatæble

DSC_0090Nytårsaftensdesserten – så fin, let og lækker og bestemt en dessert der holder hele året rundt rundt. En oplagt weekenddessert også – hvad enten du får gæster eller ej.

Citronfromage med flødeskum er en rigtig mormordessert – men alligevel en dessert der holder for evigt – frisk, syrlig, sød og nem at lave.

Er det første gang du skal kaste dig ud i et husblas-projekt, så fortvivl ej. Spring ud i det. Prøv. Det er faktisk ikke så svært. Du bliver så ellevild glad efter din første husblads-succes 🙂Citronfromage med flødeskum og granatæbleMin søde datter lavede citronfromagen nytårsaften og jeg fik knap nok lov til at kigge med over skulderen. Jeg er fuld af respekt og beundring. Hun er sej og kaster sig bare ud i projekter og har en vilje af stål – sætter sig mål og når dem.  I livet generelt – men også i køkkenlivet. Åh altså – nu bliver moren jo helt rørstrømsk 🙂

Her kommer opskriften på Amandas nytårs-citronfromage:

Citronfromage med flødeskum og granatæble
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Frisk og syrlig ød citronfromage med flødeskum og granatæble
Forfatter:
: Gæster og festlige retter
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 4 blade husblas
  • 3 hele pasteuriserede æg
  • 100 g sukker
  • Revet citronskal af 2 citroner
  • 0,75 dl citronsaft. (ca. saft af 2 citroner) Du kan bruge 1 dl, hvis du ønsker en mere sur citronfromage
  • ½ l piskefløde
  • Evt.: 1 granatæble til pynt
Sådan gør du:
  1. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter
  2. Pisk æg og sukker til en lys æggesnaps. Kom den opblødte husblas op i en gryde (eller mikroovn) og smelt den med den væske, der hænger ved. I mikroovn varmes husblassen 5 sekunder af gangen til den er flydende og bruger du gryde, så varm ved svag varme.
  3. Hæld citronsaft og revet citronskal ned i den smeltede husblas under omrøring. Rør citronsaften og husblas i æggesnapsen. Pisk godt. Pisk halvdelen af fløden til skum og vend flødeskummet i massen. Gem resten af fløden til pynt
  4. Hæld citronfromagen i fine glas. Vi brugte rødvinsglas.
  5. Dæk citronfromagen med film og stil citronfromagen koldt i 3-4 timer.
  6. Pynt citronfromagen lige før servering. Pisk fløden stiv og sprøjt små stjernetoppe ud med en lille sprøjtetylle
  7. Bank granatæblekernerne ud med en grydeske (eller løsn dem med en gaffel- jeg synes det er vanskeligt men ikke umuligt 😉
  8. Strø granatæblekernerne ud med let hånd
  9. Servér og nyd 🙂

Citronfromage med flødeskum og granatæbleMin datter lavede citronfromagen i rødvinsglas, men efter en 3-retters nytårsmenu var portionerne for store og vi kunne desværre ikke spise op, heller ikke selvom citronfromagen var vildt lækker.

Anret derfor med fordel din citronfromage i en skål, så dine gæster kan tage den mængde de kan spise. Måske der så vil kunne være til 6 personer i denne opskrift eller måske du kan være så heldig, at der er lidt rester til dagen efter? Dessertrester er de bedste 🙂DSC_0092

Som sagt fik jeg knap nok lov til at kigge min datter over skulderen. Jo jeg fik lov til at bære dessertglassene udenfor, til afkøling i det store “udekøleskab” vi har i det fri om vinteren. Perfekt for os der ALTID har et totaltproppet køleskab, med ringe plads til afkølende projekter. 🙂Citronfromage med flødeskum og granatæble

Min datter er 19 år og komplet selvkørende i et køkken. Så fedt hun har lyst, gider og synes det er sjovt at kreere lækkerier til os. Vi siger altid bare ja tak. 🙂 Amanda var da slet ikke skræmt over husblas-udfordringen. “Næh hvad er problemet? Jeg følger da bare opskriften?!”

Ja hvorfor opfinde problemer der ikke er der? Mor, altså 😉

Totalt vellykket citronfromage.

Ingen klumper eller trevler. Det kan gå så grueligt galt og skulle det kikse, så sker det ofte hvis husblassen ikke har nået at afkøle helt, før den blandes med æggemassen. Fidusen ved at blande citronsaft i husblassen  er at den afkøles, før der blandes endeligt. Smart trick der virker!

Jeg luner altid husblas i mikroovnen men Amanda brugte gryde. Husk svag varme, det er nemmest at styre.
Citronfromage med flødeskum og granatæbleTotalt lige i øjet nytårsdessert.

En enkel og banal dessert måske, men en sikker succes og en vinderdessert langt de fleste gæster vil kunne lide, selv til fornemme fester. Pynter du din citronfromage fint, kan den blive rigtig festlig at se på også.

På bloggen har jeg eksperimenteret med husblas-desserter i flere afskygninger. Min favorit er tykmælksfromage med mandelknas. Halløj hvor blev den lækker!

Tykmælksfromage med knas af Daim og saltede mandle

Denne koldskålsfromage med mandelnougat – var også rigtig lækker. Måske vi snart skulle lave fromagetema på bloggen igen? 🙂

Koldskålsfromage med mandelnougat

Vi skal huske at sige, at  min datter fandt inspiration til dagens citronfromage hos Brdr. Price, som vi alle er store fans af at se på TV. Du kan finde deres opskrift her.

Rigtig god fornøjelse med din citronfromage – mormordessert-klassikeren der holder 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar