Cookies med chokolade, mandler og salt – nemme og sprøde

  • Cookies med mandler, chokolade og salt - nemme og sprøde

Cookies med mandler, chokolade og salt - nemme og sprødeDet er sommerferie og der kommer gæster i sommerhuset i morgen til fiskefrokost, kage og grill. Søde mennesker, som jeg glæder mig meget til at se. 🙂

Jeg har prøvet at tage selve arrangementet lidt “loose”, det er jo sommerferie. Der er fordele ved at invitere gæster i sommerhuset, hvor tiden leves lidt i slow-motion og stilen er afslappet.

Mine egne forventninger til værtsrollen er mere “loose” og jeg forestiller mig også, at gæsterne indtager en afslappet feriestil, når de tager på besøg i et sommerhus. Vi skal nyde livet på terrasserne, grine, snakke og hygge os. Kryds lige fingre for tørvejr til os? Cookies med mandler, chokolade og salt - nemme og sprødeI dag skal du høre om nogle af de kager vi skal spise i morgen. Knasende sprøde cookies med chokolade og mandler. Jeg havde lige 3 æggeblommer i overskud og denne opskrift er helt perfekt, for der skal nemlig ikke æggehvider i.

Skulle du nu få 3 æggehvider til overs, hvis du springer på disse cookies, så vil jeg tippe dig om at bage nogle kokosmakroner. To slags kager, med kun 3 æg i alt. Smart og så er der i hvert fald rigeligt kage til dine kaffegæster 🙂Cookies med mandler, chokolade og salt - nemme og sprødeOpskriften kan du sagtens bruge som cookie-grundopskrift og den kan varieres i det uendelige. Tilsæt gerne dine cookie-favorit-ingredienser: skumfiduser, lakrids, tranebær, hasselnødder, hvid chokolade eller?

Måske du undrer dig lidt over at jeg har tilsat salt? Tror mig, salt er vigtigt. Salt og sødt i forening er perfekt til cookies. Det salte fremhæver det søde. SÅ lækkert. Faktisk har alle småkager godt af et saltstrejf, hvis du spørger mig 🙂

Du får opskriften på de nemme chokoladecookies lige her:

Cookies med chokolade, mandler og salt - nemme og sprøde
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Cookies med chokolade, mandler og salt - nemme og sprøde
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 32 stk.
Det skal du bruge:
  • 75 gram blødt smør
  • 2,5 dl flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æggeblommer
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk natron
  • 2¼ dl hvedemel
  • 100 gram grofthakket chokolade og 1 håndfuld grofthakkede mandler
Sådan gør du:
  1. Blødgør smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen
  2. Rør flormelis og vaniljesukker i sammen med æggeblommerne.
  3. Bland natron, salt og hvedemel og rør det i
  4. Tilsæt chokolade og mandler og rør godt, til det er godt fordelt i dejen.
  5. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  6. Sæt dejkugler på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være god afstand imellem kagerne, for de flyder meget ud., Der kan være 16 cookies pr. bageplade.
  7. Bag kagerne ca. 8-10 minutter v. 150 grader varmluft.
  8. Kagerne hæver op undervejs og ønsker du cookies, der er bløde i midten, så tag kagerne ud her, ellers vent nogle minutter til kagerne er "faldet sammen" igen, så bliver de helt sprøde.
  9. Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse

Cookies med mandler, chokolade og salt - nemme og sprødeMed denne opskrift kan du hurtigt trylle et fad lækre cookies. Knasende sprøde og bliver du lækkersulten, er det klart hurtigere at bage en portion af disse cookies end at køre til bageren eller på tanken efter en chokoladefristelse.

Du bestemmer jo helt selv, hvad cookie-fyldet skal være. Jeg elsker at eksperimentere, når jeg bager cookies. Prøv f.eks. en Daim-variant , eller en variant med yankie-bar eller skumfiduser. Jeg er også vild med en variant med hvid chokolade og tranebær. Uhm – måske du ender med at finde din helt variant?

Et fad sprøde cookies er klar til servering.

Rigtig god kagebagefornøjelse til dig. Måske du også har fået lyst til at bage en sommerferie-portion? 🙂Cookies med mandler, chokolade og salt - nemme og sprøde

Mere inspiration

Læg en kommentar